Topias Haikala -haulla löytyi 401 hakutulosta.

1. Hyvispaavi Franciscus läpsäisi naista ja herätti paheksuntaa – mitä tapahtuu, kun idoliksi nostettu ihminen paljastuu vajavaiseksi?

”Me kaipaamme ihmistä, joka olisi täydellinen, koske emme itse ole täydellisiä”, sanoo emeritusprofessori Paavo Kettunen.

17.01.2020

2. Olen kirkon lehden toimittaja, mutta uskonko Jumalaan?

On helppo sanoa, että Jumalaa ei ole. Mutta voiko ihminen elää ilman uskoa, pohtii Topias Haikala esseessään.

08.01.2020

3. Kehitysvammaisia palveleva Rinnekoti liittyi osaksi Diakonissalaitosta – ”Tarvitsemme lisää työntekijöitä”

Toimitusjohtaja Olli Holmströmin mukaan tavoitteena on tehdä hyvää bisnestä, jolla tuotetaan lisäarvoa asiakkaille. Diakonissalaitos ilmoittaa arvoikseen kristillisen lähimmäisenrakkauden, ihmisarvon ja uudistamisen.

08.01.2020

4. Kansankirkot romahtavat, mutta niiden tuhkasta voi nousta vahvoja kristillisiä yhteisöjä, sanoo Veritas Forumin koordinaattori Miikka Niiranen

Kristinuskolla on länsimaiden suurkaupungeissa kahtalainen kohtalo. Miikka Niiranen uskoo, että Suomessa kansankirkko hiipuu 50 vuodessa.

03.01.2020

5. Lauttasaaren taivaalle ilmestyy julistava drone-enkeli – mutta ei hätää, sitä ei tarvitse pelätä

Pappi Simo Lemmetyinen ja seurakuntakoordinaattori Tomi Panigrahi yrittivät keksiä idean, jota kirkkoherra ei hyväksyisi.

18.12.2019

6. Jyrki 69 laulaa lavalla paholaisista ja vampyyreistä, mutta sunnuntaiaamuna hän kuuntelee radiosta jumalanpalvelusta – ”Siitä tulee turvallinen olo”

The 69 Eyesin laulajan mielestä koti, uskonto ja isänmaa ovat kauniita asioita. Toinen hyvä trio on usko, toivo ja rakkaus.

18.12.2019

7. Espoon piispa Kaisamari Hintikka ja muut uskonnolliset johtajat: al-Holin leirillä olevat suomalaislapset tulisi hakea Suomeen äiteineen

”Se, että vanhempi tuomitaan rikoksesta, ei tee hänestä automaattisesti huonoa vanhempaa”, sanoo piispa Hintikka

17.12.2019

8. ”Haloo, hallitus, kuuluuko?” – Myllypuron ruokajonosta lähetettiin joululahjatoive päättäjille

Myllypuron ruokajonossa rikottaneen tänä vuonna taas käyntiennätys. Jouluaaton aattona ruokaa jaetaan tavanomaista pidempään.

17.12.2019

9. Millainen on pyhä ihminen? – Viisituhatta esimerkkiä löytyy suomenkielisestä kirjasarjasta, jonka tekeminen vei viimeiset 17 vuotta

Maailman laajin elämäkertateos ortodoksisista pyhistä ihmisistä sisältää 5 500 sivua. Nunna Ksenian mukaan luterilaistenkin joukossa voi olla pyhiä.

16.12.2019

10. Piispa Laajasalo jakoi myötätuntopalkinnot valmentaja Pablo Pérezille ja lastenohjaaja Noora Kalpiolle

Teemu Laajasalo korosti palkintovalinnassaan sitä, miten tärkeää lasten huomaaminen ja todesta ottaminen on.

13.12.2019

11. Paavalinkirkolla ei enää jaeta naisten pappeutta vastustavien järjestöjen esitteitä – kirkkoherra Kanala: ”Sellaisten järjestöjen tukemisesta ollaan irtautumassa”

Seurakuntaneuvoston jäsenen Eeva Vallisaaren mukaan esitteet antoivat kirkossa käyville ihmisille ristiriitaisen kuvan siitä, mihin seurakunta on sitoutunut.

11.12.2019

12. Piispa Jari Jolkkonen on eläin, jolla on tieteellinen maailmankuva – hän tahtoisi jokaisen kristityn kokevan samoin

Suomen luterilaiset piispat julkaisivat kannanoton, joka käsittelee tieteiden ja kristinuskon suhdetta. Piispat eivät suvaitse tiedevastaisuutta.

28.11.2019

13. Haluatko motivoituneen duunarin, jolla on vähän sairauspoissaoloja? Vantaa näyttää, miten kehitysvammaiset saadaan töihin

Suomen kehitysvammaisista vain kolmisen prosenttia on työelämässä. Vantaalla luku on jotain aivan muuta.

28.11.2019

14. Myötätunnon juhlavuosi on lopuillaan – Teemu Laajasalo, lisääntyikö myötätunto?

Helsingin piispa haluaisi kokea enemmän myötätuntoa niitä ihmisiä kohtaan, ”jotka eivät pelottavuutensa vuoksi pääse huomiohyväntekeväisyyden piiriin”.