null Löydä aikaa meditaatiolle poikkeuksellisen arjen keskellä – kristillisen meditaation nettikurssi auttaa alkuun

Ajankohtaista Hengellisyys

Löydä aikaa meditaatiolle poikkeuksellisen arjen keskellä – kristillisen meditaation nettikurssi auttaa alkuun

Verkkokurssi koostuu kuunneltavista podcast-tyyppisistä jaksoista ja harjoituksista.

Millainen on hyvä meditaatioasento? Mitä eroa on meditaatiolla ja mindfullnessilla? Mitä onnellisuus on? Muun muassa näitä kysymyksiä käsitellään Helsingin seurakuntien kristillisen meditaation verkkokurssilla. Kurssi koostuu kahdeksasta kuunneltavasta podcast-jaksosta sekä erilaisista harjoituksista, joita voi tehdä kotona.

Pappi, hengellinen ohjaaja ja Hiljainen tila -sivuston koordinaattori Henri Järvinen, onko tällainen verkkokurssi tehty nimenomaan siksi, että elämme poikkeuksellisessa tilanteessa? 

 – Kurssi on ollut suunnitteilla jo pidempään, mutta nyt tuli hyvä tilaisuus lähteä toteuttamaan kurssia. Huomasin, että monet muutkin toimijat lähtivät toteuttamaan erilaisia nettiretriittejä, kursseja ja luentoja.

Jaksojen ohessa on erilaisia kysymyksiä mietittäväksi. Miten niiden kanssa kannattaa toimia? Olisiko hyvä kirjoittaa ajatuksiaan ylös?

– Jokainen jakso koostuu tosiaan ikään kuin luennosta, harjoituksesta ja kysymyksistä. Ihan oman maun mukaan voi toimia: voi kirjoittaa ylös päiväkirjaan tai muuhun paikkaan, mitä ajatuksia mikäkin kysymys herättää. Kysymysten tavoite on haastaa kuuntelemisen ja tekemisen sijaan miettimään, mitä mikäkin asia itselle tarkoittaa.

Onko sillä merkitystä, aloittaako kristillisen meditaation harjoittamisen verkkokurssilla vai jostakin ryhmästä?

– Ei ole. Ryhmissä tehdään samaa kuin jokainen tekee kotona, mutta ryhmissä on tietysti aina toinen ulottuvuus. Vähän niin kuin liikunnassakin on: jokainen voi mennä yksin kävelylle tai lenkille, mutta ryhmäliikunta on usein mukavampaa. Ideaalitilanne on kuitenkin se, että jokainen löytäisi omassa elämässään hetkiä meditaatiolle.

Auttaako tämä kurssi löytämään mielenrauhaa?

– Luentotyyppiset kuunneltavat jutut sisältävät nice to know -tietoa kiinnostavista teemoista, mutta meditaatiossa pääasia on, että sille ottaa aikaa. Jos löytää jotakin uutta näkökulmaa tai tekee meditaatioharjoituksia rutiinin, sillä voi olla vaikutusta jaksamiseen tai muuhun elämään. Mitään ihmelääkettä ei ole olemassa, vaan pointti on se, että muutoksen pitäisi tapahtua normaalielämässä.

Kenelle kurssi sopii?

– Se sopii kaikille. Luento-osuudet ovat hyvin yleistajuista, jopa yleisuskonnollista pohdintaa meditaatiosta. Tehdyt harjoitukset taas liittyvät vahvasti kristillisen meditaation perinteeseen.

Kristillisen meditaation verkkokurssi on kuunneltavissa Hiljainen tila -sivustolla sekä Spotifyssa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.