null Harras hetki: Katso vlogi hartaudesta, jossa kaikki menee pieleen

Jussi Kosken vlogi vie katsojat kirkon kulissien taakse.

Jussi Kosken vlogi vie katsojat kirkon kulissien taakse.

Hengellisyys

Harras hetki: Katso vlogi hartaudesta, jossa kaikki menee pieleen

Jussi Koski jakaa Youtube-videoissaan nuorisopapin arkea.

Nuorisopastori Jussi Koski istuu lattialla jalat ristissä ja etsii oikeita sanoja. Laulukirjakin on unohtunut. Ympärillä istuvat nuoret eivät näy kuvassa, mutta hihitys paljastaa, mitä mieltä he ovat. Koski lopettaa haparoivan puheen ajatukseen, jonka mukaan "Jeesus on vastaus".

Katsoja on mukana juonessa. Ennen hartautta Koski on selittänyt kameralle, että luvassa on esimerkkihartaus, jossa kaikki menee pieleen. Tämä auttaa isosia, jotka valmistelevat omia hartauksiaan Olarin seurakunnan viikonloppuleirillä.

Kahdeksanminuuttinen Youtube-video vierailee myös työpalaverissa, jossa valitaan tulevan kesän rippileirien isoset. Videon on katsonut yli 1400 ihmistä.

Ajatus vlogien tekemisestä sai alkunsa Olarin seurakunnan kasvatustyön tiimissä. Aluksi Koski teki Tulilinjalla-nimistä, nuorten asioihin keskittyvää teemablogia yhdessä nuorisotyönohjaaja Taru Hytösen kanssa.

Kesällä 2016 Koski perehtyi Youtube-videoiden tekemiseen tarkemmin, ja Minun päiväni -vlogi alkoi tuntua omimmalta lajityypiltä. Tähän mennessä hän on tehnyt Youtubeen yhteensä 24 Pastorific-nimellä kulkevaa videoblogia.

Arkisten tarinoiden jakaminen on yksi tapa elää yhdessä hyvyyden voimaa todeksi.

Käsivarakamera taltioi päivän tärkeimmät hetket milloin auton vieruspenkiltä, milloin jääkaapista. Kopterikameran ilmakuvat vaihtavat perspektiiviä, nopea tempo ja musiikki houkuttelevat seuraamaan tarinaa.

Youtube on Koskelle yksi paikka, jossa ihmiset elävät ja jossa heidät voi kohdata. Hänen vlogiaan seuraavat erityisesti 18–24-vuotiaat miehet.

Vlogien keskiössä on arkinen elämä. Papin mukana katsoja pääsee kurkistamaan kirkon kulissien taakse maailmaan, jota ei muuten näkisi. Tämä on tärkeää, koska ihmisten ja kirkon viestin välissä on isoja ennakkoluuloja.

Koski toivoo, että samalla välittyy jotakin siitä, mikä kirkko pohjimmiltaan on: yhteisö, joka ottaa Jumalan rakkauden vakavasti ja pyrkii toteuttamaan sitä. Arkisten tarinoiden jakaminen on yksi tapa elää yhdessä hyvyyden voimaa todeksi.

Helmikuun lopulla vlogi oli kerännyt tuhat seuraajaa. Koski juhlisti merkkipaalua tekemällä erikoisvlogin, jossa hän lupasi lahjoittaa omasta pussistaan euron hyväntekeväisyyteen jokaista tykkääjää kohti. Tykkäyksiä kertyi määräpäivään mennessä 723.

Vloggaava pappi

Jussi Koski, 37, kuvaa Pastorific-videoblogien materiaalin työajalla ja seurakunnan hankkimilla välineillä, mutta editoi videot valmiiksi omalla ajallaan. Tyylilliseksi esikuvakseen Koski mainitsee yhdysvaltalaisen vloggaajan Casey Neistatin.

Jaa tämä artikkeli: