Heikki Nenonen -haulla löytyi 31 hakutulosta.

1. Kolumni: Hallituksen harjoittama varallisuusrasismi on syntiä

Heikki Nenonesta on moraalitonta ajatella, että köyhä reipastuu rankaisemalla ja rikas kannustamalla.

08.04.2024

2. Kolumni: Kirkko ei tarvitse avioliittokäsitystä

Olisi kaikkien etu, jos kirkossa luovuttaisiin piispainkokouksen työstämien ”kirkon avioliittokäsitysten” sementoimisesta, oli niitä yksi tai kaksi, kirjoittaa Heikki Nenonen.

25.03.2024

3. Kolumni: Naurumme kohteet paljastavat kaksoisstandardimme

Heikki Nenosen mukaan kukaan ei halua mielensäpahoittajayhteiskuntaa. Silti häntä ihmetyttää, miksi virolaiselle tai lestadiolaiselle saa nauraa, mutta ruotsalaiselle tai ortodoksille ei.

11.03.2024

4. Kolumni: Nyt on meidän vuoromme ottaa oppia virolaisilta, ja näistä asioista voisimme aloittaa

Viron kansa selviytyi 51 miehitysvuoden läpi kielen, kirjallisuuden ja vahvan kansankulttuurin voimalla, kirjoittaa Heikki Nenonen.

26.02.2024

5. Kolumni: Mitä eroa on UMK:lla ja Suomen presidentinvaaleilla?

Heikki Nenosen mielestä asiat ovat Suomessa hyvin, kun taiteessa revitellään ja suututetaan, mutta presidentinvaaleissa ollaan ihmisiksi.

12.02.2024

6. Kolumni: Toivon presidentiltä lämmintä ironiaa

Heikki Nenonen suhtautuu nuivasti kylmään sarkasmiin, jossa kriitikko nostaa itsensä arvostelemansa asian yläpuolelle. Jonkun kerran hän on tosin toiminut niin itsekin.

29.01.2024

7. Kolumni: Papilla ei ole varaa käydä kastamassa lapsia

Kun ihmiset pyytävät kastamaan tai vihkimään, yhteydenotto lämmittää mieltä. Silti Heikki Nenonen joutuu kieltäytymään.

15.01.2024

8. Kolumni: Uudenvuodenlupauksia ei pidä tehdä vaan havaita

Uhkakuvien sijaan nyt kannattaa kiinnittyä uuden vuoden tarjoamiin mahdollisuuksiin, kirjoittaa Heikki Nenonen.

29.12.2023

9. Kolumni: Mitä jos kirkossa mentäisiin ihan vaan vanhan kaavan mukaan?

Jouluna haluan veisata, kuinka Maa on niin kaunis ja kuulla taivaallisten sotajoukkojen ilmestymisestä kedon paimenille, kirjoittaa Heikki Nenonen.

18.12.2023

10. Kolumni: Raamatun käsitystä pahoista hengistä ei voi vastuullisesti soveltaa nykyaikaan

On yksinkertaisesti väärin irrottaa antiikin ihmiskuvasta yksi käsite, vaikkapa paha henki, ja soveltaa sitä nykyajan ihmisten ongelmiin, kirjoittaa Heikki Nenonen.

04.12.2023

11. Kolumni: Ovellani kävi Wolt-kuski, jonka takaa mulkoili pyhä Franciscus

Alustatalouden synnyn myötä menossa on talouden ja elinkeinotoiminnan uusjako, kirjoittaa Heikki Nenonen.

21.11.2023

12. Kolumni: Beatles toi minulle pyhäinpäivän

Ihmisen sielussa ihmeellisintä on se, että hän ymmärtää kaiken katoavuuden ja kaipaa katsoa sitä kauemmas, kirjoittaa Heikki Nenonen.

06.11.2023

13. Kolumni: Kirkossa ollaan töissä työnantajasta huolimatta, ei sen takia

Työnantajabrändin näkökulmasta kirkolla on ainakin kolme suurta ongelmaa, kirjoittaa Heikki Nenonen.

23.10.2023

14. Nenonen: Huonojen uutisten keskellä tarvitaan taidetta ja hiljaisuutta

Ruuturiippuvuuteni keskellä olen kaivannut takaisin teini-ikäistä itseäni, joka kesti paremmin hitaita ajatuksia kuin nykyinen keski-ikäinen.

09.10.2023

15. Nenonen: Luottamuksesta ei ole varaa leikata – minä luotan hallitukseen, oikeuslaitokseen ja kirkkoon

Yleisen luottamuksen murentaminen on paljon vaarallisempaa kuin riiteleminen asioista ja arvoista. Luottamus tuo turvallisuutta yhteiskuntaan.

25.09.2023

16. Nenonen: Instagram toimii populismin logiikalla, ja se on huono asia

Asia pitää sanoa värikkäästi ja kontrastin tulee olla jyrkkä, jotta huomio napataan. Jopa vastustajat ylläpitävät populistin paistattelua huomion keskipisteessä.

11.09.2023

17. Nenonen: Yrittäjyys on opettanut minulle, ettei ihminen ole oman onnensa seppä

Ihminen tipahtaa elämän pelilaudalle mielivaltaisilla pelimerkeillä, yrittää parhaansa ja katsoo, mihin se riittää.

28.08.2023

18. Nenonen: Kirkollinen projektipöhinä pitää lopettaa

Kirkossa hankehumppa on sitä, että ydintoimintaa rahoitetaan hankerahoituksella. Projektirahasta tulee poukkoileva ohjuri sille, mihin suuntaan seurakunnan työtä viedään.

14.08.2023

19. Nenonen: Osallistuin haasteeseen, jolle isoisäni nauraisi hyväntahtoisesti

Sitä kulutustasoa, joka sotien sukupolvelle oli normaali, saatetaan nyt kutsua vihreäksi idealismiksi.

31.07.2023

20. Nenonen: Emme synny tähän maailmaan olemaan oikeassa vaan palvelemaan toisiamme

Mitä ajattelen kritisoidessani jotakuta: yritänkö auttaa häntä kehittymään vai haluanko todistaa olleeni oikeassa?

17.07.2023