null Vantaan Hääyö-tapahtumissa on avioitunut liki 300 paria – ”Ajattelimme, että nyt tai ei koskaan”

Riikka Karvosella ja Mika von Behrillä oli viikko laskettuun aikaan, mutta vauva odotti tuloaan häiden yli.

Riikka Karvosella ja Mika von Behrillä oli viikko laskettuun aikaan, mutta vauva odotti tuloaan häiden yli.

Vantaan Hääyö-tapahtumissa on avioitunut liki 300 paria – ”Ajattelimme, että nyt tai ei koskaan”

Hääyö-tapahtuma järjestetiin Pyhän Laurin kirkossa kymmenettä kertaa.

– Rakkaus.

Vastaus kysymykseen, mikä on saanut Kivistössä asuvat Teemu ja Katja Ruokolaisen Vantaan Pyhän Laurin kirkkoon, on ytimekäs. Ruokolaiset avioituivat perjantaina 21. syyskuuta järjestetyssä Hääyö-tapahtumassa. Heitä puhutteli tapahtuman helppous.

– Halusin syyshäät. Ja me molemmat tahdoimme kirkkohäät, mutta emme isoa tilaisuutta, Katja Ruokolainen perustelee.

Riikka Karvosella ja Mika von Behrillä puolestaan riitti aivan loppuun asti pieni jännitysmomentti siinä, pääsevätkö he osallistumaan.

– Laskettuun aikaan on viikko, Karvonen kertoo.

Vauva päätti kuitenkin odottaa niin, että pari pääsi toteuttamaan toiveensa liiton virallistamisesta ilman isoja juhlia, mutta niin, että läheiset ovat paikalla.

– Halusimme välttää häästressiä. Tuntui myös idylliseltä mennä naimisiin yöllä, von Behr lisää.

Pyhän Laurin kirkon Hääyö-tapahtumassa avioitui tällä kertaa yhdeksän paria.

Pyhän Laurin kirkon Hääyö-tapahtumassa avioitui tällä kertaa yhdeksän paria.

Kun kappelin ovet aukesivat, parit pääsivät sopimaan saapumisjärjestyksessä vihkiaikojaan. Vihkipapit olivat tänäkin vuonna valmistautuneet olemaan paikalla niin kauan kuin tarvitaan – vaikka aamuyölle. Niin pitkään ei tarvinnut päivystää, ja paritkin tuntuivat löytävän kivuttomasti itseään miellyttävän vihkiajan.

Omaa vihkivuoroa odotellessa saattoi nauttia rauhassa kakkukahvit. Niin tekivät esimerkiksi Anita Järvinen ja Rauno Kaikkonen.

– Olemme olleet yhdessä 27 vuotta. Ajattelimme, että nyt tai ei koskaan, he perustelivat hyväntuulisina päätöstä naimisiin menosta.

Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra Janne Silvast sai kunnian vihkiä illan ensimmäisen parin. Sanat käsivällisestä ja lempeästä rakkaudesta saattelivat tuoreen avioparin matkaan pitkin vanhan kirkon keskikäytävää. Silvastin mukaan Hääyössä on papin kannalta aina ripaus jännitystä.

– Etukäteen ei tiedä parien määrää. Mutta tämä on hirveän rehellinen ja aito tilaisuus. Tunnelmaa ja erilaisia elämäntarinoita on paljon.

Silvastia ilahdutti, että tänä vuonna sääkin suosi lempeydellään. Hääyön jankohta on vakiintunut syyskuulle, ja päivälle on ehtinyt osua vuosien monenlaisia kelejä.

Tapahtumaa vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2009. Siitä lähtien Pyhän Laurin kirkon Hääyössä on mennyt naimisiin yhteensä lähemmäs 300 paria.

Kirjoittaja on Tikkurilan seurakunnan tiedottaja.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: