null Lisää rahaa uppoaa: Myyrmäen kirkon kuntotutkimus paljasti kosolti korjattavaa

Myyrmäen kirkko sijaitsee Louhelan aseman vieressä.

Myyrmäen kirkko sijaitsee Louhelan aseman vieressä.

Ajankohtaista

Lisää rahaa uppoaa: Myyrmäen kirkon kuntotutkimus paljasti kosolti korjattavaa

Isoja ongelmia on havaittu rakenteissa, tiiliverhoilussa, seinissä ja lattioissa.

Myyrmäen kirkon peruskorjaukseen on varattu kuusi miljoonaa euroa Vantaan seurakuntien investointiohjelmassa. Kiinteistöjohtaja Sari Turusen mukaan tuo summa ei riitä, koska kirkon kuntotutkimuksesta löydetyt ongelmat ovat luultua mittavammat.

– Ei todennäköisesti riitä. Selvityksissä todettiin, että kirkko kaipaa perusteellista korjausta. Summa tarkentuu kesän aikana, sanoo Turunen.

Myyrmäen kirkkoon on viime vuosina tehty pienempiä korjauksia alakerrassa ja vaihdettu osa ilmanvaihdosta. Korjaukset ovat olleet välttämättömiä. Paikalliset korjaukset eivät nyt riitä, vaan kirkko kannattaa laittaa kerralla kuntoon.

– Kirkon rakenneratkaisut ovat rakentamisajankohdalleen tyypillisiä. Ne on havaittu tänä päivänä toimimattomiksi. Kirkosta on löydetty kosteus- ja rakennevaurioita. Rakennus on monimuotoinen ja siellä eivät ilmamäärät riitä. Niitä joudutaan tehostamaan. Julkisivun tiiliverhoilu rapautuu. Se kannattaa tässä yhteydessä vaihtaa, listaa Turunen korjauskohteita.

Kirkosta on löydetty kosteus- ja rakennevaurioita.
– Kiinteistöjohtaja Sari Turunen

Kun eri korjausvaihtoehdot kustannusarvioineen on selvitetty, hankesuunnitelma ja esitys korjauksista viedään yhteisen kirkkoneuvoston kautta kirkkovaltuuston päätettäväksi syyskuussa. Varsinainen peruskorjaus on tarkoitus käynnistää ensi vuoden alussa.

Vuonna 1984 valmistunutta Myyrmäen kirkkoa on kutsuttu Valon kirkoksi. Kirkkosalin ikkunoista tuleva valo luo saliin erilaisen tunnelman jokaiseen vuorokaudenaikaan. Kirkko on maailmankuulun, palkitun arkkitehdin akateemikko Juha Leiviskän suunnittelema. Nyt se seisoo suljettuna korjausta odottamassa.

Vantaankosken seurakunta toimii väliaikaistiloissa Virtatalossa Myyrmäen aseman ja kauppakeskus Myyrmannin kupeessa. Seurakunnan käytössä on 2 000 neliön tilat, joihin on sijoitettu kirkkosali, kirkkoherranvirasto, diakoniavastaanoton ja kasvatuksen tiloja sekä työhuoneita ja kokoustiloja.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.