null Vantaan seurakunnat myyvät Pyhän Annan lastenkirkon

Yrittäjä Olavi Kumpulainen (oikealla) ja Hakunilan seurakunnan pappi Harri Nurminen tutkivat Pyhän Annan lastenkirkon kirkkosalia syyskuussa.

Yrittäjä Olavi Kumpulainen (oikealla) ja Hakunilan seurakunnan pappi Harri Nurminen tutkivat Pyhän Annan lastenkirkon kirkkosalia syyskuussa.

Ajankohtaista

Vantaan seurakunnat myyvät Pyhän Annan lastenkirkon

Sisäilmaongelmien vuoksi suljetun kirkon kauppahinta on 250 000 euroa.

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päätti, että Pyhän Annan lastenkirkko myydään tehdyn tarjouksen mukaan yrittäjä Olavi Kumpulaiselle. Kirkon tontti vuokrataan samalla 50 vuodeksi. Kauppahinta on 250 000 euroa ja tonttivuokra 13 500 euroa vuodessa vuotuisin indeksikorotuksin.

Itä-Hakkilassa sijaitseva kirkko on ollut suljettuna sisäilmaongelmien vuoksi vuodesta 2015. Vantaan seurakuntien teettämän arvion mukaan kirkon peruskorjaus maksaisi kaksi miljoonaa euroa.

Seurakuntayhtymän investointiohjelmaan korjaus olisi mahtunut aikaisintaan vuonna 2027, jos silloinkaan. Samaan aikaan tyhjillään seisovan kirkon ylläpitokulut ovat noin 33 000 euroa vuodessa. Lisäksi Vantaan seurakuntien kiinteistöstrategian mukaan ylläpidettävien rakennusten määrää halutaan vähentää.

Kumpulainen aikoo käyttää rakennusta jatkossakin sen alkuperäisen käyttötarkoituksen mukaan eli kristillisenä hengelliseen toimintaan tarkoitettuna tilana. Kumpulainen on helluntailaisen Aikamedian toimitusjohtaja, entinen lähetyslentäjä ja Vantaan vuoden 2020 yrittäjä. Kirkko ja kaupungin haastattelussa syyskuussa hän kertoi, että hän on tietoinen kirkon kunnosta. Hän uskoo, että sen saa korjattua hänen suunnittelemaansa käyttöön Vantaan seurakuntien teettämiä arvioita edullisemmin.

Alun perin vuonna 1968 rakennettu kirkko peruskorjattiin vuonna 2004 siten, että se sopisi erityisesti lapsille ja perheille. Kirkon sisustus ja kirkkosalin taide suunniteltiin yhdessä lasten kanssa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.