Topias Haikala -haulla löytyi 466 hakutulosta.

1. Helsingin seurakuntayhtymän virkanimityksiin on liitetty lainvastaisia muutoksenhakukieltoja – virheestä ilmoitetaan valitsematta jääneille

Seurakuntayhtymä palauttaa muutoksenhakumahdollisuuden neljään tänä vuonna tehtyyn virkanimitykseen.

10.07.2020

2. Kuninkaantammen ja Honkasuon asuinalueilla ei ole kirkkoa, joten seurakunnan työntekijät hyppäsivät retkeilyautoon – ”Jeesus kysyy, että mitä saisi olla”

Helsingin pohjoisrajalle rakennetaan kahta uutta asuinaluetta, joihin muuttanee tuhansia ihmisiä. Seurakunta on jo paikalla.

04.06.2020

3. George Floydin kuolema ja Donald Trumpin Raamattu-poseeraus raivostuttivat yhdysvaltalaisia piispoja – ”Rasismi on todellinen ja ajankohtainen vaara”

Afroamerikkalaien George Floyd kuoli 25. toukokuuta, kun poliisi painoi polvellaan hänen kaulaansa. Rasistisen poliisiväkivallan vastaiset mielenosoitukset ovat levinneet ympäri Yhdysvaltoja.

02.06.2020

4. Suomen World Vision vetäytyi 430 miljoonaa -verokampanjasta: ”Meidän täytyy keskittyä ydintyöhömme”

Toiminnanjohtaja Tiina Antturin mukaan järjestöön ei ole kohdistunut kovaa julkista painetta.

25.05.2020

5. ”Älkää lahjoittako Lähetysseuralle mitään”, ärähti Keskuskauppakamarin johtaja – sopiiko kirkon järjestön ottaa kantaa politiikkaan?

Suomen Lähetysseura osallistuu 430 miljoonaa -kampanjaan, joka on suututtanut monet suomalaiset yrittäjät. Piispa Teemu Laajasalon mukaan Lähetysseuran puoluepoliittisesta riippumattomuudesta on hyvä keskustella hallituksen kesken.

20.05.2020

6. Onko kummi vain lahja-automaatti ja kaste pelkkä perinne? Osalle suomalaisista kasteella on yhä iso hengellinen merkitys

Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija Maarit Hytönen yllättyi siitä, miten syvällisesti ihmiset pohtivat kasteen teologiaa.

20.05.2020

7. ”Ketä se palvelee, että saat osoitettua jonkun typeräksi?” – Ainakaan se ei rakenna rauhaa, ja siksi Heikki Arikka ja Jarno Limnéll alkoivat tehdä erilaista radio-ohjelmaa

Kirkkoherra Heikki Arikka ja kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll ovat kumpikin työskennelleet sotilasalueella. ”Se vaikuttaa siihen, miten me katsomme maailmaa”, Arikka sanoo.

19.05.2020

8. ”Lasten ja nuorten sukupolvi tulee kärsimään eniten” – Nykyinen kriisi muistuttaa Merja Lehtisaloa 1990-luvun lamasta, mutta nyt diakoniatyöntekijät osaavat varautua

Espoon tuomiokirkkoseurakunta alkoi kerätä rahaa voidakseen auttaa perheitä, joiden talouden koronaepidemia on romahduttanut. Keräyksen järjestää Kotimaanapu.

18.05.2020

9. Paavi ja al-Azharin suurimaami kannustavat ihmisiä eri uskonnoista rukoilemaan yhdessä pandemian vuoksi

YK:n pääsihteeri Antónia Guterrez ilmoitti tukevansa uskontojenvälistä rukouspäivää.

06.05.2020

10. ”Musta vyö hengellisessä väkivallassa” – vantaalaispoliisi haluaa kiinnittää huomiota vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen pimeään puoleen

Vanhoillislestadiolaisen liikkeen johtajat eivät tykkää kertoa ulkopuolisille, että nämä joutuvat luultavasti helvettiin. Arkkipiispan mukaan vanhoillislestadiolaiset ovat väärässä, jos luulevat liikkeensä olevan ainoa tie pelastukseen.

05.05.2020

11. Portot ja irstailijat, aikanne on ohi! Uutta testamenttia suomennetaan uusiksi, mutta Paavalin hirveät lauseet ja kääntymättömät sanat mutkistavat työtä

Tutkijat Niko Huttunen ja Tuomas Juntunen kääntävät Uutta testamenttia suomeksi. Mutta miksi nykypäivän suomalaiset lukisivat mieluummin Raamattua kuin Harry Potteria?

30.04.2020

12. Kansainvälinen tutkijaryhmä selvittää: Vaikuttaako pandemia siihen, miten ihmiset kokevat elämänsä merkityksellisyyden, kuolevaisuutensa ja uskonsa?

Tutkija Suvi Saarelainen Itä-Suomen yliopistosta veikkaa, että suomalaisessa aineistossa näkyy myös rukouksen kasvava merkitys.

21.04.2020

13. Kirkkoherra Arto Antturi luuli kuolevansa koronavirukseen: ”En kokenut pakokauhua, mutta jollain tavalla luovutin”

Pitäjänmäen kirkkoherra sai koronavirustartunnan mahdollisesti lomamatkallaan Yhdysvalloissa. Kahden viikon sairaalahoidon jälkeen hän odottaa kotiinpääsyä.

16.04.2020

14. Koronapandemia sai ihmiset googlaamaan rukouksia enemmän kuin vuosiin – ”Ihmisistä tulee uskonnollisempia, kun katastrofit iskevät”

Tanskalaisprofessori Jeanet Bentzenin tutkimuksen mukaan rukousgooglauksen määrä tuplaantuu keskimäärin 80 000 uuden koronavirustartunnan myötä.

16.04.2020