Juhani Huttunen -haulla löytyi 308 hakutulosta.

1. Majid Hakki söi käärmeitä, ja Seida Sohrabi näki, kun isä vietiin vankilaan – kurdit ovat Lähi-idän vainotuin kansa

Maailmassa on yli 30 miljoonaa kurdia. He ovat maailman suurin kansa ilman omaa valtiota.

24.03.2020

2. Raportti: Kristittyjen vaino on sukupuolittunutta – naisia pakkonaitetaan, miehiä hakataan ja syrjitään työnhaussa

Vaikeinta on naisilla, jotka ovat kääntyneet kristityiksi, käy ilmi Open Doors -järjestön tuoreesta raportista.

12.03.2020

3. Kirkon ohje koronaviruksen varalta: jää pois messusta, jos sinulla on flunssan oireita

Kirkko antoi koronavirusta koskevat ohjeet, jotka ovat astetta tiukemmat kuin aiemmin sikainfluenssan kohdalla.

05.03.2020

4. Jätkäsaareen syntyi messuyhteisö, joka digitalisoitumisen vastapainoksi korostaa meditaatiota ja kehollisuutta

Hyvän toivon kappelissa varotaan liian treenattuja messuja. Siksi joitain asioita ei harjoitella juuri ollenkaan.

17.02.2020

5. Kiinalaiset keräsivät Alppilan kirkolla yhdessä yössä yli 5500 euroa koronavirusta vastaan

Kolehtituotoilla hankintaan hengityssuojaimia, jotka lähetetään Kiinaan ensi lauantaina. Kiinankielisen työn pappi Paulos Huang toivoo, että myös suomenkieliset voisivat osallistua kolehtiin.

12.02.2020

6. Kristillisdemokraatit: Suomen on laadittava ulkopolitiikkaa sitova uskonnonvapausstrategia

Kansanedustaja Antero Laukkasen mielestä Suomen on uskallettava puhua vaikeista asioista merkittävienkin kauppakumppaneiden kanssa.

03.02.2020

7. ”Välillä vain on niin mukava tulla valmiiseen pöytään” – Jopa 150 asiakasta osallistuu Hakunilassa yhteisöruokailuun

Tavallisimmin yhteisöruokailuun tullaan kavereiden kannustamana. Huomattava osa asiakkaista on yksineläjiä.

29.01.2020

8. ”Onko tämä se Eurooppa, jossa haluatte elää?” – Eduskuntatalon holokausti-seminaarissa keskusteltiin voimistuneesta Israel-vihasta

Holokaustin muistopäivän seminaaria eilen Eduskuntatalolla varjosti se, että Turun synagogaa oli turmeltu, ja uusnatsit Tampereella olivat polttaneet Israelin lipun.

28.01.2020

9. Espoon seurakunnat aikovat luopua diakonian asumistukitoiminnasta

Seurakunnat luopuvat asunnoista aina sitä mukaa kuin asukas muuttaa pois.

20.01.2020

10. Päivi Nergiä haukuttiin natsiksi, mutta pakkopalautukset tuntuivat hänestäkin pahalta – ”Kaikkein raskainta oli nähdä perheitä, joissa oli pieniä lapsia”

Alivaltiosihteeri Päivi Nergin mielestä kirkko toimi ajattelemattomasti, kun vuonna 2017 jumalanpalveluksissa luettiin ääneen Maahanmuuttoviraston turvapaikkapäätöksiä.

16.01.2020

11. Espoon kirkolliskokousehdokkaat eivät vähentäisi kirkkorakennuksia tai työntekijöitä – säästöjä haetaan toisaalta

Kirkko ja kaupunki tiedusteli muun muassa, miten jäsenkato pitäisi pysäyttää, miten kutistuvaan talouteen tulisi sopeutua, ja mitä asioita kirkon juuri nyt täytyisi vahvistaa.

13.01.2020

12. Kirkko ja kaupunki sai arvostetun rauhanpalkinnon – päätoimittaja Heinimäki: ”Se tuli aivan puskista”

Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen rauhanpalkinto perustuu Kirkko ja kaupungin rasisminvastaiseen ja suvaitsevaan linjaan.

01.01.2020

13. Pastorific-kanavan pappi Jussi Koski ryhtyy kouluttamaan kirkon työntekijöitä tubettamisessa

Kirkolla ei ole vara olla poissa Youtubesta, kirkon ainoa palkattu tubettaja Jussi Koski sanoo.

13.12.2019

14. Tapiolan kirkko remontoidaan yli 16 miljoonalla – kirkkoherra: ”Kirkko on olemassa siksi, että täällä kuollaan”

Kirkkoon rakennetaan sisäraitti, johon tulee kahvila ja oleskelutilaa. Tapiontorin puoleisesta päädystä näkee suoraan alttarille. Remontti kestää ainakin vuoden.

13.12.2019

15. Kansanliike Haagassa sai voiton: Café Torpetin tarina saa jatkua

Vetovastuu kahvilasta siirtyy sitä varten perustetulle yhdistykselle toukokuussa 2020. Petruksen seurakunta aikoo jatkossakin olla yhteistyössä mukana.

04.12.2019

16. Kirkko Helsingissä tekee omistamistaan soista hiilinieluja

Helsingin seurakunnat omistavat metsää ja soita muun muassa Joensuun Tuupovaarassa. Ojitettujen soiden metaanipäästöt ovat ympäristöhaitta. Luonnontilassa suot kuitenkin toimiva hiilinieluina.

04.12.2019

17. Miksi Yhteisvastuukeräyksen tuotto on romahtanut? ”Monien mielestä meillä on ollut suorastaan häpeällisiä auttamiskohteita”

Ihmisillä on valtava tarve auttaa, mutta puoluetaustasta riippumatta he haluavat itse päättää, kuka ansaitsee avun. Seurauksena Yhteisvastuukeräys on jäänyt muutoksen jalkoihin.

02.12.2019