null Patriarkka Kirill lupaa taivaspaikan sodassa kaatuville venäläisille

Presidentti Vladimir Putinin vahvimpiin tukijoihin kuuluu Moskovan patriarkka Kirill. Kuva: Mikhail Klimentyev/Lehtikuva/TASS

Presidentti Vladimir Putinin vahvimpiin tukijoihin kuuluu Moskovan patriarkka Kirill. Kuva: Mikhail Klimentyev/Lehtikuva/TASS

Ajankohtaista

Patriarkka Kirill lupaa taivaspaikan sodassa kaatuville venäläisille

Venäjän ortodoksisen kirkon päämiehen mukaan oikea uskova ei pelkää kuolemaa.

Venäjän ortodoksisen kirkon johtaja jatkaa Vladimir Putinia ja sotaa tukevalla linjallaan. Samana päivänä, kun Putin piti puheen, jossa hän julisti osittaisen liikekannallepanon, Moskovan patriarkka Kirill ilmaisi tälle toimelle tukensa.

Moskovassa pitämässään saarnassa Kirill kehotti sotaan kutsuttavia täyttämään rohkeasti velvollisuutensa. Jos sotilaat kaatuvat sodassa venäläisen isänmaan puolesta, he pääsevät Kirillin mukaan Jumalan luo ikuiseen elämään ja kunniaan.

Yhdysvaltalaisen Newsweekin siteeraamassa saarnassa Kirill sanoi, ettei oikea uskova pelkää kuolemaa. Hänen mukaansa tällainen ihminen kokee olevansa voittamaton.

– Usko tekee ihmisen hyvin vahvaksi, koska se siirtää ihmisen tietoisuuden pois jokapäiväisestä elämästä ja aineellisista murheista ja saa hänet huolehtimaan sen sijaan sielustaan ja ikuisuudesta. Kuolemanpelko ajaa sotilaan pakoon taistelusta ja pettämään ja jopa kapinoimaan aseveljiään vastaan. Oikea usko kuitenkin tuhoaa kuolemanpelon, Kirill sanoi.

Kirillin mukaan venäläisten ei pidä ajatella ukrainalaisia vihollisinaan. Heidät pitää sen sijaan nähdä kansana, joka on vaarassa, koska maassa on voimia, jotka pyrkivät eroon pyhästä Venäjästä ja yhteydestä Venäjän ortodoksiseen kirkkoon.

Ukrainan uskontojen tietotoimiston RISU:n mukaan Kirill kutsui sotaa ihmisten väliseksi kiistaksi. Hän kertoi rukoilevansa Venäjään kuuluvien kansojen yhdistymisen puolesta.

Sodan alussa patriarkka Kirill kertoi Venäjän käyvän sotaa homouden turmelemaa länsimaailmaa vastaan. Sodassa on hänen mukaansa kyse ihmiskunnan pelastuksesta ja siitä, että veljet ja sisaret Donbassissa kärsivät vainoa uskonsa vuoksi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.