Juhani Huttunen -haulla löytyi 425 hakutulosta.

1. Kommentti: Pride ja Raamattu-konservatiivit tarvitsevat toisiaan demokratian turvaamiseksi

Totalitaristissa maissa vainotaan kaikkia vähemmistöjä, ja sellaisissa maissa niin konservatiivikristityt kuin seksuaalivähemmistöt ovat saman sorron alla.

30.06.2022

2. Tubettajapappi Jussi Koski valittiin Rekolan kirkkoherraksi: ”Erimielisyyksien sijaan pitää etsiä toisia kuuntelevaa yhteyttä”

Pastorific-kanavastaan tunnettu Jussi Koski oli nuoruudessaan kovaa vauhtia pyrkimässä kauppakorkeakouluun, kunnes hän tajusi, että oma kutsumus on sittenkin palvella pappina.

13.06.2022

3. Ihmisoikeusjärjestöt syyttävät Israelia apartheid-valtioksi – tutkijoiden mielestä tällainen kielenkäyttö ilmentää juutalaisvihaa

Israelin valtio on tietoisesti rakentanut rasistisen järjestelmän, väittää Amnesty Finlandin toiminnanjohtaja Frank Johansson. Tutkija Izabella Tabarovskyn mukaan Israelin vertaaminen Etelä-Afrikan apartheid-järjestelmään juontaa juurensa Neuvostoliiton propagandaan.

07.06.2022

4. Essee: 1942 oli sota ja Helsingin seurakunnat halusivat, että jokaiselle kirkon jäsenelle annetaan jotain hyvää: perustettiin lehti, joka jaettiin koteihin

Kirkko ja kaupunki täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Tänä aikana Suomi on siirtynyt yhtenäiskulttuurista moniarvoiseen yhteiskuntaan.

18.05.2022

5. Kansa päättää, kenestä tulee Rekolan kirkkoherra – kaikki ehdokkaat ovat samaa mieltä yhdestä asiasta

Rekolan seurakunnan kirkkoherranvaali on suora kansanvaali. Kirkko ja kaupunki kysyi ehdokkaiden kantaa muun muassa samaa sukupuolta olevien avioliitosta ja kummiudesta.

28.04.2022

6. ”Raha ja menestyksen tavoittelu työssä ovat tipahtaneet kauas entisiltä paikoiltaan” – Näin lukijat vastasivat kyselyymme korona-ajan arvomuutoksista

Kirkko ja kaupunki kysyi helmikuussa lukijoilta, onko koronapandemia muuttanut heidän arvojaan. Osalle pandemialla on ollut mullistava vaikutus.

22.04.2022

7. Kommentti: Kaikki toisinajattelijat eivät ole Putinin trolleja

Venäjän hybridivaikuttamisen historia ulottuu kauas 1900-luvulle, ja harva voinee sanoa, ettei ole sille altistunut.

21.04.2022

8. ”Vain voitto voi tuoda ukrainalaisille rauhan” – Helsingin tuomiokirkon kryptassa puhuttiin Venäjästä kiihkottomasti ja suoraan

Keskusteluja kryptassa -sarjan erikoisjaksossa todettiin, että Venäjästä on uskallettava puhua rehellisesti.

20.04.2022

9. Kirkkoherra suree palossa tuhoutunutta Perkkaan kappelia: ”Menetys on seurakuntalaisten kannalta tavattoman suuri”

Tulipalossa tuhoutuneen Perkkaan kappelin raunioilla aiotaan viettää kiirastorstain ehtoollismessu.

14.04.2022

10. ”Ukrainan ’denatsifikaatio’ on äärimmäisen antisemitististä”, sanoo EU:n antisemitismin torjunnan koordinaattori Katharina von Schnurbein

Kolmipäiväisen Suomen-vierailunsa aikana Katharina von Schnurbein tapasi suomalaisia poliitikkoja ja juutalaisen seurakunnan edustajia.

07.04.2022

11. Kehitysvammaiset eivät halua olla avun kohde vaan auttajia – espoolainen Henrik Särkkä saa työstään myös palkan

Espoon seurakunnat etsivät keinoja, jotka lisäävät kehitysvammaisten yhdenvertaisuutta kirkossa.

22.03.2022

12. Seksiorjuutta, pakkoavioliittoja ja kotiaresteja – tällaista on sukupuolittunut kristittyjen vaino

Open Doorsin tuoreen raportin mukaan huumekartellit pakottavat kristittyjä nuoria naisia seksiorjiksi.

08.03.2022

13. Venäjän piittaamattomuus sodan etiikasta huolestuttaa sotilaspappi Paavo Rantaa: ”Ukrainassa on nähty, miten hyökkääjä, jolla ei ole moraalia, pommittaa siviilejä”

Kaartin jääkärirykmentin sotilaspappi Paavo Ranta ymmärtää suomalaisten muuttunutta Nato-kantaa. – Se kertoo läntisten arvojen kuten demokratian kannatuksesta, hän sanoo.

03.03.2022

14. Paleface diggailee gospelia eikä näe ongelmana, että valkoinen mies esittää mustien musiikkia: ”Aikamme woke on ­valkoisten närkästymistä”

Hiphop-konserttien esikuvat ovat mustien kirkkojen jumalanpalveluksissa. – Kaikessa tässä on pohjalla mus­tien kirkkomusiikki eli gospel, sanoo Karri Miettinen alias Paleface.

24.02.2022

15. Korona-aika kirkasti diakoniatyön ydintä, sanoo diakonissa Pia Olkkonen

Suomen ensimmäinen diakonissa vihittiin virkaan 150 vuotta sitten.

09.02.2022

16. Espoon seurakuntia patistellaan luopumaan kiinteistöistä jo tänä vuonna: Tavoitteena karsia 7 000 neliötä

Yhdestäkään kirkosta tai hautausmaakiinteistöstä ei aiota tinkiä, joten jäljelle jäävät kappelit ja erilaiset toimitilat.

03.02.2022

17. Kirkko erotettiin valtiosta jo 1869, mutta tuo valtio oli Ruotsi – pitäisikö kirkko erottaa myös Suomesta?

Tutkijat Ilkka Huhta ja Pekka Leino ovat hieman eri mieltä, voidaanko Suomen kohdalla edes puhua valtionkirkosta.

28.01.2022

18. Tapiolan kirkon remontin myötä papit luopuivat työhuoneistaan: ”Meillä on työnäky, että täällä kirkon tiloissa toimivat seurakuntalaiset”, sanoo kirkkoherra Päivi Linnoinen

Tapiolan seurakunnan remontti maksoi 17 miljoonaa euroa. Budjettia ei ylitetty. Remontoidussa kirkossa on nyt myös kiinteät striimauslaitteet.

26.01.2022