Juhani Huttunen -haulla löytyi 298 hakutulosta.

1. Päivi Nergiä haukuttiin natsiksi, mutta pakkopalautukset tuntuivat hänestäkin pahalta – ”Kaikkein raskainta oli nähdä perheitä, joissa oli pieniä lapsia”

Alivaltiosihteeri Päivi Nergin mielestä kirkko toimi ajattelemattomasti, kun vuonna 2017 jumalanpalveluksissa luettiin ääneen Maahanmuuttoviraston turvapaikkapäätöksiä.

16.01.2020

2. Espoon kirkolliskokousehdokkaat eivät vähentäisi kirkkorakennuksia tai työntekijöitä – säästöjä haetaan toisaalta

Kirkko ja kaupunki tiedusteli muun muassa, miten jäsenkato pitäisi pysäyttää, miten kutistuvaan talouteen tulisi sopeutua, ja mitä asioita kirkon juuri nyt täytyisi vahvistaa.

13.01.2020

3. Kirkko ja kaupunki sai arvostetun rauhanpalkinnon – päätoimittaja Heinimäki: ”Se tuli aivan puskista”

Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen rauhanpalkinto perustuu Kirkko ja kaupungin rasisminvastaiseen ja suvaitsevaan linjaan.

01.01.2020

4. Pastorific-kanavan pappi Jussi Koski ryhtyy kouluttamaan kirkon työntekijöitä tubettamisessa

Kirkolla ei ole vara olla poissa Youtubesta, kirkon ainoa palkattu tubettaja Jussi Koski sanoo.

13.12.2019

5. Tapiolan kirkko remontoidaan yli 16 miljoonalla – kirkkoherra: ”Kirkko on olemassa siksi, että täällä kuollaan”

Kirkkoon rakennetaan sisäraitti, johon tulee kahvila ja oleskelutilaa. Tapiontorin puoleisesta päädystä näkee suoraan alttarille. Remontti kestää ainakin vuoden.

13.12.2019

6. Kansanliike Haagassa sai voiton: Café Torpetin tarina saa jatkua

Vetovastuu kahvilasta siirtyy sitä varten perustetulle yhdistykselle toukokuussa 2020. Petruksen seurakunta aikoo jatkossakin olla yhteistyössä mukana.

04.12.2019

7. Kirkko Helsingissä tekee omistamistaan soista hiilinieluja

Helsingin seurakunnat omistavat metsää ja soita muun muassa Joensuun Tuupovaarassa. Ojitettujen soiden metaanipäästöt ovat ympäristöhaitta. Luonnontilassa suot kuitenkin toimiva hiilinieluina.

04.12.2019

8. Miksi Yhteisvastuukeräyksen tuotto on romahtanut? ”Monien mielestä meillä on ollut suorastaan häpeällisiä auttamiskohteita”

Ihmisillä on valtava tarve auttaa, mutta puoluetaustasta riippumatta he haluavat itse päättää, kuka ansaitsee avun. Seurauksena Yhteisvastuukeräys on jäänyt muutoksen jalkoihin.

02.12.2019

9. Päätös: Kirkon Palveleva puhelin hoidetaan jatkossa Helsingissä vapaaehtoisvoimin

Vuonna 2018 Palvelevaan puhelimeen tuli koko maassa yhteensä yli 80 000 puhelua.

29.11.2019

10. Armeijatavaran erikoisliike kampanjoi Black Fridayta vastaan: nosti hintoja jopa 40 prosenttia

Toimitusjohtaja Jari Laine sanoo, että Varustelekan johdossa on vuosia naureskeltu Black Fridayn kulutushysterialle.

29.11.2019

11. Syyttäjä vaatii rangaistusta kurdiaktivisti Anter Yaşalle lelusalakuljettaja Rami Adhamin kunnian loukkaamisesta

Kurdiaktivisti Anter Yaşa paljasti lokakuussa 2016 lelusalakuljettajana tunnetun Rami Adhamin kytkennät jihadistisiin liikkeisiin Syyriassa. Nyt syyttäjä vaatii Yaşalle rangaistusta Adhamin kunnian loukkaamisesta tuolloin julkaistuista Facebook-kirjoituksista.

21.11.2019

12. Moralistinen ilmapiiri ahdistaa miehiä, joille kirkko puhuu silotellusti – Viikissä alkoi kokoontua miesten porukka, jossa tittelit jätetään naulakkoon

Malmin kirkkoherra väittää, että kristinuskon uhrikertomusta eletään nykyään sukupuolisuus- ja ruokavaliokeskustelussa, ja se taas ei kiinnosta suurta osaa miehiä.

20.11.2019

13. Katolinen professori jyrähtää: ”Ihmiset voivat olla muuten sallivia, mutta kun tulee puhe uskonnollisuudesta, he ovatkin suoranaisia fasisteja”

Roomassa teologian professorina toimiva James Corkery arvostelee myös konservatiivisuutta, joka perustuu pelkoon.

08.11.2019

14. Yökylässä kirkossa: Kauri Malme, 10, heräsi kello viideltä Espoonlahden kirkon lattialta eikä saanut enää unta

Napa narskui, kun lapset ampaisivat kiinni tortilloihin Espoonlahden Yö kirkossa -tapahtumassa.

06.11.2019

15. Lähes puolet kirkon nuorisotyönohjaajista on harkinnut alan vaihtoa – he saavat mielestään arvostusta saman verran kuin tiskirätit, joita jakavat kirkolliskokoukselle

Kirkkohallitus hautasi vuosikymmeniä kestäneen haaveen, että nuorisotyönohjaajien virka katsottaisiin hengelliseksi.

31.10.2019

16. Tekniikan Maailma: Jerusalemista löytyi 2000 vuotta vanha pyhiinvaeltajien katu, jonka rakennuttaja saattoi olla Pontius Pilatus

Katukivien alta löytyneisiin kolikoihin taotut valmistusvuodet auttoivat tutkijoita kadun ajoittamisessa.

23.10.2019

17. Yhteinen kirkkovaltuusto: Kannelmäen seurakuntatalo purettaneen

Lopullisen päätöksen vahvistaa vasta Kirkkohallitus. Itse Kannelmäen kirkko säilyy ennallaan.

11.10.2019