Topias Haikala -haulla löytyi 362 hakutulosta.

1. Olipa kerran Espoo – muinaisespoolaisten elämä kuusituhatta vuotta sitten saattoi olla aika kivaa

Tapiolalaisen Stina Metsalon naapuriluodolla eli kuusituhatta vuotta sitten hylkeenpyytäjiä. Oliko yksi heistä Metsalon esiäiti?

25.04.2019

2. Jumala ei ole Marko Annalan näköinen ukko vaan ääni sisällä

Mokoma-yhtyeen laulaja Marko Annala kirjoitti romaanin miehestä, joka menettää uskonsa. Itse hän käy Jumalan kanssa jatkuvaa keskustelua.

12.10.2018

3. Seurakuntalaiset ja kirkkoherra puolustavat Pyhän Annan lastenkirkkoa – miljoonaremontti olisi liian iso riski, sanoo kiinteistöjohtaja

Vantaan Itä-Hakkilassa sijaitseva kirkko on ollut kolme vuotta suljettu sisäilmaongelmien vuoksi.

11.10.2018

4. Päivi Pulakka on joka päivä Siltamäen ostarilla puhumassa kuolemasta, koska se on katupapin työtä

Malmin seurakunta palkkasi neljä pappia, joiden tehtävä on kulkea kaduilla ja jutella ihmisten kanssa.

11.10.2018

5. Tässä on vaihtoehto kerjäämiselle: uusi hanke tarjoaa romaneille palkallista keikkatyötä

Työtä ja toivoa -hanke on tarjonnut keikkoja 17:lle Kaakkois-Euroopan romanille. Suurin osa heistä on naisia.

03.10.2018

6. Eero Huovinen ei halua puhua omasta rukouselämästään, mutta kirjoitti kirjan Isä meidän -rukouksesta

Emerituspiispan mukaan kristikunnan tunnetuimpaan rukoukseen kiteytyy menneiden sukupolvien viisaus.

01.10.2018

7. ”Hyvältä se tuntuu, että piispakin huomioi” – Erja Lindholm sai Teemu Laajasalolta vauvan päivän erityismaininnan

Helsingin piispa antoi 28.9. Korson seurakunnan perhekerhotyöntekijälle vauvamyönteisen seurakunnan erityismaininnan.

28.09.2018

8. Moni nuori suomalaismuslimi ei koe olevansa täysin hyväksytty missään – joskus suomalaiset ovat ”heitä”, toisinaan taas ”meitä”

Nuoret muslimit kokevat olevansa jatkuvasti kantaväestön tarkkailun alla, kertoo tutkija Teemu Pauha.

20.09.2018

9. Helsingissä seurakuntavaalien keskimääräinen ehdokas on viisikymppinen nainen, joka ei tällä hetkellä ole kirkon luottamushenkilö

Seurakuntavaalien ehdokasmäärät laskivat hieman neljän vuoden takaisista. Nuoria kirkon luottamustehtävät kiinnostavat yhä vain vähän.

19.09.2018

10. Björn Vikström jättää piispan tehtävät – Porvoossa valitaan keväällä uusi piispa

Porvoon piispa Björn Vikström on sanonut aiemmin, että kymmenen vuotta on sopiva aika olla piispana.

18.09.2018

11. Espoon piispasta arkkipiispaksi hypänneen Tapio Luoman virallinen muotokuva paljastettiin

Valokuvaaja Jani Laukkanen kertoo päätyneensä ”aika klassiseen muotoon”.

13.09.2018

12. Luterilaisen ja ortodoksisen kirkon piispat ovat huolissaan Heinäveden kaivoshankkeesta: ”Pahimmillaan vahingot luonnolle ovat peruuttamattomia”

Heinävedelle suunnitellun grafiittikaivoksen ympäristöriskit huolestuttavat myös Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisjärjestöä.

11.09.2018

13. Luterilaisen kirkon ”korkeimmat virat menevät miehille ja naiset joutuvat suorittaviin tehtäviin” – Vastuuviikko haastaa tekoihin tasa-arvon hyväksi

Suomen ekumeenisen neuvoston koordinaattori Anna Hyvärinen kannustaa seurakuntia itse miettimään, miten ne voisivat edistää sukupuolten tasa-arvoa.

06.09.2018

14. Uskovaisten syrjinnästä huolestunut Paula Risikko: ”Olen saanut uskovilta ihmisiltä palautetta, ja tämä on johtopäätökseni heidän kokemuksistaan”

Eduskunnan puhemies kertoo olevansa kristitty. Hän ei ajattele, että usko tai sen puute tekisi ihmisestä huonompaa.

05.09.2018

15. Onko paavi Franciscus itse peitellyt kardinaalin seksuaalirikoksia? Katolisen kirkon ytimessä myrskyää

Arkkipiispa Carlo Maria Viganòn mukaan paavi Franciscus tiesi jo vuonna 2013, että kardinaali Theodore McCarrick on ”pervertikko” ja ”sarjasaalistaja”.

31.08.2018

16. Mitä Suomi menettäisi, jos diakoniatyöntekijöitä ei olisi? ”Pulaan joutuneiden suomalaisten toivon näkökulma ohentuisi”

Papeille annetaan kirkossa enemmän tilaa kuin diakoniatyöntekijöille, sanoo Diakoniatyöntekijöiden liiton toiminnanjohtaja Tiina Laine.

30.08.2018

17. ”En enää mieti, mikä on kristinuskoa ja mikä ei”, sanoo kirkkopolitiikan jättävä Kaisa Raittila

Helsingin yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Kaisa Raittila, 58, yllättyi, miten vaikeaa joidenkin kirkon työntekijöiden on muuttaa työnkuvaansa.

29.08.2018

18. Järkevät nykykristityt eivät usko ihmeisiin, mutta Kaisa Kariranta uskoo ja kirjoitti aiheesta kirjan

Pappi Kaisa Kariranta on päättänyt uskoa ihmeisiin. Elämä ja usko tuntuvat silloin kivemmilta.

27.08.2018

19. Helsinkiläispapista rikosilmoitus: epäillään häirinneen nuoria seksuaalisesti rippileirillä

Epäilty seksuaalinen häirintä tapahtui heinäkuussa. Kirkkoherran mukaan pastori ei voi palata töihin ennen kuin epäilyt on selvitetty.

23.08.2018