Juhani Huttunen -haulla löytyi 262 hakutulosta.

1. Jumala on taivaassa ja ihminen maan päällä, vaikka hän olisi Bob Dylan – ”Raamatullinen kieli ja kuvasto ovat aina olleet osa Dylanin lyyristä ilmaisua”

Ensi maanantaina Helsingissä esiintyvä Bob Dylan äänitti vuonna 1983 kappaleen, jonka hän hylkäsi vuosikausiksi. Teoksen nimi on Blind Willie McTell, ja sen avulla voidaan selittää, mistä Dylanin musiikissa on kysymys.

19.06.2019

2. Vantaa irtisanoo Kirkko ja kaupungin sopimuksen – johtokunnan puheenjohtajan mukaan päätös perustuu virheelliseen tietoon

Mikäli Espoon, Helsingin ja Vantaan seurakuntien välille ei synny sopua, Vantaan päätös irtaantua Kirkko ja kaupungista astuu voimaan vuonna 2021.

05.06.2019

3. Kirkkohallituksen kansliapäällikkö kiittelee uutta hallitusohjelmaa kirkon arvojen mukaiseksi

Kirkko voi nostaa esiin yhteiskunnan epäkohtia, mutta sillä ei ole ratkaisuja poliittiseen päätöksentekoon, sanoo Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Pekka Huokuna.

04.06.2019

4. Väitös: Kirkkoturva on parantanut turvapaikanhakijoiden asemaa

Kirkon suojaa voi pyytää esimerkiksi henkilö, joka pelkää henkensä puolesta.

23.05.2019

5. Kallion kirkkoherra Reina arvostelee rajusti Kirkkohallitusta: ”Valinta tulee kaatumaan oikeudessa”

Kallion kirkkoherran Riikka Reinan mielestä Kirkkohallitus on rikkonut lakia valitessaan ehdokkaan, joka ei ollut pätevin.

22.05.2019

6. ”Ymmärsin, että Jeesus voi tehdä ihmeellisiä asioita” – Kirkko Espoossa toivoo uusia jäseniä maahanmuuttajista

Suomenkielisistä espoolaisista hieman yli 70 prosenttia kuuluu kirkkoon. Suomen lisäksi seurakunnissa puhutaan 56 eri kieltä.

16.05.2019

7. Kommentti: Hussein al-Taeen vihapuhetta voi verrata Olli Immosen Facebook-kirjoitteluun – vihapuhe ei ole vain yhden öyhöttäjäryhmän ongelma

Median taipumus luoda sankaritarinoita kostautuu silloin, kun pyhimyksiksi nostetut henkilöt putoavat toimittajien kirjoittamilta jalustoilta.

30.04.2019

8. Uskontojen vuoropuhelun ammattilaisen kova kritiikki: ”Näyttämöllä patsastelevat vain yhdet ja samat miehet”

Pastori Heidi Rautionmaan mukaan ruohonjuuritason uskontodialogin voima on siinä, että se on vapaa valtarakenteista.

16.04.2019

9. Piispa Teemu Laajasalo pesee ihmisten jalkoja Myyrmäen asemalla – ”Puhtaat jalat, hyvä mieli”, sanoo kirkkoherra

Papit Vantaalla seuraavat Jeesuksen esimerkkiä ja pesevät kiirastorstaina ohikulkijoiden jalkoja. Trendin aloitti paavi Franciscus Italiassa.

12.04.2019

10. Köyhyys ja syrjäytyneisyys eivät selitä uskonnollista radikalisoitumista, väittävät tuoreet suomalaistutkimukset

Suomen jihadistit pakenivat pimeään verkkoon sen jälkeen kun heidän Facebook- ja Twitter-tilinsä suljetttiin.

05.04.2019

11. Maria Väätäinen halusi lapsensa seurakunnan päiväkerhoon – ”Viljamille on kerrottu, että on olemassa Taivaan Isä, joka rakastaa”

Lähes 900 espoolaislasta osallistuu seurakuntien päiväkerhoihin. Vanhemmille päiväkerho tarjoaa hengähdystauon, jonka aikana voi hoitaa myös perheen juoksevia asioita.

05.04.2019

12. Kommentti: Vuosaaren hurmoksellinen Kuninkaan ilta on aikaansa edellä, hyvässä ja pahassa

Tulevaisuuden seurakunnat ovat jumalanpalvelusyhteisöjä, joita erottaa erilainen arvomaailma. Saa nähdä, seuraavatko poliittiset jakolinjat 2050-luvun seurakuntarajoja.

28.03.2019

13. ”Jos Jussi saisi tietää, että kerron tämän, joutuisin vaikeuksiin” – työntekijät voivat huonosti Kuninkaan illoista tunnetussa Vuosaaren seurakunnassa

Voimakkaista parannussaarnoista tunnetun Vuosaaren kirkkoherran Jussi Mäkelän johtamistyyli on herättänyt kysymyksiä. Mäkelä itse myöntää tehneensä virheitä.

28.03.2019

14. Ville Ranta jäi rannalle journalistipalkinnossa – ”Olen saanut jo liikaa tunnustuksia!”

Vuoden journalisti -palkinnon saajaksi ehdolla olleen Kirkko ja kaupungin pilapiirtäjän Ville Rannan mielestä palkinto meni oikeaan osoitteeseen, kun sen sai Vappu Kaarenoja.

14.03.2019

15. ”Ainahan sitä sanotaan, että ei Espoossa ole kurjuutta” – näin toimii kirkon ruoka-apu Espoonlahdessa

Vuonna 2018 Espoonlahden seurakunnan ruoka-avussa jaettiin 23 463 ruokakassia. Nyt seurakunta järjestää myös ruoanvalmistuskursseja.

26.02.2019