null Somemessussa pyhä löytyy myös puhelimesta

Ajankohtaista

Somemessussa pyhä löytyy myös puhelimesta

Vantaa on kehittänyt kolmen kaupungin yhteisen digitaalista teknologiaa hyödyntävän messukonseptin.

Yli 500 vuotta vanhassa Pyhän Laurin kirkossa historia kohtaa nykyisyyden, kun sosiaalista mediaa hyödyntävä messu tuodaan historiallisen kirkon miljööseen. Tapahtumaa vietetään yhtä aikaa kolmessa eri kaupungissa livestreamina eli suoratoistona.

Somemessuksi nimetty tapahtuma sisältää tavanomaiset ehtoollisjumalanpalveluksen elementit kuten rukousta, laulua, sanaa ja ehtoollisen, mutta toteuttamistapa on hieman epätavanomainen. 

Somemessua järjestävä pappi Mirka Härkönen kertoo, että messuun voi osallistua myös kotisohvalta: "Messua varten on kerätty somessa kuvia ja videoita ja Twitterin välityksellä voi osallistua muun muassa messun esirukoukseen tunnisteella #somemessu. Somemessu striimataan Youtuben kautta. Kolehtiin voi osallistua myös mobiilisti. Messun kolehdinkohteena on lasten asemaa parantava työ maailmalla Suomen Lähetysseuran kautta."

Keskiaikaisen harmaakivikirkon ja digitaalisen teknologian yhdistämisessä on ollut myös haasteita: "Vanhan kirkon paksut kivimuurit ovat tuoneet haasteen internet-yhteyden kanssa, mutta toivomme, että kaikki messun aikana toimii ja yhteys välittyy monella tasolla. Ja toivon, että kaikenlainen someilu saisi jatkoa seurakunnissa tästä eteenkin päin."

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.