null Harras hetki: Carita-puolison kuolema avasi Tommy Hellstenille taivastietoisuuden

Tommy Hellsten aloittaa jokaisen aamunsa lukemalla hengellisiä tekstejä.

Tommy Hellsten aloittaa jokaisen aamunsa lukemalla hengellisiä tekstejä.

Hengellisyys

Harras hetki: Carita-puolison kuolema avasi Tommy Hellstenille taivastietoisuuden

Kokemus äskettäin kuolleen puolison läsnäolosta palautti Tommy Hellstenin elämänhalun.

Kun Tommy Hellsten on juonut aamukahvin ja sijannut vuoteensa, hän istuu nojatuoliin ja lukee hengellisiä tekstejä. Tekstit auttavat häntä hiljentymään ja keskittymään olennaiseen.

Hellsten lukee hitaasti ja kuunnellen, kunnes jonkin lauseen kohdalla syntyy puhuttelun kokemus. Ajatus tulee kohti uudella tavalla.

Yksi mukana kulkeneista kirjoista on A. J. Russellin toimittama God Calling (suom. Jumala puhuu). Hellsten luki aluksi ruotsinkielistä käännöstä, mutta lopulta kuluneen kirjan korjaaminen purjeteipillä ei enää onnistunut.

Hellsten aloitti päivittäisen hiljentymisen 1970-luvulla. Jo ensimmäisinä vuosina merkillinen lause kiinnitti hänen huomionsa: "All is well", kaikki on hyvin.

Merkillinen lause kiinnitti Tommy Hellstenin huomion. "All is well", kaikki on hyvin.

Ei pelkkä korulause

Aluksi Hellsten ohitti ajatuksen, joka vaikutti runolliselta hömpältä. Ärsyttävä lause ei kuitenkaan jättänyt rauhaan.

Hellsten ihmetteli, miten kaikki voisi olla hyvin, kun hänellä oli paha olla. Eikö "kaikki on päin persettä" kuvannut todellisuutta paremmin kuin korulauseet?

Vähitellen lause alkoi avautua. Onni ei ollutkaan sitä, että olosuhteet muuttuvat sellaisiksi kuin Hellsten halusi.

Olosuhteet ovat jo kohdallaan. Vaikeuksienkin takana on rakkaudellinen tarkoitus ja olento, joka kannattelee Hellsteniä ja näkee vaivaa auttaakseen häntä kasvamaan. Hellsten kutsuu tuota olentoa Jumalaksi.

Kesäkuun alussa 2017 Hellsten koki kovan iskun, kun hänen puolisonsa Carita Hellsten kuoli yllättäen verenmyrkytykseen. Rakas elämänkumppani oli poissa vain kolmen päivän kuluttua oireiden alkamisesta.

Tommy Hellstenin puoliso Carita Hellsten kuoli yllättäen kesäkuun alussa.

Tommy Hellstenin puoliso Carita Hellsten kuoli yllättäen kesäkuun alussa.

Herätys uuteen todellisuuteen

Ensimmäisinä vuorokausina Caritan kuoleman jälkeen elämän jatkaminen tuntui mahdottomalta ja merkityksettömältä. Menetys oli järkyttävä, raastava ja täysin käsittämätön. Oli tapahtunut valtava virhe, kun niin syvä yhteys toiseen ihmiseen katkesi.

Sitten Hellsten heräsi aamuyöllä uudenlaiseen todellisuuteen. Jollakin intuitiivisella tavalla hän tunsi ja aavisti Caritan läsnäolon.

Hellsten ymmärsi, että raja ajan ja ajattomuuden välillä ei olekaan yhteyden estävä betoniseinä, vaan harso. Hellsten käyttää harson toisella puolella olevasta todellisuudesta sanaa taivas.

Kokemuksen jälkeen Hellsten sai elämänhalunsa takaisin, mutta jokin on muuttunut. Kun Carita kuoli, myös Tommysta amputoitiin jotakin, ja se meni Caritan mukana taivaaseen. Samalla Hellstenille avautui uusi taivastietoisuus, josta hän tuntee syvää kiitollisuutta.

Elämään on tullut myös uusi kuuntelemisen paikka. Hellsten käy päivittäin Caritan haudalla ja huolehtii siitä, että siellä palaa aina kynttilä.

Terapeutti, kirjailija ja kouluttaja

Porvoolainen Tommy Hellsten, 65, on kirjailija, terapeutti ja Ihminen tavattavissa -mentorointiohjelman perustaja.

Elokuussa 2017 ilmestyi Hellstenin ja opetusneuvos, rovasti Kalevi Virtasen kirja Valo syntyy pimeydessä (Kirjapaja).

Hellstenin aiempia teoksia ovat muun muassa Virtahepo olohuoneessa (1991), Saat sen mistä luovut (2000) ja Tähän olen tullut (2016).

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.