null Vantaan yhteisen kirkkovaltuuston päätöksistä tehdyt valitukset tyssäsivät hallinto-oikeuteen – valitukset koskivat Lehtisaaren maavuokria ja K&k-median yhteistyösopimusta

Vantaan ja Helsingin seurakuntayhtymät ovat päättäneet nostaa Lehtisaaren maanvuokria.

Vantaan ja Helsingin seurakuntayhtymät ovat päättäneet nostaa Lehtisaaren maanvuokria.

Ajankohtaista

Vantaan yhteisen kirkkovaltuuston päätöksistä tehdyt valitukset tyssäsivät hallinto-oikeuteen – valitukset koskivat Lehtisaaren maavuokria ja K&k-median yhteistyösopimusta

Vantaan yhteisen kirkkovaltuuston kesäkuussa 2019 tekemistä päätöksistä tehtiin useita valituksia hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus hylkäsi osan valituksista ja jätti osan tutkimatta.

Helsingin hallinto-oikeus on osittain hylännyt ja osittain jättänyt tutkimatta kaksi valitusta, jotka koskivat Vantaan yhteisen kirkkovaltuuston kesäkuussa 2019 tekemiä päätöksiä.

Ensimmäinen käsitelty valitus koski Lehtisaaren maanvuokrasopimuksia ja Vantaan seurakuntien irtisanoutumista Kirkko ja kaupunki -median yhteistyösopimuksesta.

Joukko vantaalaisia kirkkovaltuutettuja vaati, että kyseiset päätökset on kumottava, koska yhteinen kirkkovaltuusto ei noudattanut oikeaa työjärjestystä eikä kyseisten päätösten pohjaksi tehty riittävää valmistelutyötä.

Hallinto-oikeuden päätöksessä todetaan, että yhteisen kirkkovaltuuston kokous oli kutsuttu laillisesti paikalle, se noudatti työjärjestystä ja se oli päätösvaltainen.

Hallinto-oikeuden mukaan Kirkko ja kaupunki -median yhteistyösopimusta koskevan päätöksen valmistelu oli riittävä, ja tältä osin hallinto-oikeus hylkäsi valituksen. Vantaan seurakunnat ja Kirkko ja kaupunki ovat sittemmin sopineet uuden yhteistyösopimuksen.

Lehtisaaren maavuokrasopimuksia koskevan valituksen hallinto-oikeus jätti tutkimatta, koska asiasta voi valittaa vasta, kun tuomiokapituli on tehnyt asiasta päätöksen.

Hallinto-oikeus jätti tutkimatta myös toisen henkilön tekemän valituksen, joka koski samaa yhteisen kirkkoneuvoston Lehtisaaren maavuokrasopimuksia koskevaa päätöstä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.