null Nuoret aikuiset pääsevät Vantaalla lyhytterapiaan ilmaiseksi, anonyymisti ja ilman ajanvarausta – paikalle ilmaantuminen riittää

Ajankohtaista Ajankohtaista

Nuoret aikuiset pääsevät Vantaalla lyhytterapiaan ilmaiseksi, anonyymisti ja ilman ajanvarausta – paikalle ilmaantuminen riittää

16–30-vuotiaille suunnattu mielenterveysapu alkaa Rekolan kirkolla 8. helmikuuta.

16–30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille tarkoitettu walk in -terapia alkaa Vantaalla Rekolan kirkolla 8. helmikuuta alkaen. Tiistaisin järjestettävän terapian ideana on tarjota maksutonta, matalan kynnyksen tukea mielenterveyteen.

Paikalle voi tulla keskustelemaan ilman ajanvarausta ja anonyymisti. Apua saa esimerkiksi ahdistukseen, kriiseihin ja tunne-elämän kysymyksiin. Walk in -terapiaan voi myös tulla, jos on jonossa mielenterveyspalveluihin.

Menetelmänä on ratkaisukeskeinen lyhytterapia. Keskustelukumppaneina on viisi lyhytterapeuttiopiskelijaa, jotka ovat paikalla vuoroviikoin. Heillä on walk in -terapiaan vaadittava määrä opintoja ja kokemusta asiakastyöstä. Vakavissa mielenterveyden ongelmissa ja kriiseissä lyhytterapia ei ole riittävä hoitomuoto.

– Walk in -terapiassa voi yksi kerta riittää, mutta sinne saa tulla päivystysaikojen puitteissa myös uudestaan, erityisnuorisotyönohjaaja Sanna Tirkkonen Rekolan seurakunnasta sanoo.

Mira Mustonen, Mirva Nahkuri, Pauliina Ainasoja, Tarja Kuronen ja Terhi Haapimaa tarjoavat keskusteluapua Rekolan kirkolla.

Mira Mustonen, Mirva Nahkuri, Pauliina Ainasoja, Tarja Kuronen ja Terhi Haapimaa tarjoavat keskusteluapua Rekolan kirkolla.

Aulapäivystäjä ottaa terapian tulevan vastaan. Sen jälkeen kävijä saa täytettäväkseen lyhyen alkukartoituksen, jossa ei ole pakko kertoa nimeä. Sitten hän pääsee juttelemaan lyhytterapeuttiopiskelijan kanssa.

– Yksi keskustelukerta kestää 45 minuuttia, mikä on tyypillinen terapiakerran kestoaika, Tirkkonen kertoo.

Kirkon tarjoaman lyhytterapian kantava ajatus perustuu kansainvälisiin tutkimuksiin, joiden mukaan ratkaisukeskeinen kertaluonteinen terapia voi auttaa jopa 70 prosenttia asiakkaista. Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa on tarkoituksena tunnistaa omia vahvuuksia, rakentaa ratkaisuja sekä pohtia tavoitteita ja keinojen niiden saavuttamiseksi.

Kirkon tarjoama walk in -terapia sai alkunsa Tampereelta ja on laajentunut omina versioinaan Helsinkiin, Keravalle sekä nyt Vantaalle. Walk in -terapian mallia on ollut mukana kehittämässä Kirkkohallitus.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.