null Monet kirkkovaltuutetut pyrkivät kuntapäättäjiksi

Moni tahtoo vaikuttaa sekä seurakuntien että kotikunnan asioihin. Tuomas Marttila/Lehtikuva.

Moni tahtoo vaikuttaa sekä seurakuntien että kotikunnan asioihin. Tuomas Marttila/Lehtikuva.

Ajankohtaista

Monet kirkkovaltuutetut pyrkivät kuntapäättäjiksi

Ainakin 62 pääkaupunkiseudun kirkkovaltuutettua on ehdolla kuntavaaleissa. Puoluekentän kirjo levittyy kokoomuksesta vasemmistoliittoon ja vihreistä perussuomalaisiin. Kuntapäättäjiksi pyrkii myös pappeja ja muita kirkon työntekijöitä.

Ainakin 20 Helsingin yhteisen kirkkovaltuuston jäsentä on ehdolla eri puolueiden listoilla kuntavaaleissa.

SDP:n ehdokkaita ovat Leea Halmetoja, Pertti Hyvärinen, Ville Jalovaara, Tarja Kantola, Johanna Laisaari, Sinikka Vepsä ja Wiking Vuori. Kokoomuksen ehdokkaita ovat Sirpa Asko-Seljavaara, Ari Järvinen, Anna Munsterhjelm, Seija Muurinen, Timo Raittinen ja Laura Rissanen.

Muita ehdokkaita ovat Sirkku Ingervo, Tiina Lintunen ja Hanna Mithiku (vas.), Anna Laine (vihr.), Johanna Nuorteva (vihr.), Tuulikki Vuorinen (kd., sit.) ja Sanna Lehtinen (kesk.).

Lisäksi Vartiokylän kirkkoherra Jukka Pakarinen on ehdolla kokoomuksen listalla. Muitakin pappeja ehdokasjoukosta löytyy, nimittäin Mika Ebeling (kd.), Suvi-Maria Junni (vihr.) ja Haka Kekäläinen (Feministinen puolue). Myös Sanna Lehtinen on pappi.

Yhteisessä kirkkovaltuustossa on 91 jäsentä ja kaupunginvaltuustossa 85.

 

Espoon yhteisen kirkkovaltuuston jäsenistä ehdolla on 26. Kokoomuksen ehdokkaita ovat Pirjo Kemppi-Virtanen, Mia Laiho, Ville Lehtola, Raija Meriläinen, Mikko Peltokorpi, Anna Rukko, Tiina Thure-Toivanen, Peter Torikka ja Paula Viljakainen. KD:n ehdokkaita ovat Pauli Hynninen, Hannu Laaksonen, Pentti Laukkanen, Kari Roine ja Kaarina Järvenpää. Vihreiden ehdokkaita ovat Ville Lappalainen, Marjo Matikka, Merva Mikkola ja Päivi Salli. Keskustan listoille ovat asettuneet Topi Haarlaa (sit.), Ann-Mari Kemell ja Simo Repo.

Muita ehdokkaita ovat Martti Hellström (sd.), Helena Sistonen (sd.), Veera Ruoho (ps.), Tiina Kujala (r.) ja Marina Malmström (r.).

Espoon seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa on 61 jäsentä ja kaupunginvaltuustossa 75. Lisäksi ehdolle ovat asettuneet diakoni Jyrki Myllärniemi (vihr.) ja lähihoitaja, sosionomi-diakoni Tanja Puhakka (vihr.). Puhakka työskentelee Olarin seurakunnassa ja Myllärniemi kehittämispäällikkönä Espoon diakoniasäätiössä.

 

Kauniaisten kaupunginvaltuustoon pyrkii neljä seurakunnan yhteisen kirkkovaltuuston jäsentä. Ehdolla kuntavaaleissa ovat: Tapani Ala-Reinikka (kok.), Margit Peltovirta (vihr.), Raili Pirttimäki (kesk.) ja Timo Ronkainen (kesk.). Peltovirta on pappi ja työskentelee Espoon seurakuntien vs. johtava oppilaitospastorina.

Muita pappeja ehdokaslistalta löytyy ainakin Monica Heikel-Nyberg (rkp), Daniel Nyberg (rkp) ja Pauli Tuohioja (kd).

Yhteisessä kirkkovaltuustossa on 21 jäsentä ja kaupunginvaltuustossa on 35.

 

Vantaalla yhteisen kirkkovaltuuston jäsenistä ehdolla ovat ainakin Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen (sd.), Tarja Eklund (sd.), Jan-Erik Eklöf (r.), Raimo Huvila (kok.), Anneli Karhunen (kok.), Sari Laakso (vihr.), Paula Lehmuskallio (kok.), Christina Lindblad (vihr.), Sakari Rokkanen (kok.), Eve Rämö (vihr.), Tiina Tuomela (kd.) ja Markku Weckman (kok.).

Vantaan yhteisessä kirkkovaltuustossa on 51 jäsentä ja kaupunginvaltuustossa 67.

 

Juttua päivitetty 15.3. klo 10.20. Helsingin ehdokkaisiin lisätty Anna Laine (vihr.).

Juttua päivitetty 16.3. klo 11.10. Helsingin ehdokkaisiin lisätty Tiina Lintunen (vas.).

Jaa tämä artikkeli: