Katri Saarela -haulla löytyi 85 hakutulosta.

1. Tässäkö uusi pääsiäishitti? Mämmikourien käsittelyssä crème brûlée sai mämmisydämen ja ripauksen puolukkaa

Keittiömestari Jyrki Yli-Uotila ja päätoimittaja Jaakko Heinimäki perkaavat Pääsiäisradion Mämmikourat-podcastissa pääsiäisen herkkuja ja pohdiskelevat muun muassa sitä, syntyikö mämmi vahingossa. Samalla syntyi uusi  mämmiresepti.

13.04.2022

2. Kun elämä tulee valmiiksi, on kuoleman vuoro – mutta miten kohtaan kuolevan? Saattohoitokodin johtaja Riikka Grå kertoo

Mitä sanon läheiselle, joka on lähellä kuolemaa? Mistä voin puhua hänen kanssaan niin, että voisin lohduttaa – tai etten ainakaan loukkaisi häntä? Riikka Grå tietää, miten näihin tilanteisiin voi mennä luottavaisin mielin.

08.04.2022

3. Uteliaana uuteen päivään – MS-taudin sokeuttama näyttelijä Petri Poikolainen on sinut kärsimyksensä kanssa

Poikolaisen unelmaura näyttelijänä tyssäsi aggressiivisesti edenneeseen MS-tautiin kymmenisen vuotta sitten. Raju ja rampauttava sairaus on tuonut kärsimystä, mutta saanut myös aikaan asioita, joista Poikolainen ei edes osannut haaveilla.

06.04.2022

4. Hätä ja huoli oman seurakunnan ja kirkkojen kohtalosta nousee esille Helsingin seurakuntien Rohkeasti yhdessä -lausunnoista

Kolme seurakuntaa laati yhteisen kannanoton, jossa vaaditaan seurakuntien keskinäistä rahanjakoa uusiksi. Niiden mielestä korkean jäsenprosentin seurakuntia sorretaan.

19.11.2021

5. Sivistys on näennäisesti hyödytöntä, mutta sen murentuminen voi johtaa sosiaalisiin ongelmiin kuten Yhdysvalloissa

Tiukka hyödyn tavoittelu, populistinen politiikka ja samanmielisten poterot sosiaalisessa mediassa rapauttavat sivistystä. Tätä mieltä olivat kirjailija Laura Lindstedt sekä akatemiatutkija Timo Miettinen Keskusteluja kryptassa -sarjan sivistyskeskustelussa.

29.10.2021

6. Häpeä ei ole vain yksilön kokemus, vaan kyse on myös yhteiskunnan normeista ja ideaaleista – Puhuminen purkaa häpeää, mutta sitä ei saa vaatia keneltäkään

Sosiaalinen media tuottaa aggressiivisuutta, ja sen taustalla on häpeä, sanoivat Minja Koskela ja Ruben Stiller Keskusteluja kryptassa -tilaisuudessa.

22.10.2021

7. Oikotien onneen voi löytää kosketuksesta –  filosofi Esa Saarinen ehdottaa painelemaan rakastetun varpaita

Tiukka päämäärään suuntautuminen ehkäisee onnellisuutta. Tähän tulokseen esseisti Silvia Hosseini ja filosofi Esa Saarinen tulivat Keskusteluja kryptassa -sarjan onnikeskustelussa.

15.10.2021

8. Suru ei ole vain yksi tunne, se on kokonainen maailma – suremisen myötä voi avautua reitti yhteyteen muiden kanssa

Samaan aikaan voi kokea sekä syvää surua että iloa. Poimimme neljä nostoa Kryptan surukeskustelusta.

08.10.2021

9. Rahasta puhutaan avoimemmin alemmissa luokissa −  neljä kiinnostavaa pointtia yhteiskuntaluokista

Keskustelu yhteiskuntaluokista tuntuu edelleen hankalalta. Puuttuva luokkaidentiteetti saattaa aiheuttaa ihmisissä turvattomuutta.

01.10.2021

10. Oikeudenmukaisuudelle on länsimaissa kaksoisstandardit − muista nämä viisi asiaa, kun seuraat Afganistanin tilannetta

Oikeudenmukaisuuden käsitettä ei sovelleta samalla tavoin länsimaihin ja Afganistaniin. ”Ihmisoikeuksia ei voi ottaa vakavasti jossain päin maailmaa ja toisaalla ei”, muistutettiin Keskusteluja kryptassa -sarjan avausjaksossa.

17.09.2021

11. Joko kuuntelit nämä? Listasimme kiinnostavia pappien podcasteja

Hengellisten podcastien tarjonta kasvaa. Tarjolla on rauhoittumishetkiä, kiinnostavia uskonkeskusteluja ja kirkon virallinen kanta.

24.08.2021

12. TikTok-videoissa tsempataan katsojia – ”En ole päässyt himasta moneen kuukauteen, mutta nyt näin videosi ja kävelen kadulla”

Sisällöntuottajat Iidatyynesofia ja Ronja Stanley kertovat, mikä saa heidät luomaan viraalisti leviäviä voimaviestejä.

10.08.2021

13. Asiantuntijoiden mukaan maailma on nyt lähempänä tuhoa kuin koskaan aiemmin – perjantaina vietettävä Hiroshima-päivä muistuttaa ydinaseiden uhasta

Muodostumassa on uusi ydinaseiden kierre, josta tulisi olla huolissaan, kertoo kansainvälisen politiikan professori Juha Vuori Tampereen yliopistosta.

05.08.2021

14. Tikkurilan seurakunnan rippikoululeirillä olleella todettiin koronatartunta

Rippikouluryhmän konfirmaatiolle on katsottu uusi ajankohta.

04.08.2021

15. Auttamisjärjestelmään päätyvien ihmiskaupan uhrien määrä on yli kolminkertaistunut viime vuosien aikana – nyt määrä hiipuu, koska apua tarvitsevia ei tavoiteta

Maahanmuuttoviraston auttamisjärjestelmän asiakkaista 770 on mahdollisia ihmiskaupan uhreja ja 222 heidän alaikäisiä lapsiaan.

21.07.2021

16. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen kaljamme – Martti Luther piti olutta hyvänä keinona pirun karkottamiseen

Oletko ajatellut juoda kesällä olutta? Marketin oluthyllyllä tarkkasilmäinen voi tavata munkin tai piispan.

24.06.2021

17. Keskusteluja kryptassa -podcast: Kateus ei ole pelkästään paha tunne – näin käännät sen voimavaraksi

Kateus on pikkumainen, mutta tarpeellinen tunne. Keskusteluja kryptassa -podcastissa kateudesta ei puhuta häpeillen vaan hauskasti ja suoraan.

23.06.2021

18. Keskusteluja kryptassa -podcast: Ihmisarvo ei ole neuvotteluasia – seitsemän näkökulmaa ihmisarvoisempaan ajatteluun

Ihmisarvo on ihmisen elämän tasavertaista kunnioittamista sen kaikissa muodoissa. Se ei ole mielipidekysymys, toteavat ihmisoikeusaktivisti Ujuni Ahmed ja viestintäyrittäjä Kirsi Piha.

22.06.2021

19. Keskusteluja kryptassa -podcast: Kuusi tapaa, joilla toivo suojaa ihmistä loppuun asti

Toivo on voima, joka kannattelee ihmistä kaikkein vaikeimmissakin tilanteissa. Kokeeko saattohoitopotilas toivoa? Mistä toivon voima kumpuaa, kun elämässä kaikki kaatuu päälle?

22.06.2021

20. Keskusteluja kryptassa -podcast: Neljä keinoa, joilla voimme rakentaa ja ylläpitää rauhaa

Ristiriidat ovat osa elämää. Turhia konflikteja voi silti vältellä pienillä arjen teoilla.