Juhani Huttunen -haulla löytyi 380 hakutulosta.

1. Café Kryptassa on tarjolla hävikki- ja sielunruokaa

Café Kryptan uusi vetonaula on Waste & Feast -ravintola.

16.06.2021

2. ”Toivoisin, että kirkko ei ole se, joka harrastaa cancel-kulttuuria” – Adressi Kai Sadinmaan puolesta luovutettiin tuomiokapitulille

Adressi on osoitus siitä, että kirkolla ja pappisviralla nimenomaisesti on merkitystä, kommentoi Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin lakimiesasessori Ritva Saario.

14.06.2021

3. Espoon seurakunnat luopuvat lukuisista kiinteistöistä: ”Paperiliittimistä ja kuulakärkikynistä säästöt eivät tule”

Säästötalkoissa luovutaan joistakin toimitiloista ja kappeleista, mutta esimerkiksi kirkot ja hautausmaakiinteistöt pidetään ennallaan.

01.06.2021

4. Kirkkoihin muodostetaan kymmenen hengen karsinoita – korona ei estä enää edes kesähäitä

Espoon ja Helsingin hiippakuntien uusien määräysten mukaan häät, hautajaiset ja kasteet voidaan taas järjestää kirkossa, kunhan turvaväleistä pidetään huolta.

25.05.2021

5. Piispa Teemu Laajasalo: ”Israel-kritiikki muuttuu helposti juutalaisvihaksi”

Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo perustelee, miksi hän otti Twitterissä kantaa Israel-kritiikin äärimmäisiin muotoihin.

20.05.2021

6. Essee: Pyhä Henki on Vapauden Henki, joka ei tunnusta hierarkioita eikä rajoja

Jos ensimmäisen helluntain liekit yhä palaisivat, me ymmärtäisimme toistemme puhetta ihonväristä riippumatta.

18.05.2021

7. ”Yksinyrittäjällä ei välttämättä ole ketään, jonka kanssa voisi jakaa kuormittuneisuuden tunteita” – Viisi helsinkiläistä seurakuntaa polkaisi käyntiin diakoniahankkeen yrittäjien tueksi

Helsingissä 90 prosenttia kaikista yrityksistä kuuluu yksinyrittäjille. Helsingin keskustan alueen diakoniahankkeesta toivotaan yrittäjille henkireikää. Mukana hankkeessa on myös Helsingin Yrittäjät – Lounais-Helsinki ry.

03.05.2021

8. Pelastakaa Lapset: Vajaa kolmannes lapsista saa seksuaalisia grooming-viestejä kerran kuussa, moni vielä useammin

Pelastakaa lapset ry:n tuore kysely kokoaa ensimmäistä kertaa lasten omia kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä, groomingista.

26.04.2021

9. Herättäjä-Yhdistys etsii uutta toiminnanjohtajaa – Simo Juntunen siirtyy yhdistyksessä muihin tehtäviin

Vuodesta 2004 Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtajana ollut Simo Juntunen siirtyy ensin turistipapiksi ja palaa sitten Herättäjä-Yhdistykseen aluesihteeriksi.

21.04.2021

10. Arkeologit löysivät Raamatun jakeen, jossa luki: ”Puhukaa totta toisillenne” – professori kertoo, millainen oli Qumranin yhteisö

1900-luvun merkittävin arkeologinen tekstilöydös auttaa meitä ymmärtämään, millainen viisauden opettaja oli Jeesus Nasaretilainen.

24.03.2021

11. Toinen heistä valitaan Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherraksi

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto valitsi loppusuoralle Ari Paavilaisen ja Elina Perttilän.

19.03.2021

12. Moraaliposeeraus on ylpeyden syntiä – teologi kertoo, miksi on vaarallista jakaa ihmiset hyviin ja pahoihin

Arkijärki sanoo, että kaikki ihmiset eivät ole yhtä pahoja, mutta silti kirkko opettaa toisin. Mitä siis tarkoittaa synti?

09.03.2021

13. ”Jos heistä joka sadas lahjoittaa meille semmosen kymppitonnin, niin se on siinä” – Papin luoma sketsihahmo tekee hyväntahtoista pilaa Yhteisvastuusta

Tuhannet ihmiset ovat katsoneet Haagan seurakunnan videoita, joissa Sami Lahtisen luoma sketsihahmo keräyspäällikkö Lahtinen laukoo totuuksia siitä, miten vaivaannuttavaa on pujotella feissareiden ja lipaskerääjien ohi.

26.02.2021

14. Kostea meri-ilma rapautti Johanneksenkirkon julkisivun – uusgoottilaisella tyylillä oli alun perin tärkeä poliittinen viesti, sanoo professori

Helsingin seurakuntayhtymä remontoi Johanneksenkirkon julkisivun 6,5 miljoonalla eurolla. Sisätilojen käyttöön remontti ei vaikuta.

25.02.2021

15. Kirkon peliliigassa pelataan tietokonepeliä, jossa ammutaan terroristeja: ”Se on vain peliä”

Ristiohjain-pelikanavan vastaava tuottaja Toni Majola sanoo, että tietokonepelit ovat luonteva jatke entisajan lautapeleille.

19.01.2021

16. Some repesi Yhdysvalloissa kongressiedustajan ”sukupuolineutraalin aamenen” vuoksi

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen avajaistilaisuudessa rukousta johtanut edustaja sai poliittiset vastustajat kimppuunsa lopetettuaan rukoukseen sanoihin ”amen” ja ”awoman”.

05.01.2021

17. Johanna Korhosen tutkintapyyntö Helsingin hiippakunnasta ei johtanut esitutkintaan

Poliisin mukaan kirkon sisäisten arvovaltakysymysten ratkaiseminen ei kuulu Helsingin poliisilaitokselle.

28.12.2020