null Piispa Teemu Laajasalo pyytää anteeksi kalliita majoituksiaan ja haluaa maksaa ne

Markku Pihlaja/Kirkon kuvapankki

Markku Pihlaja/Kirkon kuvapankki

Ajankohtaista

Piispa Teemu Laajasalo pyytää anteeksi kalliita majoituksiaan ja haluaa maksaa ne

Piispa Teemu Laajasalo kutsuu hiippakuntavaltuuston puheenjohtajan Johanna Korhosen keskustelemaan tämän esittämistä kysymyksistä.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo julkaisi hiippakunnan nettisivuilla tiedotteen vastauksena hiippakuntavaltuuston puheenjohtajan Johanna Korhosen esittämiin kysymyksiin.

Korhonen lähetti Laajasalolle, Helsingin seurakuntayhtymän johdolle, Kallion seurakunnan johdolle ja luottamushenkilöille, kirkolliskokouksen lainopilliselle asiantuntijalle ja piispainkokouksen sihteerille muistion. Siinä on yli 40 kysymystä, jotka koskevat Laajasalon yritystoimintaa sekä hänen toimintaansa Kallion kirkkoherrana ja Helsingin seurakuntayhtymän johtajana. Kirkko ja kaupunki kertoi asiasta uutisessaan tiistaina.

Laajasalo pitää kiinni siitä, että hän on käyttänyt luottokorttiaan vain virka-asioihin.

Laajasalo toteaa tiedotteessaan, että Helsingin seurakuntayhtymässä on syksyllä 2017 tehty sisäinen tarkastus. Tarkastuksen teki riippumaton taho ja siinä käytiin läpi johtavassa asemassa olevien työntekijöiden luottokorttilaskut.

”Olen pyynnöstä antanut lisäselvityksen yhteen kysymykseen. Sisäinen tarkastus on todennut selvityksen riittäväksi”, kirjoittaa Laajasalo.

Laajasalo pitää kiinni siitä, että hän on käyttänyt luottokorttiaan vain virka-asioihin.

”Kysymysten pohjalta näen kuitenkin virheitä luottokorttini käytössä. Ensinnäkin olen ollut huolimaton kuittien säilyttämisen ja tarkkojen merkintöjen kanssa.”

Laajasalon mukaan tarkat merkinnät olisivat tehneen monet Korhosen kysymyksistä turhiksi. Hän kuitenkin myöntää tehneensä virhearvion kolmen virkamatkansa majoituksessa.

”Näistä epätarkkuuksista ja arviointivirheistä pyydän anteeksi ja niissä muutan tapani. Olen ilmoittanut Helsingin seurakuntayhtymälle, että haluan näiden virkamatkojen osalta maksaa halvimman majoitustason ja käytetyn majoitustason välisen erotuksen”, selvittää Laajasalo.

Laajasalo majoittui Israelin matkalla Tel Avivissa Poli House -nimiseen hotelliin, jossa kolme yötä maksoi 834 euroa. Savonlinnassa hän yöpyi yhden yön sviitissä, jonka hinta oli 325 euroa. Lisäksi hän osallistui Kirkon viestintäpäivien laivaristeilylle ja yöpyi siellä laivan huippuhytissä, joka maksoi 485 euroa. Näitä hän siis pitää virheenä ja haluaa maksaa seurakuntayhtymälle liian kalliista majoituksesta aiheutuneet kulut takaisin.

Yritystoiminnastaan Laajasalo kirjoittaa, että kaikki tilikaudet on tilintarkastettu ja myöhästymisiä lukuun ottamatta asiat ovat olleet kunnossa.

”Tilintarkastuslausunnot on annettu ja ne ovat julkisia. Yritykseni aiemmassa toiminnassa ei ole selvittämättömiä kysymyksiä.”

Johanna Korhonen on pyytänyt Laajasaloa vastaamaan kysymyksiinsä 16.1. mennessä. Laajasalo sanoo haluavansa edistää rakentavaa ja tuloksekasta yhteistyötä hiippakuntavaltuuston puheenjohtajana toimivan Korhosen kanssa. ”Kutsun hänet keskustelemaan kasvotusten hänen esittämistään kysymyksistä erilliseen tapaamiseen.”

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.