null Keskusteluja kryptassa -podcast: Kateus ei ole pelkästään paha tunne – näin käännät sen voimavaraksi

Anu Partanen ja Anna Brotkin kertovat podcastissa asioista, jotka tekevät heidät kateelliseksi.

Anu Partanen ja Anna Brotkin kertovat podcastissa asioista, jotka tekevät heidät kateelliseksi.

Hyvä elämä

Keskusteluja kryptassa -podcast: Kateus ei ole pelkästään paha tunne – näin käännät sen voimavaraksi

Kateus on pikkumainen, mutta tarpeellinen tunne. Keskusteluja kryptassa -podcastissa kateudesta ei puhuta häpeillen vaan hauskasti ja suoraan.

Kateus voi parhaimmillaan viedä ihmistä kohti parempaa elämää ja pahimmillaan kuristaa ihmisen otteeseensa. Kateuden kautta voi jopa löytää elämälleen uuden suunnan tai kaivatun muutoksen. Kateudessa voi olla hyvää ja sen kanssa kannattaa oppia elämään.

Käsikirjoittaja Anna Brotkin ja tietokirjailija Anu Partanen heittäytyvät keskusteluun kirjailija Elina Hirvosen kanssa. Poimimme podcastista seitsemän vinkkiä siihen, kuinka käännät kateuden voimavaraksi.

1. Kateus kertoo meille, mitä olemme itse vailla. Missä menen? Mitä haluan elämältäni? Kateuteen voi liittyä syviä tunteita. Usein se nostaa esiin omat toiveemme ja tavoitteemme. Se voi olla tunne, joka auttaa meitä ymmärtämään omasta itsestämme kaikkein eniten.

2. Moni löytää elämälleen uuden suunnan kateuden kautta. Mitä minun pitäisi tehdä, että saavuttaisin toivomiani asioita elämässä?

3. Oma kateus kannattaa kyseenalaistaa. Teenkö kateellisena hankintoja siksi, että näyttäisin muiden silmissä paremmalta? Tekevätkö hankinnat minut oikeasti onnellisemmaksi? Elänkö elämääni omasta totuudestani käsin vai muiden silmiä varten? Välillä voi olla vaikea tunnistaa, kummasta on kyse. 

4. ”Kateellisten panettelua.” Keskustelu loppuu usein kuin seinään, kun kateuskortti nostetaan pöytään. Keskustelua kannattaisi jatkaa, koska yleensä käsillä on oleellinen ja tärkeä asia.

5. Paras tapa päästä kateudesta eroon on keskittyä siihen, mitä on itse tekemässä. Kannattaa yrittää pitää itsensä kiireisenä ja keskittyä omaan elämäänsä ja omiin asioihinsa.

6. Ihmisessä on hyviä ja huonoja ominaisuuksia. Ideaali elämä ei ole sellainen, jossa olisi vain hyviä, jaloja, lämpimiä ja iloisia ajatuksia. Myös negatiivisilla, pikkumaisilla ja vähän synkilläkin tunteilla on tarkoituksensa. Niiden kautta voi oppia jotain, esimerkiksi empaattisuutta muita ihmisiä kohtaan.

7. Toisen voitto ei ole minun tappioni.

 

Kaikki jaksot löydät täältä.

Kateus-jakson voit kuunnella myös SuplastaSpotifysta tai SoundCloudista.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.