Topias Haikala -haulla löytyi 540 hakutulosta.

1. Kymmenet kirkon työntekijät auttavat Helsinkiä ja Vantaata koronajäljityksessä – joukossa on diakoniatyöntekijöitä, pappeja, suntioita ja nuorisotyönohjaajia

Kaksikymmentäyhdekän Helsingin ja viisi Vantaan seurakuntien työntekijää auttaa viranomaisia koronavirukselle altistuneiden ihmisten tavoittamisessa.

30.11.2020

2. Kampukset sulkivat ovensa, joten tangokuninkaan trio sai laulaa Kauneimpia joululauluja tihkusateessa – katso videolta, miten laulu raikaa harmaassa marraskuussa

Oppilaitospappi Kaisa Iso-Herttua järjesti kampuksille joululaulukiertueen. Viimeinen esitys kuvataan livenä Malmin kirkosta. ”Minusta tuntuu, että tällaisilla tapahtumilla on tänä vuonna erityisen paljon merkitystä.”

26.11.2020

3. Malmin seurakunnassa keksittiin, miten viidenkympin kypsemmälle puolelle ehtineet duunariukot saadaan mukaan toimintaan – mutta miten saunan rakentaminen liittyy Jeesukseen?

Malmin seurakunnan pappi Jukka Holopainen rakentaa miesporukalla peräkärrysaunaa, jota tullaan säilyttämään hautausmaalla.

26.11.2020

4. Harras hetki: Kun 11-vuotias Verna soittaa harmonikkaa, kiukkuileva mieli antaa periksi

Verna Punkari on soittanut harmonikkaa viitisen vuotta. Ensimmäisenä hänen piti opetella, miten soitinta kannetaan.

25.11.2020

5. USKOT-foorumin puheenjohtajan Yaron Nadbornikin mukaan Kulosaaren yhteiskoulu rikkoo lakia opettaessaan katsomusaineita yhdessä – Rehtori on eri mieltä: ”Meidän näkökulmastamme asia on loppuun käsitelty”

USKOT-foorumi julkaisi kouluille oppaan siitä, miten katsomusaineiden opetus tulisi järjestää. Huomattava osa oppaasta on lakien ja kansainvälisten sopimusten esittelyä.

20.11.2020

6. Arkeologit nostivat Senaatintorin alta 120 vainajan jäänteet – heidän elinaikanaan hautapaikoista käytiin kisaa, nyt kirkon pitää päättää, miten luut haudataan uudestaan

1600-luvulla kaikista suurin kunnia oli tulla haudatuksi kirkon lattian alle. Siksi kirkot löyhkäsivät mätäneviltä ruumiilta ja vilisivät luita etsiviä koiria.

11.11.2020

7. Munkkivuoren kirkossa järjestetyn rukoustapahtuman kävijällä todettiin koronatartunta – vieraita myös Ruotsista

Ruotsinkielisen Petruksen seurakunnan kirkkoherran Daniel Björkin mukaan tapahtumassa on pidetty huolta etäisyyksistä ja käytetty maskeja ja käsidesiä.

09.11.2020

8. Sairaalapapit vaativat epäreiluksi katsomansa rekrytoinnin oikaisua – Helsingin yhteinen kirkkoneuvoston edustajat saivat lukea oikaisuvaatimuksen vain kaksi päivää ennen kokousta ja hylkäsivät sen

Helsingin piispa Teemu Laajasalo on keskustellut kiistaa aiheuttaneesta sairaalapapin virantäytöstä Helsingin seurakuntayhtymän johtajan Juha Rintamäen kanssa.

06.11.2020

9. Mistä voi tietää, onko Jumala olemassa? Neljä pappia vastaa Instassa kinkkisiin kysymyksiin – K&k pyysi yhtä heistä esittämään itselleen vaikean kysymyksen ja vastaamaan siihen

Pappi Jenni Kallio kertoo, mistä voi tietää, onko Jumala olemassa, miksi rukous ei tunnu toimivan ja miksi ihmeessä Jeesuksen täytyi kuolla

03.11.2020

10. Kauneimpien joululaulujen suojelijaksi suomalaisten rakastama Paula Koivuniemi – Nyt korona uhkaa koko tapahtumaa

Kolme viidestä suomalaisesta on osallistunut Suomen Lähetysseuran ja seurakuntien järjestämiin Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksiin.

30.10.2020

11. Maailma on ristiriitainen ja ihmiset tulevat monenlaisista taustoista – ja siksi aikuinen usko on tärkeää, sanoo USKOT-foorumin toiminnanjohtaja Katri Kuusikallio

Kun Katri Kuusikallio irtautui esikoislestadiolaisesta liikkeestä, hän ajatteli, ettei enää rupea elämään ulkoisten sääntöjen mukaan. Sitten hän tutustui fransiskaaneihin.

28.10.2020

12. Hautausmaalla ei tarvitse pelätä, sanoo lasten pyhäinpäivätapahtumaa järjestävä Ride Koivisto – mutta kyllä Wallinheimon tyttöjä, 3 ja 10, vähän pelottaa

Malmin seurakunta järjestää pyhäinpäivän iltana lapsiperheille ohjelmaa hautausmaalla. Nuorisotyöntekijä Ride Koivisto toivoo, että perheet ottaisivat pyhäinpäivän taas omakseen.

28.10.2020

13. Helsingin seurakunnat sulkevat leirikeskuksensa loppuvuodeksi – ”Päätös oli vaikea”

Koronaepidemia tulee vaikuttamaan myös seurakuntien joulunajan tapahtumiin.

27.10.2020

14. Piispa Kaisamari Hintikka on psykoterapeutin lapsi, mutta hänelläkin kesti tajuta, miten vakava asia Vastaamon tietomurto oli – ”Tämä on tietoyhteiskuntaan, ei psykoterapiaan liittyvä kriisi”

Piispa Teemu Laajasalo ajattelee, että Vastaamon tietomurrossa on kyse enemmästä kuin datavarkaudesta: ”Voi tulla tunne, että joku on varastanut minuuden tai kaapannut sielun.”

26.10.2020

15. Helsingin seurakunnat jakoivat valtion myöntämän koronatuen: 50 000 euroa Helsinki-avun kuluihin, 417 000 euroa seurakunnille

Valtio myönsi kesällä luterilaisen ja ortodoksisen kirkon diakoniatyölle 4,5 miljoonan euron tuen.

23.10.2020

16. Toimistotalon korjaaminen veisi kolmasosan Helsingin seurakuntayhtymän vuosibudjetista – ”Kaikkia kirkkojakaan emme voi pitää”, sanoo kiinteistöjohtaja

Helsingin seurakuntayhtymä harkitsee luopuvansa vuonna 1979 rakennetusta Seurakuntien talosta. Rakennuksen peruskorjaus maksaisi 30 miljoonaa euroa.

23.10.2020

17. Piispat suosittelevat, että tuomiokapitulit pidättäytyvät pappien rankaisemisesta – arkkipiispan mukaan ”avioliittokäsitystä koskeva erimielisyys ei ratkea varoituksia antamalla”

Arkkipiispan lisäksi Oulun piispa Jukka Keskitalo otti kantaa sen puolesta, että samaa sukupuolta olevia pareja vihkineitä pappeja ei tulisi rangaista.

22.10.2020