null Sateenkaaripapit aikovat jatkaa samaa sukupuolta olevien parien vihkimisiä – seurakuntavaaleissa on myös #tahdonkirkossa-kampanja

Sateenkaaripapit aikovat jatkaa samaa sukupuolta olevien parien vihkimisiä ja siunaamisia. Kirkossa on myös käynnistetty kampanja, jolla pyritään nostamaan seurakuntavaaleissa esille asialle myönteisiä ehdokkaita.

Sateenkaaripapit aikovat jatkaa samaa sukupuolta olevien parien vihkimisiä ja siunaamisia. Kirkossa on myös käynnistetty kampanja, jolla pyritään nostamaan seurakuntavaaleissa esille asialle myönteisiä ehdokkaita.

Ajankohtaista

Sateenkaaripapit aikovat jatkaa samaa sukupuolta olevien parien vihkimisiä – seurakuntavaaleissa on myös #tahdonkirkossa-kampanja

Vaikka kirkolliskokous hylkäsi aloitteen samaa sukupuolta olevien parien kirkkohäistä, sateenkaaripapit aikovat jatkaa kaikkien parien vihkimisiä ja siunaamisia.

Kirkolliskokous päätti tänään hylätä edustaja-aloitteen, joka ehdotti kirkon avioliittokäsityksen laajentamista samaa sukupuolta olevia pareja koskevaksi. Päätökseen liittyy ponsi, jonka mukaan piispainkokousta kuitenkin pyydetään "edistämään kunnioittavaa keskustelua ja edelleen selvittämään vaihtoehtoja avioliittokäsityksestä vallitsevan erimielisyyden ratkaisemiseksi".

Sateenkaaripapit, joita oli myös seuraamassa kirkolliskokouksen keskustelua, aikovat kuitenkin jatkaa kaikkien parien vihkimisiä ja siunaamisia. Näitä pappeja, jotka ovat ilmoittaneet nimensä ja valmiutensa siunata ja vihkiä on yli 70.

Sateenkaaripapit lähettivät kirkolliskokouksen päätökseen liittyvän tiedotteen, jossa he ilmoittavat kantansa. ”Vaikka päivän saldoa voi pitää samaa sukupuolta olevien parien kannalta pettymyksenä tai huonona uutisena, niin todellisuudessa mikään ei tämän päivän jälkeen ole muuttunut kirkossamme. Me sateenkaaripapit jatkamme edelleen kaikkien parien vihkimisiä ja siunaamisia. Kaikille pareille löytyy pappi kaikkialla Suomessa”, he vakuuttavat.

Vain pysymällä kirkossa ja jatkamalla vaikuttamistyötä voimme rakentaa sellaista kirkkoa, jossa kaikki ovat tervetulleita myös vihkialttarille.

Sateenkaaripappien näkemyksen mukaan kirkon kanta samaa sukupuolta olevien avioliittoon on jo käytännössä muuttunut, vaikka periaatteellista päätöstä ei vielä pystyttykään tekemään.

Samaa sukupuolta olevien parien vihkiminen on avioliittolain, kirkkolain ja kirkkojärjestyksen mukaan mahdollista, ja vihkimiset jatkuvat jo vakiintuneen käytännön mukaisesti, he tulkitsevat.

”Erityisen tärkeänä kirkon tulevaisuuden kannalta näemme sen, että tämän päivän uutisiin ei reagoida kirkosta eroamalla. Se sataa ainoastaan sateenkaariperheiden vastustajien laariin. Vain pysymällä kirkossa ja jatkamalla vaikuttamistyötä voimme rakentaa sellaista kirkkoa, jossa kaikki ovat tervetulleita myös vihkialttarille”, muistuttavat sateenkaartipapit.

Syksyn seurakuntavaaleihin liittyen on käynnistetty puolue- ja kirkkopoliittisesti sitoutumaton #tahdonkirkossa-kampanja. Siihen voi liittyä kuka tahansa herätysliiketaustasta, kirkollisesta vaikuttajaryhmästä tai valitsijayhdistyksestä riippumatta. Kampanjaan ovat tervetulleita kaikki ne, haluavat, että samaa sukupuolta olevien parien oikeus kirkkohäihin tunnustettaisiin kirkossa.

Seurakuntavaaleissa valittavat seurakuntien luottamushenkilöt valitsevat maallikkoedustajat kirkolliskokoukseen. Samaa sukupuolta olevien vihkimiseen myönteisesti suhtautuvien ehdokkaaksi asettuminen ja seurakuntavaaleissa äänestäminen ovat kampanjan mukaan senkin vuoksi tärkeitä tapoja vaikuttaa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.