Katri Saarela -haulla löytyi 59 hakutulosta.

1. Testaa tietosi: Tunnetko kirkollisten juhlapäivien tarinat?

Mitä tapahtui henkilölle, jonka muistoksi juhannusta vietetään? Kenen synttärit on helluntaina? Mikä ihme se helatorstai oikein olikaan? Tee testi ja ota haltuun kirkkovuoden knopit.

16.02.2021

2. Kirkosta eroajia oli koronavuonna noin 8 000 edellisvuotta vähemmän

Kirkon työssä korostui ihmisten auttaminen puhelimen ja verkon kautta. Jumalanpalveluksia seurattiin netissä. Ruokakasseja jaettiin 309 000.

01.02.2021

3. Kuusi nelikymppistä hakijaa pyrkii Munkkiniemen kirkkoherraksi

Seurakuntaneuvosto valitsee uuden kirkkoherran maaliskuussa.

29.01.2021

4. Solina-kuoron kappale Lapsenkokoinen voitti kirkkaasti Jouluradion Uusien biisien viikon

Lapsikuoro Solinan esittämä kertoo joulun päähenkilöstä, joka tuli niin pieneksi, että mahtui lapsen syliin. Kappale nappasi 40 prosenttia kaikista äänistä.

21.12.2020

5. Jouluradio nousi saksalaisten tv-uutisten loppukevennykseen

ZDF-kanava on Saksan suurin televisiokanava.

11.12.2020

6. Testaa, mikä tunnettu joululauluhahmo olet!

Ylistätkö kuin enkeli vai hipsutteletko tontun tapaan? Onko sinulla kuusen piikit? Ehkä olet uskollinen varpunen tai joulupöydän sika? Ikonisiin joululaulujen hahmoihin perustuva testi kertoo, mikä niistä on sinun sielunkumppanisi.

02.12.2020

7. ”Hänelle sanottiin, että myös tuolta lapselta on kuollut isä” – Näin puhut lapselle kuolemasta ja surusta

Jos perheessä kaikki tunteet ovat sallittuja, lapset itse eivät aseta rajoja surun käsittelemiselle, sanoo perheterapeutti Eija Tuukkanen.

06.11.2020

8. Koronakriisi on tuonut nettiraamatulle roimasti lisää käyttäjiä – oletko itse vilkuilija, syventyjä vai kuuriluontoinen lukija?

Jumalan huolenpidosta kertovat psalmit ovat olleet tämän kevään suosikkilukemista, kertoo seurakuntapalvelun johtaja Antti Siukonen Suomen Pipliaseurasta.

25.05.2020

9. Taivaan tähden: Syty pienille asioille

Uskollisuus vähässä tarkoittaa jatkuvaa sitoutumista myötätuntoon ja palvelemiseen.

16.08.2019

10. Kampin kappelissa saa sanoa yöllä ”tahdon” – Heinäkuiseen Hääyö-tapahtumaan mahtuu 14 paria

Seitsenvuotisen historiansa aikana kappelissa on vietetty häitä vain kahtena päivänä.

13.06.2019

11. Aluksi Wini ei osannut edes A-kirjainta, nyt hän lähettelee tekstareita – lukutaitokampanja Tansaniassa ehkäisee naisten syrjintää

Tansanialainen 22-vuotias Wini Magawa koki kahdesti syrjintää oman perheensä sisällä. Hän ei päässyt kouluun. Aikuisena koitti uusi mahdollisuus.

08.04.2019

12. Kampin kappeli tarvitsee lisätilaa – asemakaavan muutosta on haettu

Helsingin seurakuntayhtymä haluaisi rakentaa Kampin kappeliin lisätilaa kävijöiden kohtaamista varten.

04.01.2019

13. Koulu loppui, kerhot alkoivat − moni pieni koululainen touhuaa nyt seurakunnan kesäkerhossa

Koulujen päätyttyä kesän voi aloittaa pelaten, leikkien ja askarrellen seurakunnan kerhossa.

04.06.2018

14. Malawilainen Eni Amadu oppi lukemaan nelikymppisenä: ”En ole enää sama ihminen, joka olin ennen”

Lukemaan oppiminen omalla kielellä on perustava ihmisoikeus ja elämän suuri käännekohta. Pipliaseuran lukutaito-ohjelman avulla 20 000 itäafrikkalaista oppii lukemaan neljässä Itä-Afrikan maassa 16 vähemmistökielellä.

20.04.2018

15. Tutkimusraportti: Kampin kappelin asiakkaat eivät ole syrjäytyneitä vaan työelämän puristuksessa

Kappelin asiakkaat ovat enimmäkseen eläkeläisiä ja työikäisiä. Yli 80 prosenttia heistä haluaa myös hiljentyä.

05.04.2018

16. Ihmiset löysivät työmatkoistaan kauneutta – tässä ovat K&k:n kampanjan voittajakuvat

Työmatkan ei tarvitse olla hukkaan heitettyä aikaa. Näissä #kaunistyömatka-valokuvahaasteen kolmessa palkitussa kuvassa on tallennettu arjen kauneus.

26.01.2018

17. Lux Helsinki haastaa leikkimään valolla ja jakamaan lopputuloksen somessa

Valofestivaali on saanut viime vuosina liikkeelle yli puoli miljoonaa kävijää.

12.12.2017

18. "Rakkaus ei koskaan katoa"

"Kätilö auttoi minut surun alkuun. Hän haki pahviarkun ja puhui lempeän lämpimästi, ei alentuvasti: 'laitetaanko vauva tähän... ei laiteta arkkua lattialle vaan yöpöydälle'."

02.06.2017