null Piispa Laajasalo: "Pidän erittäin hyvänä, että nämä viranomaiset selvittävät asian"

Piispa Teemu Laajasalo antaa tukensa viranomaiselvityksille.

Piispa Teemu Laajasalo antaa tukensa viranomaiselvityksille.

Ajankohtaista

Piispa Laajasalo: "Pidän erittäin hyvänä, että nämä viranomaiset selvittävät asian"

Teemu Laajasalo kertoo antavansa viranomaisille täyden tukensa ja pyytää anteeksi arviointivirheitään.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo ilmoitti maanantaina pitävänsä hyvänä, että otsikoihin nousseet asiat selvitetään. Piispa julkaisi asiasta tiedotteen Helsingin hiippakunnan nettisivuilla.

Hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen lähetti viime viikolla piispalle 40 kysymystä. Ne koskivat Laajasalon yrityksen TL Opetus Oy:n toimintaa ja Laajasalon luottokorttilaskuja hänen toimiessaan Kallion kirkkoherrana ja Helsingin seurakuntayhtymän johtajana. Kirkko ja kaupunki uutisoi asian ensimmäisenä ja pyysi Laajasalolta kommentit.

Olen toiminnallani tuottanut monille pettymyksen. On itsetutkiskelun ja muutoksen aika.

– Piispa Teemu Laajasalo

Helsingin seurakuntayhtymän johtoryhmä päätti viime viikon torstaina teettää ulkopuolisen selvityksen seurakuntayhtymän luottokorttien käytöstä. Helsingin poliisi puolestaan sai ainakin kahdelta yksityishenkilöltä selvityspyynnön Laajasalon toiminnasta ja kertoi käynnistävänsä talousepäselvyyksistä esiselvittelyn. Esiselvittelyssä tutkitaan, onko varsinaiselle esitutkinnalle syytä.

Laajasalo myönsi jo viime viikolla tehneensä virheitä, pyysi anteeksi työnantajan luottokortilla maksamiaan liian kalliita majoituksia ja lupasi maksaa rahat takaisin. Uudessa tiedotteessaan Laajasalo myöntää jälleen tehneensä edellisessä virassaan virheitä ja olleensa huolimaton.

– Pyydän anteeksi kaikilta. Olen toiminnallani tuottanut monille pettymyksen. On itsetutkiskelun ja muutoksen aika, toteaa Laajasalo.

Hän toteaa pitävänsä hyvänä sitä, että Helsingin seurakuntayhtymä on käynnistänyt laajan yksityiskohtaisen selvityksen johtavien viranhaltijoiden luottokorttilaskuista ja Helsingin poliisi oman esiselvityksensä. Laajasalo kertoo antavansa viranomaisille täyden tukensa ja auttavansa heitä selvitystyössä.

Itse hän ei viranomaisselvitysten ollessa kesken aio jatkaa julkista keskustelua aiheesta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.