null Mall of Triplassa saa perheneuvontaa myös ”pikana” – tunnin sessiossa voi saada apuja seuraavaan askeleeseen

Tuija Mustalahti ja Juha Petterson toimivat perheneuvojina Triplan Fokuksessa.

Tuija Mustalahti ja Juha Petterson toimivat perheneuvojina Triplan Fokuksessa.

Ajankohtaista Hyvä elämä

Mall of Triplassa saa perheneuvontaa myös ”pikana” – tunnin sessiossa voi saada apuja seuraavaan askeleeseen

Yksi perheneuvontakerta voi olla helpottava, varsinkin, jos toinen suhtautuu avun hakemiseen varauksellisesti.

Kauppakeskus ei tule ensimmäisenä mieleen, kun miettii, missä voisi selvittää parisuhdeongelmia ammattilaisen kanssa. Mutta Mall of Triplassa se onnistuu.

– Kirkon perheneuvonnan vastaanotto on kauppakeskuksen viidennessä kerroksessa Fokuksessa, joka on Töölön seurakunnan tila, kertoo perheneuvoja Juha Petterson.

Toinen Fokuksen perheneuvoja on Tuija Mustalahti.

Mustalahti ja Petterson ovat psykoterapeutteja ja pappeja. Perheneuvonta on terapeuttista ja sielunhoidollista keskusteluapua. Neuvontaan voi mennä yksin, pariskuntana tai perheenä.

– Valtaosa asiakkaistamme elää pikkulapsiaikaa. Ruuhkavuodet ja niistä johtuva puolisoiden etääntyminen toisistaan luovat epävarmuutta. Uusperheissä taas tulee eteen kysymys, miten eri perheiden ja sääntöjen kanssa eletään, Mustalahti kertoo.

Tunnin ajan voi varata kuka tahansa

Kirkko on antanut kaikille ilmaista perheneuvontaa 75 vuotta. Aika perheneuvontaan varataan puhelimitse ja varaajan tulee olla helsinkiläinen.

Triplan Fokuksen perheneuvonnassa uutta on se, että sinne voi varata netissä yhden tunnin mittaisen ajan. Ajan voi varata kuka tahansa, mistä päin Suomea tahansa.

Pääsääntöisesti ihmiset ovat eri mieltä asioista. Se on aika tavallista. 
– Juha Petterson

Juha Pettersonin mukaan tunnin tapaamisessa psykoterapeutti pystyy yhdessä asiakkaan kanssa arvioimaan, mikä voisi olla seuraava auttava askel. Tunnissa ehtii myös purkaa uskomuksia.

– Esimerkiksi joku voi kokea, että suhde on huono, koska on eri mieltä puolison kanssa rahasta, lasten kasvatuksesta, seksistä sekä työn ja vapaa-ajan vuorottelusta. Totuus on se, että pääsääntöisesti ihmiset ovat eri mieltä asioista. Se on aika tavallista, Petterson selvittää.

Yksi kerta ja tunti voi olla helpottavaa ja jopa uuden alku, varsinkin, jos pariskunnan toinen osapuoli suhtautuu perheneuvontaan varauksellisesti.

– Tunnin kertakäynnillä voi saada kokemuksen siitä, että asioista voi keskustella. Joskus se on helpompaa, kun läsnä on kolmas henkilö, Tuija Mustalahti sanoo.

Kysymyksiä ja vastauksia rakkaudesta

Apua parisuhdeongelmiin voi löytää myös perheneuvojien tekemistä podcasteista. Suhde klinikalla -podcastissa Juha Petterson ja perheneuvoja Paula Ruotsalainen vastaavat aitoihin ja yleisimpiin kysymyksiin rakkaudesta ja ihmissuhteiden kiemuroista. Tunteellinen työmatka -podcastissa Petterson ja pastori Ulla Oinonen puhuvat tunteista.

Juha Petterson ja Tuija Mustalahti ovat perheneuvojan työssään huomanneet, että parisuhteet otetaan tosissaan.

– Perheneuvonnassa käyminen kertoo arvostuksesta ihmissuhteita kohtaan. Se on myönteistä, että jaksaa nähdä vaivaa selvittääkseen parisuhdeasioita. Ei se ole helppoa. Vaatii kanttia lähteä selvittelemään jotakin itsessään, Petterson toteaa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.