Juhani Huttunen -haulla löytyi 269 hakutulosta.

1. Väitös: Vapaaehtoistyö kiinnostaa nuoria enemmän Suomessa kuin muissa maissa – syynä on onnistunut isostoiminta

Isosten näkemys kirkosta on muuttunut myönteisemmäksi, vaikka ympäröivässä yhteiskunnassa asenteet ovat kääntyneet kielteisemmiksi.

21.08.2019

2. Vihakampanjan kohteeksi joutunut pappi Marjaana Toiviainen: ”Joskus somessa häivähtää myös äärimmäinen kunnioitus”

Toiviainen keskustelee sosiaalisesta mediasta piispa Teemu Laajasalon järjestämässä Myötätuntoillassa yhdessä työelämäprofessori Pekka Saurin kanssa.

13.08.2019

3. Entinen uusnatsi varoittaa El Pason iskun jälkeen: ”Pahin on vasta edessä”

Monien valkoisen ylivallan kannattajien maailmankuva on peräisin uusnatsikirjailija William Luther Piercen romaanista Turnerin päiväkirjat.

08.08.2019

4. Veenalla, Eetulla ja Ellalla alkaa pian koulu – ”Toivon, että koulussa syödään joka päivä lasagnea”

Veena Vanhakangas, Eetu Rahomäki ja Ella Timonen elävät jännittävää vaihetta. Kouluun menoon on valmistauduttu esimerkiksi reppuostoksilla.

01.08.2019

5. Ahmed Hadji oli 26-vuotias, kun terroristin pommi räjähti hänen edessään – nyt rauhantyöhön perehtynyt aktivisti tekee kaikkensa, ettei Ugandan nuoriso radikalisoidu räjäyttämään niitä lisää

Hadji on muslimi, jonka mielestä muunuskoisia ei pidä yrittää pakottaa. ”Maailmankansalaisten yhteiskunta ei voi rakentua yhden islamilaisen näkökulman varaan.”

26.06.2019

6. Tämä kolahti: 78-vuotiaan Bob Dylanin konsertti oli kuin profeetan viimeinen testamentti

Dylanin läsnäolosta huokuva lopun ajan henki muistutti, että elämä on verraten lyhyt ja brutaali tapahtuma. Hän ei tullut Helsinkiin viihdyttämään eikä esittämään taskulämpimiä ikivihreitä.

25.06.2019

7. Jumala on taivaassa ja ihminen maan päällä, vaikka hän olisi Bob Dylan – ”Raamatullinen kieli ja kuvasto ovat aina olleet osa Dylanin lyyristä ilmaisua”

Ensi maanantaina Helsingissä esiintyvä Bob Dylan äänitti vuonna 1983 kappaleen, jonka hän hylkäsi vuosikausiksi. Teoksen nimi on Blind Willie McTell, ja sen avulla voidaan selittää, mistä Dylanin musiikissa on kysymys.

19.06.2019

8. Vantaa irtisanoo Kirkko ja kaupungin sopimuksen – johtokunnan puheenjohtajan mukaan päätös perustuu virheelliseen tietoon

Mikäli Espoon, Helsingin ja Vantaan seurakuntien välille ei synny sopua, Vantaan päätös irtaantua Kirkko ja kaupungista astuu voimaan vuonna 2021.

05.06.2019

9. Kirkkohallituksen kansliapäällikkö kiittelee uutta hallitusohjelmaa kirkon arvojen mukaiseksi

Kirkko voi nostaa esiin yhteiskunnan epäkohtia, mutta sillä ei ole ratkaisuja poliittiseen päätöksentekoon, sanoo Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Pekka Huokuna.

04.06.2019

10. Väitös: Kirkkoturva on parantanut turvapaikanhakijoiden asemaa

Kirkon suojaa voi pyytää esimerkiksi henkilö, joka pelkää henkensä puolesta.

23.05.2019

11. Kallion kirkkoherra Reina arvostelee rajusti Kirkkohallitusta: ”Valinta tulee kaatumaan oikeudessa”

Kallion kirkkoherran Riikka Reinan mielestä Kirkkohallitus on rikkonut lakia valitessaan ehdokkaan, joka ei ollut pätevin.

22.05.2019

12. ”Ymmärsin, että Jeesus voi tehdä ihmeellisiä asioita” – Kirkko Espoossa toivoo uusia jäseniä maahanmuuttajista

Suomenkielisistä espoolaisista hieman yli 70 prosenttia kuuluu kirkkoon. Suomen lisäksi seurakunnissa puhutaan 56 eri kieltä.

16.05.2019

13. Kommentti: Hussein al-Taeen vihapuhetta voi verrata Olli Immosen Facebook-kirjoitteluun – vihapuhe ei ole vain yhden öyhöttäjäryhmän ongelma

Median taipumus luoda sankaritarinoita kostautuu silloin, kun pyhimyksiksi nostetut henkilöt putoavat toimittajien kirjoittamilta jalustoilta.

30.04.2019

14. Uskontojen vuoropuhelun ammattilaisen kova kritiikki: ”Näyttämöllä patsastelevat vain yhdet ja samat miehet”

Pastori Heidi Rautionmaan mukaan ruohonjuuritason uskontodialogin voima on siinä, että se on vapaa valtarakenteista.

16.04.2019

15. Piispa Teemu Laajasalo pesee ihmisten jalkoja Myyrmäen asemalla – ”Puhtaat jalat, hyvä mieli”, sanoo kirkkoherra

Papit Vantaalla seuraavat Jeesuksen esimerkkiä ja pesevät kiirastorstaina ohikulkijoiden jalkoja. Trendin aloitti paavi Franciscus Italiassa.

12.04.2019

16. Köyhyys ja syrjäytyneisyys eivät selitä uskonnollista radikalisoitumista, väittävät tuoreet suomalaistutkimukset

Suomen jihadistit pakenivat pimeään verkkoon sen jälkeen kun heidän Facebook- ja Twitter-tilinsä suljetttiin.

05.04.2019