null Raamattu on vankiloissa kestohitti – uutuuspodcast käsittelee maailman levinneintä kirjaa erikoisista näkökulmista

Mitä helvettiä? -podcastin uuden tuotantokauden studiovieraina ovat viihdetoimittaja Iriz Silander, koomikko Ali Jahangiri, kansanedustaja Antti Kaikkonen, vankilanjohtaja Kaisa Tammi, piispa emerita Irja Askola ja mentalisti Pete Poskiparta.

Mitä helvettiä? -podcastin uuden tuotantokauden studiovieraina ovat viihdetoimittaja Iriz Silander, koomikko Ali Jahangiri, kansanedustaja Antti Kaikkonen, vankilanjohtaja Kaisa Tammi, piispa emerita Irja Askola ja mentalisti Pete Poskiparta.

Hengellisyys

Raamattu on vankiloissa kestohitti – uutuuspodcast käsittelee maailman levinneintä kirjaa erikoisista näkökulmista

Kirkko ja kaupungin Mitä helvettiä? -podcastissa keskustellaan Raamatusta muun muassa pahuuden, taikuuden, viihteen ja luopumisen näkökulmista. 

Ihmiskunta on arvioiden mukaan painanut noin 5–7 miljardia Raamattua. Bestselleriä luetaan paljon telkien takana, missä mielessä pyörivät armo ja anteeksianto. Vankilassa tullaan uskoon ja hengellisiä palveluja käytetään paljon, kertoo vankilanjohtaja Kaisa Tammi, joka vierailee Raamattua eri näkökulmista käsittelevän Mitä helvettiä? -podcastin toisella tuotantokaudella.

Vankilassa rikoksen tekijälle voi tulla tarve sovittaa tekonsa. ­Mutta onko kaikki paha, esimerkiksi ihmisen tappaminen, sovitettavissa? ­Onko pahaa tehnyt aina paha?

Kaisa Tammen mielestä on tärkeää huomata elämän monimutkaisuus. Joidenkin ihmisten kuuluukin istua vankilassa, mutta on myös ihmisiä, joiden vankilassa pitäminen on väärin. Eivätkä kaikki pahat tekomme suinkaan vie vankilaan. Pahuutta ei saisi nähdä liian suoraviivaisesti niin, että on joitain toisia, jotka tekevät pahaa, ja sitten olemme erikseen ”me hyvät”.

– Jos toisista tehdään pelottavia ja vieraita, niin meillä kaikilla on turvattomampaa, Tammi sanoo.

Luopuminen on elämän perusasetus.

Raamattu on kulunut myös piispa emerita Irja Askolan käsissä. Elämän eri vaiheissa kristinuskon pyhä kirja on näyttäytynyt hänelle hyvin eri tavoin, ja on sitä joskus käytetty myös aseena häntä vastaan.

Mitä helvettiä? -podcastissa Askola pohtii Raamattua ja luopumista ja toteaa, että luopuminen on oikeastaan elämän perusasetus, mutta se johtaa myös uusiin alkuihin. Eläköitymisensä jälkeen hän itse hengitteli ja luopui kolme kuukautta, kunnes aloitti vapaaehtoishommat päiväkodissa.

– Päiväkodissa kävin lasten kanssa paljon syvempiä teologisia keskusteluja kuin konsanaan piispainkokouksessa, Suomen ensimmäinen naispuolinen piispa muistelee.

Muita podcastin vieraita ovat mentalisti Pete Poskiparta (aiheena taikuus ja Raamattu), stand up -koomikko Ali Jahangiri (huumori ja Raamattu), kansanedustaja ­Antti Kaikkonen (sota ja Raamattu) ja viihdetoimittaja Iriz ­Silander (viihde ja Raamattu). ­

Silander luki Ison kirjan kannesta kanteen ja veisteli sieltä viihde­otsikoita: ”119-vuotias Mooses juhlistaa syntymäpäivää – paljastaa mannareseptin salaisen osan!” ”Maria ja Joosef paljastivat poly­amorisen suhteen – Jeesus-vauvan oikea isä onkin Jumala!”

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.