null Walk in -terapia nuorille ja nuorille aikuisille alkaa Korson kirkolla maanantaina 14. maaliskuuta

Nuorille ja nuorille aikuisille on tarjolla ilmaista ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa Korson kirkolla maanantaisin.

Nuorille ja nuorille aikuisille on tarjolla ilmaista ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa Korson kirkolla maanantaisin.

Ajankohtaista Ajankohtaista

Walk in -terapia nuorille ja nuorille aikuisille alkaa Korson kirkolla maanantaina 14. maaliskuuta

Useat pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat aloittaneet ilmaisen nuorille ja nuorille aikuisille suunnatun lyhytterapian. Nyt myös Korso liittyy tähän joukkoon.

Korson kirkolla Vantaalla alkaa maanantaina 14.maaliskuuta walk in -terapia 16–29-vuotiaille. Terapiaa on tarjolla maanantaisin kello 16–19. Se on osallistujille ilmaista.

Walk in -terapia on ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa. Se on kertaluonteista, ja yksikin kerta voi auttaa. Mikäli asiakas kokee tarvetta, hän voi halutessaan tulla myös uudestaan, mutta seurakunta ei voi taata hänen tapaavan saman terapeutin kanssa.

Etukäteisvarausta ei voi tehdä, vaan terapiaan pääsee saapumalla paikalle päivystysaikana. Lähetettä ei tarvita, ja käynnille voi tulla halutessaan myös anonyymina.

Korson seurakunnassa Walk in -terapiaa toteuttaa seitsemän ratkaisukeskeisen lyhytterapian opiskelijaa. Heidän opintoihinsa kuuluu tietty määrä asiakastapaamisia, kun opinnot ovat edenneet tarpeeksi pitkälle. Kaikilla heillä on pohjakoulutus, joka tukee lyhytterapiatyötä.

Seurakunnan tarjoama walk in -terapia ei kilpaile pidempiaikaisten terapioiden kanssa. Walk in -terapia on matalan kynnyksen keskusteluapua, jossa pyritään yhdessä löytämään ratkaisuvaihtoehtoja mieltä painavaan haasteeseen, sekä löytämään uskoa tulevaisuuteen. Tällainen terapia voi kannatella nuorta myös tilanteessa, jossa hän esimerkiksi jonottaa julkisen puolen palveluihin.

Walk in -terapiaa nuorille on ensimmäisenä Suomessa tarjottu Tampereella Vanhassa kirkossa. Kokeilu on laajentunut muun muassa Helsinkiin, Espooseen, Keravalle ja Vantaalle.

Vantaalla Rekolan kirkolla walk in -terapiaa on helmikuun alusta alkaen ollut tarjolla tiistaisin klo 16–19. Myös Tikkurilan ja Vantaankosken seurakunnat suunnittelevat walk in -terapian tai keskusteluvastaanottojen aloittamista vielä kevään aikana.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.