Topias Haikala -haulla löytyi 443 hakutulosta.

1. Pääkaupunkiseudun seurakunnat videoivat pääsiäistapahtumansa kotiin eristetylle kirkkokansalle

Pääsiäistä ei ole peruttu, vaikka pääsiäistapahtumat siirtyvät verkkoon, muistuttaa kirkkoherra Jukka Nevala.

08.04.2020

2. Helsinkiläisperhe vietti poikansa ristiäisiä Keskuspuistossa – koronakasteista ja -häistä tuli ilmiö

Moni hääpari ja kasteperhe on lykännyt juhliaan epidemian vuoksi. Toiset ovat antaneet mielikuvituksen laukata.

06.04.2020

3. Kommentti: Kuinka ristiäiskakusta tuli koronakakku eli miten epidemian ei tarvitse antaa pilata kaikkea

Vauvan ristiäisiä piti lykätä koronavirusepidemian vuoksi. Pakastimessa lymyili ongelma.

06.04.2020

4. Paavi Franciscus vetosi ihmisiin ympäri maailmaa: Lopettakaa sotiminen ja taistelkaa koronavirusta vastaan

Väkivaltaiset konfliktit jatkuvat esimerkiksi Jemenissä, Syyriassa ja Afganistanissa.

30.03.2020

5. Pysykää kotona! – Mutta entä jos kotia ei ole, huomauttavat poikkeustilassa pärjäämisestä huolestuneet diakoniatyöntekijät

Espoon diakoniatyöntekijät näkevät, miten koville esimerkiksi asunnottomat ja mielenterveyskuntoutujat joutuvat koronapandemian aikana. Eristysaika aiheuttaa talous- ja ihmissuhdekriisejä.

27.03.2020

6. ”Pyrimme viemään ihmisille toivoa, iloa ja lohdutusta, emme koronaa” – Sairaalapapit tukevat myös koronaa sairastavia

Pääkaupunkiseudun sairaalapapit ovat olleet vasta vähän tekemisissä koronapotilaiden kanssa. Tilanne tulee muuttumaan.

27.03.2020

7. Englannin kirkko sulki pyhättönsä – papitkaan eivät saa astua kirkkoihin

Englannissa arkkipiispat haluavat kirkon näyttävän esimerkkiä siinä, kuinka ihmisten on toimittava hidastaakseen koronaviruksen leviämistä.

26.03.2020

8. Espoon seurakunnat avaa tuki-chatin – ”Oletamme, että yhteydenottoja tulee paljon”

Koronaepidemian vuoksi avatussa chatissä päivystää pappeja, diakoniatyöntekijöitä, perhetyöntekijöitä ja lastenohjaajia.

26.03.2020

9. Katsooko kukaan nettiin videoituja jumalanpalveluksia? – Pelkästään pääkaupunkiseudun lähetyksiä seurasivat kymmenet tuhannet

Perinteisten jumalanpalvelusten kävijämääriä ja nettilähetysten katsojamääriä on vaikea vertailla.

25.03.2020

10. ”Kirkon tulisi tarjota kappeleita ei-kristittyjen hautajaisiin” – Onko näin?

Kirkkoherrat Ulla Kosonen, Janne Silvast ja Antti Kujanpää ottavat kantaa ajankohtaiseen väitteeseen.

24.03.2020

11. Suomen uskontojohtajilta rohkaiseva julkilausuma: ”Meidän turvamme on Korkeimman suoja”

”On hyvä hiljentyä huomaamaan keväiseen elämään heräävä luonto. Kriiseillä on alkunsa ja loppunsa”, uskontojohtajat kirjoittavat.

20.03.2020

12. Iltapäiväkerho toimii WhatsAppissa, pappi tarjoaa etänä läksyapua ja nuorisotyöntekijä chattailee – kotona olevia lapsia ja nuoria tuetaan luovasti

”Chatissa kuuluu nuorten hätä”, kertoo netissä keskustelukanavia pyörittävä Ville Viljakainen.

20.03.2020

13. Koronaepidemia on lisännyt kirkon palvelevan chatin yhteydenottoja viidenneksellä – ”Koronasta puhutaan paljon”

Monien seurakuntien työntekijät ovat tarjoutuneet puhelin- ja chat-päivystäjiksi.

19.03.2020

14. Kauniaisten kirkkoherra Mimosa Mäkinen uskoo, että koronaepidemia auttaa ihmisiä löytämään kirkon merkityksen yhä syvemmin

Mimosa Mäkinen on ymmärtänyt, kuinka etuoikeutettu on voidessaan harjoittaa uskontoaan: ”Nyt itsestäänselvyydet karisevat.”

18.03.2020

15. Piispat päättivät: Seurakuntalaiset saavat osallistua jumalanpalveluksiin vain internetin välityksellä

Kirkollisissa toimituksissa saa olla paikalla korkeintaan kymmenen ihmistä.

17.03.2020

16. Huijari loi Teemu Laajasalolle feikkiprofiilin Instagramiin – toivotteli Herran siunausta ja pyysi rukousaiheita

Helsingin piispa uskoo, että huijarin tarkoitus oli päästä hyötymään hyväuskoisista seuraajista.