Topias Haikala -haulla löytyi 342 hakutulosta.

1. Pappi Jussi Koski kuvaa arjestaan videoita YouTubeen ja päätyi "vahingossa" valtavan Tubecon-tapahtuman johtotehtäviin

Viikonloppuna järjestettävä tubettajatapahtuma Tubecon veti viime vuonna 17 500 kävijää. Nyt tapahtuma on muuttanut Messukeskukseen.

Thu Aug 16 15:05:00 EEST 2018

2. Suomalaiset musliminaiset ihmettelevät Tanskan kasvohuivikieltoa – "Olen syntynyt eurooppalaiseksi ja tottunut ajattelemaan, että täällä ihmisoikeudet ovat kunnossa"

Tanskassa astui elokuun alussa voimaan laki, joka kieltää kasvot peittävän huivin käytön julkisilla paikoilla.

Wed Aug 15 12:50:00 EEST 2018

3. Toimittajalta: Kun saarnaaja Kendrick Lamar julistaa, Flow'n kansa kuuntelee

Räppäri Kendrick Lamarin lyriikoissa on uskonnollinen vivahde, jonka aitous koskettaa.

Mon Aug 13 12:50:00 EEST 2018

4. ”Moni ei halua pyytää kavereita kotiin ja kertoa, että isällä on tuollainen sairaus” – Suomessa on tuhansia alaikäisiä hoivaajia, joista tiedetään vähän

Nuoret hoivaajat jäävät usein yksin. Liian raskas vastuu voi järkyttää mieltä ja johtaa eristymiseen.

Fri Aug 10 09:45:00 EEST 2018

5. ”Jeesus on tärkeimpiä minuun vaikuttaneita ajattelijoita”, kertoo maailman suurimpia rock-bändejä kuvannut Ville Juurikkala

Biletys ja menestys veivät huippukuvaaja Ville Juurikkalaa vuosia. Sitten hän jätti Los Angelesin ja lähti pyhiinvaellukselle.

Wed Aug 08 09:45:00 EEST 2018

6. ”Joskus seurakunnassa on ollut vain yksi ehdokaslista tai on järjestetty sopuvaalit” – kirkon viestijät kannustavat asettumaan ehdolle seurakuntavaaleihin

Ehdokaslistat on jätettävä seurakuntaan 17.9. mennessä. Kymmenen ihmistä voi perustaa listan.

Tue Aug 07 13:00:00 EEST 2018

7. Paavi Franciscus linjasi: katolinen kirkko ei hyväksy kuolemantuomiota enää missään tilanteessa

Amnestyn Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson pitää paavin päätöstä isona askeleena ja viikon hyvänä ihmisoikeusuutisena.

Fri Aug 03 11:15:00 EEST 2018

8. Moni ihmisoikeustaistelija on ammentanut uskonnosta – miksi kansalaistottelemattomuuden perusteleminen uskonnolla häiritsee nykyihmisiä, Jaana Hallamaa?

Kansalaistottelemattomuuteen sisältyy aina ongelmia. On kuitenkin tärkeää, että se on mahdollista. ”Muuten voimme yhteisönä tulla sokeaksi”, sosiaalietiikan professori sanoo.

Thu Aug 02 16:30:00 EEST 2018

9. Katolisen kirkon skandaali paisuu: kahta kardinaalia syytetään alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Dosentti Jyri Komulaisen mukaan syitä katolisen kirkon hyväksikäyttöongelmiin voi hakea katolisesta pappiskäsityksestä ja kirkon historiallisesta asemasta.

Tue Jul 31 13:15:00 EEST 2018

10. Valtaosa länsieurooppalaisista määrittelee itsensä ei-harjoittaviksi kristityiksi

Suomalaiset kristityt erottuvat Pew Research Centerin tutkimuksessa monella tavalla muiden Länsi-Euroopan maiden kristityistä.

Tue Jul 17 12:20:00 EEST 2018

11. Nuori, haluatko olla vanhana viisas? Kuuntele avoimin mielin heitä, jotka ovat vaikeita, omituisia ja kanssasi eri mieltä

Tutkija Jenni Spännärin mukaan monilla vanhuksilla on sellaista viisautta, joka vaatii kypsyäkseen vuosikymmeniä. Kaikista ei kuitenkaan tule viisaita.

Mon Jun 18 10:00:00 EEST 2018

12. Ympäristön tila ei ahdista professori Atte Korholaa, mutta Jumala ahdistaa

Atte Korhola on syventynyt ympäristökatastrofeihin ja kristinuskoon vuosikymmeniä. Hänen ymmärryksensä kummastakin on muuttunut.

Fri Jun 08 14:35:00 EEST 2018

13. ”Tuputtamista ei tarvitse pelätä” – kolme isosta kertoo vinkkinsä kesän riparilaisille

Isosten mielestä ripariin kannattaa suhtautua avoimin mielin, varsinkin silloin kun on kyse ponileikistä.

Mon Jun 04 10:00:00 EEST 2018

14. Kirkko ja kaupungin päätoimittaja Jaakko Heinimäki ehdolla Suomen seksikkäimmäksi mieheksi – katso kuumat kuvat!

Päätoimittaja kertoo jutussa, milloin hän huomasi olevansa seksikäs.

Wed May 30 13:30:00 EEST 2018

15. Irakin kristityt ja muslimit kaipaavat muutosta, mutta sanoittavat sen eri tavoin – suomalaista Johanna Lindgreniä motivoi ajatus Jumalan voimasta

Helluntailainen Fida on ainoa suomalainen avustusjärjestö, jolla on oma yksikkönsä Irakissa.

Mon May 28 08:45:00 EEST 2018

16. "Monella ei ole varaa lähteä huviajelulle taksilla" – Automies-vapaaehtoiset vievät vanhuksia ilmaisille retkille

Jari Peltola sai idean Automies-toimintaan, kun hänen äitinsä eli viimeisiä aikojaan.

Thu May 24 11:55:00 EEST 2018

17. Homomies kertoo paavin sanoneen: "Jumala loi sinut sellaiseksi, hän rakastaa sinua sellaisena, enkä minä välitä siitä”

Chileläinen Juan Carlos Cruz vieraili paavi Franciscuksen luona Vatikaanissa.

Tue May 22 09:30:00 EEST 2018

18. Blogisivusto kertoi Migrin haastattelevan lapsia vanhempiensa uskonnosta – Migrin mukaan ulkopuolinen taho on lisäillyt tekstiin omiaan

Maahanmuuttovirasto aikoo haastatella kristinuskoon kääntyneiden turvapaikanhakijaperheiden alle 12-vuotiaita lapsia. Yhdenvertaisuusvaltuutetun mielestä kuulemista ei pidä rajoittaa vain yhteen ryhmään.

Mon May 21 16:20:00 EEST 2018

19. ”Kun piispaa ei nyt ole, tällainen varamies kelvannee” – Antti Kujanpää sijaistaa Espoon piispaa ja inhoaa punttista

Tuomiorovastin mielestä kirkon tehtävä ei ole tuomita. Tittelin takana on käännösvirhe.

Mon May 21 12:30:00 EEST 2018