Juhani Huttunen -haulla löytyi 327 hakutulosta.

1. Suntioiden hautakivibisnes hämmentää – erikoista ongelmaa ei esiinny pääkaupunkiseudulla

Suomen hautaustoimistojen liiton puheenjohtaja Kyllikki Forsius arvostelee voimakkaasti joidenkin seurakuntien tapaa, jossa suntiot välittävät ja myyvät hautakiviä omaisille.

02.07.2020

2. Yhdysvalloissa on sekä poikkeuksellista rinnakkaiseloa että rasismia, sanoo professori Marko Maunula Claytonin yliopistosta

George Floydin murha herätti amerikkalaiset vastustamaan rasismia. Maaseudun ja kaupunkien välillä on suuret erot, mutta myös kirkot ovat poliittisesti jakautuneita.

02.07.2020

3. Kommentti: Kirkon tehtävä ei ole leikkiä veroasiantuntijaa vaan hoitaa sielun haavoja

Kirkon osallistuminen politiikkaan on vaarallista siksi, että kirkko voi erehtyä.

24.06.2020

4. ”Valinnan jälkeen tiesin, että olisin kirkossa petturi” – Neljä pappia kertoo, miksi he ovat poliittisesti aktiivisia

Miksi pappi Árpád Kovács on anarkisti ja pappi Kristiina Kokko päätyi kokoomuksen puoluesihteeriksi? Miksi pappi Arto Luukkanen liittyi perussuomalaisiin ja pappi Katri Kuusikallio valitsi vihreät? Nyt he kertovat omin sanoin tiestään politiikkaan.

24.06.2020

5. USKOT-foorumi otti mormonit ja buddhalaiset uusiksi jäsenikseen

Presidentti Tarja Halosen aloitteesta syntynyttä USKOT-foorumia pidetään maailmalla ainutlaatuisena uskontojen yhteistyöelimenä.

17.06.2020

6. Ex-kansanedustajan gradu: Edes piispat eivät tiedä, kuka kirkossa käyttää valtaa

Pitkän linjan poliitikko Kirsi Ojansuu-Kaunisto haastatteli teologian pro gradu -työhönsä vuonna 2017 virassa olleita piispoja.

17.06.2020

7. Tapiolassa kerätään rahaa, jotta vähävaraistenkin perheiden lapset pääsevät Linnanmäelle

Koronaepidemian vuoksi monen perheen taloustilanne on tiukentunut, ja lastenkulttuurin ehdoton ykkönen eli päivä Lintsillä uhkaa jäädä osan kohdalla haaveeksi.

15.06.2020

8. Väite: Muinaiset juutalaiset polttivat alttarilla marihuanaa

Arkeologit löysivät alttarilta ikivanhoja jäänteitä kannabiksesta. Helsingin juutalaisen seurakunnan ylirabbiini Simon Livsonin mukaan muinaisessa juutalaisuudessa alttaripalvelusta ei saanut suorittaa päihteiden vaikutuksen alaisena.

12.06.2020

9. Aloite: kirkkohäissä pitäisi riittää, että toinen puoliso kuuluu kirkkoon

Nykyään kirkkohäitä ei saa, elleivät molemmat puolisot ole kirkon jäseniä. Tästä on seurannut, että monet liittyvät kirkkoon väliaikaisesti vain häiden ajaksi.

12.06.2020

10. Korona syö Temppeliaukion kirkon turismitulot – kirkkoherra Hannu Ronimus: ”Me selviämme useammankin laihan vuoden yli”

Töölön seurakunta on netonnut Temppeliaukion kirkon vierailumaksuista yli miljoona euroa vuosittain.

07.05.2020

11. Tutkijaryhmä: Toisen maailmansodan aikainen ”Hitlerin paavi” Pius XII vaikeni tietoisesti juutalaisten joukkomurhasta

Vatikaanin vasta avatut arkistot ovat raskauttavia toisen maailmansodan aikaisen paavi Pius XII:n kannalta, arvioi kirkkohistorioitsija Mikko Ketola. Roomalaiskatolinen kirkko on aikeissa julistaa Pius XII pyhimykseksi.

30.04.2020

12. Herättäjä-Yhdistyksessä kahdet yt-neuvottelut – ”Herättäjäjuhlien peruminen aiheutti hätätilan”

Koronaepidemian vuoksi yhdistyksen miltei kaikki tulot ovat loppuneet, eikä palkkoja voida maksaa.

30.04.2020

13. ”Eniten häpeää tuottavat aiheet ovat myös kaikkein yleisimpiä” – Kirkon uusi Rakkausklinikka sai heti kymmeniä tuhansia seuraajia

Terve.fi-sivustolla aloittanut Rakkausklinikka ratkoo parisuhteiden kiemuroita kysymys–vastaus-periaatteella.

29.04.2020

14. Tanskalaisesta raamatunkäännöksestä poistettiin monet viittaukset ”Israeliin”

Tanskan Raamattuseura perustelee käännösratkaisuaan sillä, että monet lukijat vetävät suorat yhtäläisyysmerkit Raamatun Israelin ja vuonna 1948 perustetun Israelin valtion välille.

28.04.2020

15. Yksin asuva Sakari Närvänen, 90, selättää korona-ahdistuksen kirjoittamalla – ”Kun jylläävät ajatukset puretaan paperille, ne eivät enää kuormita mieltä”

Vantaalaisen Närväsen mielestä ajatuksia ei kannata hautoa, vaan niitä pitää säännöllisesti purkaa, jolloin ne eivät kuormita mieltä.

24.04.2020

16. Oletko pulassa ja harkitset pikavippiä? – 10 vinkkiä velkaantumisen estämiseksi

Diakoniatyöntekijöiden laatimassa hyödyllisessä vinkkilistassa kerrotaan muun muassa, että oikeusaputoimistoista saa lakisääteistä talous- ja velkaneuvontaa.

24.04.2020

17. Kouluruokailun puuttuminen on ajanut yksinhuoltajia diakonian asiakkaiksi Espoossa

Tuomiorovasti Antti Kujanpää ehdottaa, että seurakunnat kohdentaisivat poikkeustilan aikana säästyneet rahat diakoniatyölle, jossa tarve tulee todennäköisesti kasvamaan.

23.04.2020

18. Essee: Jeesuksen sanat ovat liekkejä, minun suuni jää täyteen tuhkaa

Jos minulla olisi sinapinsiemenen verran uskoa, en puhuisi toisista ihmisistä pahaa, pohtii Juhani Huttunen esseessään.

09.04.2020

19. Juha Mieto syö mämmiä, kypsentää kananmunaa tuhkassa ja uskoo, että peiliin katsominen tekee jokaiselle hyvää

Hiihtäjälegendan mielestä katkeruutta ja kateutta kitkemällä puhdistuisi koko kroppa.

06.04.2020

20. Majid Hakki söi käärmeitä, ja Seida Sohrabi näki, kun isä vietiin vankilaan – kurdit ovat Lähi-idän vainotuin kansa

Maailmassa on yli 30 miljoonaa kurdia. He ovat maailman suurin kansa ilman omaa valtiota.