Topias Haikala -haulla löytyi 332 hakutulosta.

1. Nuori, haluatko olla vanhana viisas? Kuuntele avoimin mielin heitä, jotka ovat vaikeita, omituisia ja kanssasi eri mieltä

Tutkija Jenni Spännärin mukaan monilla vanhuksilla on sellaista viisautta, joka vaatii kypsyäkseen vuosikymmeniä. Kaikista ei kuitenkaan tule viisaita.

Mon Jun 18 10:00:00 EEST 2018

2. Ympäristön tila ei ahdista professori Atte Korholaa, mutta Jumala ahdistaa

Atte Korhola on syventynyt ympäristökatastrofeihin ja kristinuskoon vuosikymmeniä. Hänen ymmärryksensä kummastakin on muuttunut.

Fri Jun 08 14:35:00 EEST 2018

3. ”Tuputtamista ei tarvitse pelätä” – kolme isosta kertoo vinkkinsä kesän riparilaisille

Isosten mielestä ripariin kannattaa suhtautua avoimin mielin, varsinkin silloin kun on kyse ponileikistä.

Mon Jun 04 10:00:00 EEST 2018

4. Kirkko ja kaupungin päätoimittaja Jaakko Heinimäki ehdolla Suomen seksikkäimmäksi mieheksi – katso kuumat kuvat!

Päätoimittaja kertoo jutussa, milloin hän huomasi olevansa seksikäs.

Wed May 30 13:30:00 EEST 2018

5. Irakin kristityt ja muslimit kaipaavat muutosta, mutta sanoittavat sen eri tavoin – suomalaista Johanna Lindgreniä motivoi ajatus Jumalan voimasta

Helluntailainen Fida on ainoa suomalainen avustusjärjestö, jolla on oma yksikkönsä Irakissa.

Mon May 28 08:45:00 EEST 2018

6. "Monella ei ole varaa lähteä huviajelulle taksilla" – Automies-vapaaehtoiset vievät vanhuksia ilmaisille retkille

Jari Peltola sai idean Automies-toimintaan, kun hänen äitinsä eli viimeisiä aikojaan.

Thu May 24 11:55:00 EEST 2018

7. Homomies kertoo paavin sanoneen: "Jumala loi sinut sellaiseksi, hän rakastaa sinua sellaisena, enkä minä välitä siitä”

Chileläinen Juan Carlos Cruz vieraili paavi Franciscuksen luona Vatikaanissa.

Tue May 22 09:30:00 EEST 2018

8. Blogisivusto kertoi Migrin haastattelevan lapsia vanhempiensa uskonnosta – Migrin mukaan ulkopuolinen taho on lisäillyt tekstiin omiaan

Maahanmuuttovirasto aikoo haastatella kristinuskoon kääntyneiden turvapaikanhakijaperheiden alle 12-vuotiaita lapsia. Yhdenvertaisuusvaltuutetun mielestä kuulemista ei pidä rajoittaa vain yhteen ryhmään.

Mon May 21 16:20:00 EEST 2018

9. ”Kun piispaa ei nyt ole, tällainen varamies kelvannee” – Antti Kujanpää sijaistaa Espoon piispaa ja inhoaa punttista

Tuomiorovastin mielestä kirkon tehtävä ei ole tuomita. Tittelin takana on käännösvirhe.

Mon May 21 12:30:00 EEST 2018

10. Lauttasaaren seurakunta alkoi tarjota ilmaisia lastenhoitokeikkoja koteihin – "Tämä on avioerojen vastaista työtä"

Lapsi- ja perhetyön tiimivastaava toivoo, että yhteydenottoja tulisi paljon.

Fri May 18 09:35:00 EEST 2018

11. ”Toistaiseksi vakiintuneena pidettävän linjauksen mukaan” kouluissa saa harjoittaa uskontoa – K&k kävi Vantaalla seuraamassa, millainen on kirkkovartti

Oululainen koulu sai huomautuksen, kun uskonnollinen aamunavaus oli pidetty koko koululle. Hakunilan Lehtikuusen koululla uskontoa harjoitetaan kirkon jäsenten kesken.

Thu May 03 08:55:00 EEST 2018

12. Jeesus-marssi täyttää 25 vuotta – sopiiko luterilainen kirkko samaan tapahtumaan konservatiivisten helluntailaisten kanssa?

Yhteiskristilliseen Koko perheen vappu -tapahtumaan osallistuu kolme Helsingin luterilaista seurakuntaa.

Fri Apr 27 12:30:00 EEST 2018

13. Kirkko Helsingissä ja Diakonissalaitos vakuuttavat: Ruokakassien jakaminen ei lopu eikä siitä tule ehdollista

Helsingin kaupunki uhkaa katkaista järjestötuen Myllypuron ja Hurstin ruokajakeluilta, jos jonot eivät katoa jakelupisteiden ulkopuolelta.

Wed Apr 25 13:50:00 EEST 2018

14. Ruotsin tunnetuimman suomalaisen Mark Levengoodin on vaikea ymmärtää ihmisiä, jotka eivät usko mihinkään

Mark Levengoodissa on kaksi asiaa, jotka herättävät ennakkoluuloja. Hän on homo ja uskovainen.

Mon Apr 23 12:15:00 EEST 2018

15. Moni suomalainen uskoo tuonpuoleisiin, mutta uskosta ei puhuta julkisesti – miksi?

Uskonnollinen ihminen voi pelätä, että hänet nähdään kritiikittömänä tai manipuloitavana.

Fri Apr 20 09:30:00 EEST 2018

16. ”Milloin haavoittunut tiellemme joutuu, emme tahdo kieltäytyä auttamasta” – Diakonissalaitos palveli sisällissodan aikana sekä punaisia että valkoisia

Sisällissodassa joidenkin diakonissojen sympatiat olivat valkoisten puolella, toisten punaisten. Edith Sjöstenin näkemykset muuttuivat, kun hän meni sodan jälkeen töihin vankileirille.

Thu Apr 19 15:00:00 EEST 2018

17. Kirkon eläkerahasto on miljardisijoittaja ja eettisen sijoittamisen edelläkävijä – silti on vaikea sanoa, millainen sijoitus on eettinen

Myös isoilla seurakuntayhtymillä on huomattavia arvopaperisijoituksia. Helsingin ja Espoon yhtymät uusivat juuri eettisiä ohjeitaan.

Wed Apr 18 10:00:00 EEST 2018