Juhani Huttunen -haulla löytyi 403 hakutulosta.

1. Kauniaisten kirkkoon tulossa miljoonien remontti – seurakunta ottaa pankista lainaa

Vuonna 1983 valmistuneen kirkon rakenteet ovat huonossa kunnossa. Lisäksi kirkkoon rakennetaan ajanmukaista talotekniikkaa.

08.12.2021

2. Espoon seurakunnat luopuvat avohakkuista – taustalla kunnianhimoinen ympäristöohjelma

Uusi SFS 14001 -standardin mukainen ympäristöohjelma tähtää Espoon seurakuntien hiilineutraaliuteen vuoteen 2030 mennessä: muun muassa kaikki sähkö tulee olemaan puhdasta.

23.11.2021

3. Kommentti: Mikseivät piispat tuomitse Valko-Venäjän hybridioperaatiota?

Eri maiden piispojen olisi luontevaa tuomita Valko-Venäjän hybridioperaatio, jossa ihmisiä käytetään pelivälineinä.

18.11.2021

4. Tutkimusraportti: Muslimiveljeskunta luo tilaa radikalismille, ja siksi EU-maiden on lopetettava sen rahoittaminen

Tuoreen tutkimusraportin mukaan Muslimiveljeskunnan verkostoon kuuluvat järjestöt esiintyvät demokratian tukijoina, mutta todellisuudessa ne toimivat eurooppalaisia arvoja vastaan.

11.11.2021

5. ”Konflikti ei ole aina pahasta”, ajattelee uskontojen vuoropuhelun ammattilainen Azza Karam

Religions of Peace -järjestön pääsihteeri Azza Karamin mukaan uskonnot eivät ole ihmisoikeuksien vihollisia.

28.10.2021

6. ”Kaste on valaistumisen kylpy” – Jyri Komulaisen mielestä kirkko voisi hyödyntää oman perinteensä eksotiikkaa

Vaikka kasteen suosio on romahtanut, tuoreen tutkimusraportin mukaan kantasuomalaisten evankelisluterilaisen kirkon jäsenten lapsista edelleen 73 prosenttia kastetaan.

26.10.2021

7. Suomen Lähetysseura lopettaa yhteistyön terroristiluokituksen saaneen palestiinalaisjärjestön kanssa

Israel luokitteli kuusi palestiinalaista kansalaisjärjestöä terroristijärjestöksi. Yksi näistä järjestöistä eli Defense for Children International-Palestine (DCI-P) on ollut Suomen Lähetysseuran yhteistyökumppani vuodesta 2015 alkaen.

26.10.2021

8. ”Ideologia ei tee kenestäkään ekstremistiä” – tutkija Marko Juntusen mukaan radikalisoitumisen taustalla ovat aina henkilökohtaiset kokemukset

Kirkko ja kaupunki haastatteli islamin tutkimuksen dosenttia Marko Juntusta radikalisoitumisesta. Juuri ennen jutun julkaisua Norjassa tapahtui viisi kuolonuhria vaatinut veriteko, jonka tekijä oli radikalisoitunut.

14.10.2021

9. Espoossa maahanmuuttajilla ja nuorilla on suurin riski jäädä asunnottomaksi

Ensi viikonloppuna vietetään asunnottomien yötä. Espoossa avataan tänään palvelu-chat, jossa kaupungin työntekijät opastavat asuntoa koskevissa asioissa.

11.10.2021

10. Kysely: Yhdysvalloissa valkoiset evankelikaalit ovat muita kristittyjä rokotevastaisempia

Yhdysvaltalaisen Pew Research Center -ajatushautomon kyselytutkimuksesta käy ilmi, että republikaanit vastustavat demokraatteja useammin koronarokotetta.

21.09.2021

11. ”Joskus pappi voi sanoa vähän yliampuvastikin, ja se on ihan hyvä”, sanoo eläkkeelle jäävä kirkkoherra Antti Kujanpää

Antti Kujanpään mielestä on vääryys, jos globaali kirkko vaikenee vainotuista kristityistä.

16.09.2021

12. Armon Vihreiden puheenjohtaja Max Mannola: ”Kannabis tulisi saattaa päihteenä samanlaiseen asemaan kuin alkoholi”

Kyse on Mannolan omista käsityksistä, sillä Armon Vihreät ei ole ottanut virallista kantaa Vihreiden puoluekokouksen kohuttuun aloitteeseen marihuanan laillistamisesta.

15.09.2021

13. ”Kastettuna en ole juureton” – Vantaalla perheitä houkutellaan Kastepäivään ilmaisella täytekakulla

– Kasteessa lapselle pyydetään sellaista suojaa, mitä ihminen ei voi antaa, sanoo Hakunilan seurakunnan kirkkoherra Hans Tuominen.

15.09.2021

14. Espoon Digikinkereillä ikäihmiset hioivat atk-taitojaan: ”Jotkut eivät olleet eläessään lähettäneet tekstiviestiä”

Espoon seurakuntien diakoniahanke paljasti valtavat erot ikäihmisten atk-taidoissa.

02.09.2021

15. Afganistanilaiset pakolaiset pelkäävät talibanien ilmiantajia myös Suomessa: ”Sukulaiseni saattavat joutua vaaraan”

Helsinkiläinen Abdullah pelkää, että Taliban tekee hänen sukunsa naisille saman kuin Isis jesideille.

02.09.2021

16. Paavi Franciscus puolustaa koronarokotetta Vatikaanin videolla: Rokotteen ottaminen on ”rakkauden teko”

Kampanjavideo on vastaisku katolilaisten keskuudessa lisääntyneelle rokotevastaisuudelle.

18.08.2021

17. Pormestari Juhana Vartiaisen mielestä ilmastoahdistusta ei saisi siirtää lapsiin: ”Pienellä lapsella ei pidä olla ainuttakaan huolta”

Helsinki on parempi ja turvallisempi paikka kuin koskaan aiemmin historiassa, uskoo kaupungin uusi pormestari.

16.08.2021

18. Espoon kaupunki ja seurakunnat sopivat: uskonnon harjoittaminen ei kuulu koulun tai päiväkodin aamunavaukseen, joulukirkko järjestetään vain seurakunnan omissa tiloissa

Espoon kaupunki ja seurakunnat ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jossa antaa selvät pelisäännöt päiväkotien, koulujen ja seurakuntien yhteistyölle.

13.08.2021

19. EM-kisahuumasta toipuva futispappi Kari Kanala järjestää kirkon omaa turnausta: ”Kun jalat hidastuvat, peli paranee”

Töölön pallokentällä järjestetään elokuun lopussa seurakuntien oma Gloria Patri -jalkapalloturnaus. Kisavalmistelut ovat jo täydessä käynnissä.

07.07.2021