Juhani Huttunen -haulla löytyi 366 hakutulosta.

1. ”Jos heistä joka sadas lahjoittaa meille semmosen kymppitonnin, niin se on siinä” – Papin luoma sketsihahmo tekee hyväntahtoista pilaa Yhteisvastuusta

Tuhannet ihmiset ovat katsoneet Haagan seurakunnan videoita, joissa Sami Lahtisen luoma sketsihahmo keräyspäällikkö Lahtinen laukoo totuuksia siitä, miten vaivaannuttavaa on pujotella feissareiden ja lipaskerääjien ohi.

26.02.2021

2. Kostea meri-ilma rapautti Johanneksenkirkon julkisivun – uusgoottilaisella tyylillä oli alun perin tärkeä poliittinen viesti, sanoo professori

Helsingin seurakuntayhtymä remontoi Johanneksenkirkon julkisivun 6,5 miljoonalla eurolla. Sisätilojen käyttöön remontti ei vaikuta.

25.02.2021

3. Kirkon peliliigassa pelataan tietokonepeliä, jossa ammutaan terroristeja: ”Se on vain peliä”

Ristiohjain-pelikanavan vastaava tuottaja Toni Majola sanoo, että tietokonepelit ovat luonteva jatke entisajan lautapeleille.

19.01.2021

4. Some repesi Yhdysvalloissa kongressiedustajan ”sukupuolineutraalin aamenen” vuoksi

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen avajaistilaisuudessa rukousta johtanut edustaja sai poliittiset vastustajat kimppuunsa lopetettuaan rukoukseen sanoihin ”amen” ja ”awoman”.

05.01.2021

5. Johanna Korhosen tutkintapyyntö Helsingin hiippakunnasta ei johtanut esitutkintaan

Poliisin mukaan kirkon sisäisten arvovaltakysymysten ratkaiseminen ei kuulu Helsingin poliisilaitokselle.

28.12.2020

6. Piispa Teemu Laajasalo toivoo enemmän puhetta Jeesuksesta, koska kirkon yleiseettinen sanoma ”rohkaisee lähinnä omavanhurskauteen”

Jeesusta kiinnostivat pahantekijät paljon enemmän kuin hyväntekijät, sanoo Teemu Laajasalo.

21.12.2020

7. ”Jotkut ovat kertoneet, etteivät uskoneet koskaan joutuvansa tällä lailla nöyrtymään” – Näin korona vaikutti kirkkoon Espoossa

Koronavuosi vaikutti huomattavasti kirkon normaaleihin käytäntöihin, mutta Espoon seurakuntien talouteen epidemia ei ole puraissut – vielä.

17.12.2020

8. Tutkijoiden resepti hengellisen väkivallan kitkemiseksi: Annetaan kirkon työntekijöille selvemmät valtuudet puuttua ongelmiin

Kirkon webinaarissa tuotiin esiin, ettei hengellinen väkivalta lopu, ellei väkivallan tekijöiden kanssa päästä sovinnon dialogiin.

04.12.2020

9. Kirkko soittaa kaikille 80 vuotta täyttäneille jäsenilleen Espoossa – 8000 puheluun tarvitaan noin sata soittajaa

Koronaepidemian pahentuessa seurakuntien toiminta on pantu taas jäihin, ja moni ikäihminen kärsii yksinäisyydestä. Sitä lievittämään Espoossa tartutaan luuriin ja kysellään vanhusten kuulumisia.

04.12.2020

10. Espoolaistyttö tumppasi tupakkaa ihoonsa, koska hän ei enää kestänyt koulukiusaamista: ”Minua on pilkattu koko ajan”

Psykiatri määräsi kuudesluokkalaiselle lapselle mielialalääkkeitä, mutta koulukiusaaminen jatkui. Espoon sivistystoimen johtajan Harri Rinta-ahon mukaan koulukiusaajilla on yleensä heikko itsetunto.

02.12.2020

11. Luukkaalla oli hyvä kokonaiskuva Jeesuksen opetuksista – Emil Antonin joulukalenterissa luetaan aattoon mennessä Luukkaan evankeliumin kaikki 24 lukua

Luukas antoi meille paitsi jouluevankeliumin, myös historian ensimmäisen kristinuskon historian, sanoo tänään alkavan koronakalenterin idean isä, teologian tohtori Emil Anton.

01.12.2020

12. Kirkkoherran mielestä koronarajoitukset ovat epäreiluja: ”Varatkaapa tuosta läheltä ravintola ja kutsukaa pappi sinne”

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran Antti Kujanpään mielestä ihmiset eivät ole vielä ymmärtäneet, kuinka vakava asia koronavirus on.

01.12.2020

13. Puolustusministeri Kaikkonen: Kirkolla on tärkeä rooli henkisessä kriisinkestävyydessä

Antti Kaikkonen puhui Hämeenkylän seurakunnan kirkkoherran Jukka Nevalan juhlaseminaarissa turvallisuudesta koronapandemian aikana.

27.11.2020

14. Käräjäoikeus hylkäsi kurdiaktivisti Anter Yaşan saaman syytteen lelusalakuljettaja Rami Adhamin kunnian loukkaamisesta

Kurdiaktivisti Anter Yaşa paljasti lokakuussa 2016 lelusalakuljettajana tunnetun Rami Adhamin kytkentöjä ääriliikkeisiin Syyriassa. Helsingin käräjäoikeuden mukaan Yaşan väitteet eivät loukkaa Adhamin kunniaa.

26.11.2020

15. Vankilat ja kirkko sopivat yhteistyöstä kirjallisesti: ”On tärkeää, että jokainen voi harjoittaa omaa uskontoaan”, sanoo Vantaan vankilan johtaja

Suurin osa vangeista pitää hengellisyyttä tärkeänä. Rikosseuraamuslaitoksen ja kirkkokuntien uusi yhteistyösopimus pyrkii turvaamaan sen, että hengellinen työ noudattaa kaikissa olosuhteissa samoja periaatteita. Vantaan vankilassa sopimus herättää tyytyväisyyttä.

20.11.2020

16. Helsinkiläinen Markus Kartano on mies, joka opetti kirkkoa striimaamaan, ja siksi hänet valittiin Vuoden papiksi

Markus Kartanosta olisi voinut tulla vaikka it-alan insinööri, mutta eksistentiaalinen maailmantuska ja hyvät kokemukset seurakuntanuorista veivät hänet papin tielle.

16.11.2020

17. Koronan aikana uskonnollisten ja etnisten vähemmistöjen vaino on lisääntynyt

Intiassa hindunationalistit vainoavat muslimeja, muun muassa Sudanissa taas kristityille on ruoka-avun saamisen ehdoksi asetettu kääntyminen islamiin.

13.11.2020

18. ”Nyt on huoli, että kappelin konsepti muuttuu radikaalisti” – Helsinki haluaa vetää pois sosiaaliohjaajiaan Kampin kappelista

Painetta Helsingin kaupungin ja Kampin kappelin yhteistyön muutokseen tuo muun muassa sosiaali- ja terveydenhuoltoa koskeva lainsäädäntö.

12.11.2020