null Piilotteleeko Kokoomuksen ehdokaslista Vantaalla sitoutumattomuuden takana?

Ajankohtaista

Piilotteleeko Kokoomuksen ehdokaslista Vantaalla sitoutumattomuuden takana?

Kokoava seurakunta -ehdokaslistan tavoitteet on otettu suoraan valtakunnallisesta Kokoomuksen vaaliohjelmasta. Ryhmä on silti sitoutumaton.

Kokoomus on seurakuntavaaleissa Vantaalla esiintynyt perinteisesti omilla listoillaan. Tämän syksyn seurakuntavaalien ehdokaslistoja kootaan parhaillaan, eikä ainakaan tähän mennessä ilmoittautuneiden listojen joukossa ole Kokoomuksen listoja. Esimerkiksi Espoossa Kokoomus on omilla listoillaan ja Vantaalla puolueista ainakin SDP:llä on omat listat.

Vantaan vaalisivuilla on kuitenkin ehdokaslista, jonka nimi on Kokoava seurakunta. Kyseisen listan tavoitteet ovat lyhennetty versio Kokoomuksen valtakunnallisesta seurakuntavaaliohjelmasta. Ryhmän taustan ilmoitetaan kuitenkin olevan sitoutumaton, vaikka myös ehdokaslistan kokoajana on kokoomuslainen kunnallispoliitikko Petri Koivuniemi.

Mistä oikein on kyse? Yrittääkö Kokoomus piiloutua sitoutumattomaksi, Petri Koivuniemi?

– Ei yritä piiloutua, vaan ryhmä on poliittisesti sitoutumaton. Haluamme olla tasapuolisia kaikille. Meillä on joskus ollut ryhmä nimeltä Kokoomus ja sitoutumattomat, mutta nyt päädyttiin perustamaan ihan vain sitoutumaton ryhmä.

Millä tavalla ehdokaslista on sitoutumaton?

– Sinne tulee kokoomuslaisia, mutta ehdokkaita myös muista puolueista ja puolueisiin sitoutumattomia. Yhteiseen ryhmään oli kiinnostusta yli puoluerajojen ja ehdoksi tuli, että ryhmän nimessä ei mainita kokoomuslaisia.

– Alun perin meillä oli suunnitelmissa lähteä vaaleihin puolueena, mutta toisaalta seurakuntatoiminta ei ole niinkään puoluepolitiikkaa vaan kaikille yhteisten asioiden ajamista.

Ryhmän tavoitteet on kuitenkin otettu Kokoomuksen vaaliohjelmasta?

– Ne on otettu sieltä, mutta lyhennettynä. Yritin poimia sieltä ne, jotka ovat mahdollisimman yleishyödyllisiä ja kaikille sopivia.

Asetatte ehdokkaita kaikkiin Vantaan suomenkielisiin seurakuntiin? Miltä vaikuttaa, löytyykö ehdokkaita?

– Nämä eivät ole maailman seksikkäimmät vaalit. Etenkin nuoria on vaikea löytää. Teemme kuitenkin kovasti töitä ehdokkaiden saamiseksi, ja aikaa on vielä. Ehdokasasettelu päättyy 17.9. Katsotaan sitten, mikä on tilanne. Ehdokkaita etsitään Kokoomuksen paikallisyhdistysten kautta, mutta kuten sanoin, yli puoluerajojen.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.