Topias Haikala -haulla löytyi 386 hakutulosta.

1. Piispa Jari Jolkkonen on eläin, jolla on tieteellinen maailmankuva – hän tahtoisi jokaisen kristityn kokevan samoin

Suomen luterilaiset piispat julkaisivat kannanoton, joka käsittelee tieteiden ja kristinuskon suhdetta. Piispat eivät suvaitse tiedevastaisuutta.

28.11.2019

2. Haluatko motivoituneen duunarin, jolla on vähän sairauspoissaoloja? Vantaa näyttää, miten kehitysvammaiset saadaan töihin

Suomen kehitysvammaisista vain kolmisen prosenttia on työelämässä. Vantaalla luku on jotain aivan muuta.

28.11.2019

3. Myötätunnon juhlavuosi on lopuillaan – Teemu Laajasalo, lisääntyikö myötätunto?

Helsingin piispa haluaisi kokea enemmän myötätuntoa niitä ihmisiä kohtaan, ”jotka eivät pelottavuutensa vuoksi pääse huomiohyväntekeväisyyden piiriin”.

22.11.2019

4. Näin piispat somettavat: Laajasalo yrittää, Jolkkonen riitelee ja Åstrand saarnaa 305:lle – paikoin on hiljaista kuin hautausmaalla

Piispat harrastavat niin sanottua käkikellosometusta, sanoo pappi ja verkkotuottaja Jan Ahonen.

15.11.2019

5. Miksi häiritseviä uskonnollisia näkemyksiä pitäisi suvaita? ”Moninaisuus on vastalause narsistiselle maailmankuvalle”, sanoo Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri

Asiantuntijat muistuttavat, että sananvapaudella on rajansa. Väkivaltaa tai vihaa lietsovat puheet eivät ole hyväksyttäviä, vaikka niitä perusteltaisiin uskonnolla.

14.11.2019

6. Kirkko on perustamassa luonnonsuojelualuetta kahdelle helsinkiläisluodolle, joilla ei koskaan käy ketään

Morsianluoto ja Madeluoto sijaitsevat merenlahdella Helsingin ja Espoon välissä.

13.11.2019

7. Jokaisen seurakunnan tulee perustaa ryhmä nuorille vaikuttajille – nuoria kuullaan, mutta päätösvaltaa heille ei anneta

”Seurakunnille on annettu selkeä viesti, että nuoria tulee kuulla”, sanoo kirkon kasvatuksen ja perheasioiden johtaja Jarmo Kokkonen.

11.11.2019

8. Miksi Mika, Juha ja Heikki halusivat isäksi? ”Sanomaton onni, joka lapsen mukana tulee, voi tulla yllätyksenä”

Ajatus lasten saamisesta pelottaa monia. Kirkko ja kaupungin haastattelemat isät kannustavat uskaltamaan.

08.11.2019

9. Kirkolliskokous päätti: Yksi kummi riittää kastettavalle

Kahden kummin vaatimuksesta on joustettu aiemminkin, jos kirkkoherra on antanut erillisen luvan.

07.11.2019

10. ”Mihin kirkon työntekijän on sitouduttava? Se jää täysin epäselväksi” – Tutkimus mullisti kirkkoherran käsityksen kirkon opista

Kirkon kannanotot eivät enää vaikuta ihmisten eettisiin mielipiteisiin. Sen sijaan ne vaikuttavat ihmisten mielipiteisiin kirkosta.

07.11.2019

11. ”Uskonnollinen vakaumus on vakavampi asia kuin kuolema” – poliisikuulustelussa ollut Päivi Räsänen ei aio sensuroida itseään, vaikka rikostutkinta etenisi tuomioon

Päivi Räsänen harkitsi kesällä vakavissaan eroavansa luterilaisesta kirkosta. Poliisi epäilee häntä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

02.11.2019

12. ”Ei niin voi tehdä, että toisia rangaistaan ja toisia ei” – Sateenkaaripareja vihkinyt Kai Sadinmaa odottaa Helsingin tuomiokapitulilta anteeksipyyntöä

Sadinmaa sai Helsingin tuomiokapitulilta kaksi vuotta sitten vakavan moitteen. Nais- ja miespareja vihkineitä pappeja ei tällä hetkellä rangaista Helsingissä.

01.11.2019

13. Haagassa aiotaan lopettaa suosittu kirkon kahvila – Café Torpetin puolustajat perustavat yhdistyksen

Osallistuisiko Helsingin seurakuntayhtymä kahvilan pelastamiseen? Ruotsinkielinen Petruksen seurakunta on luvannut, että yhdistys saa tilan käyttöönsä ensi vuoden loppuun asti.

30.10.2019