Jaakko Heinimäki -haulla löytyi 159 hakutulosta.

1. Pääkirjoitus: Raamattu kuvaa taivaan valtaviksi sateenkaarihäiksi

Kuolemanjälkeisestä todellisuudesta voi puhua vain vertauksin ja kuvin. Keskeinen Raamatun kuva taivaan riemuista on iloinen hääjuhla, jossa morsiamen sukupuolella ei ole mitään merkitystä.

09.09.2020

2. Amissien tilkkutäkit ovat kärsivällisyyden taidetta – kun ei ole mihinkään kiire, voi tehdä niin kaunista kuin suinkin

Amissien perinnekäsitöissä näkyvät käytännöllisyys, yksinkertaisuus ja säästäväisyys. Yhden tilkkutäkin tikkaaminen saattaa kestää jopa 700 tuntia.

13.08.2020

3. Pääkirjoitus: Samaa sukupuolta olevien kirkkohäät ei ole enää kaukainen haave tai uhka – alttari on jo avoinna

Hiippakunnissa on eroa. Helsingin piispa Laajasalo saattoi luvata homopareille kirkkohäät, sillä hänellä on näkemykselleen tuomiokapitulin tuki. Espoon piispa Hintikka on Laajasalon kanssa samoilla linjoilla, mutta Espoon tuomiokapituli on toista mieltä.

11.08.2020

4. Pääkirjoitus: Senaatintorin suurterassi osoittaa, että ihmisen on hyvä olla kirkon kainalossa

Jo pelkällä läsnäolollaan kirkko viestii armosta ja rakkaudesta. Siksi rakennuksen nimittäminen ”tuomiokirkoksi” on elämälle vierasta.

30.07.2020

5. Knoppeja Kehä kolmosen sisältä – testaa, kuinka hyvin tunnet pääkaupunkiseudun kirkot!

Monet Herran huoneet ovat arkkitehtuurin aarteita, mutta niihin liittyy paljon muutakin kiinnostavaa. Tunnetko pääkaupunkiseudun kirkkojen ja kappeleitten tarinat?

22.07.2020

6. Kasvatitko kesäparran? Testosteronin esiin työntämät karvat symboloivat viisautta, voimaa ja irtiottoa arjesta

Parta on vanhastaan jakanut itäisen ja läntisen kulttuuripiirin. Siksi paavin ja Konstatinopolin patriarkan tyylissä on eroa.

7. Testaa, kuinka hyvin tunnet Raamatun knopit!

Taivaan portilla näitä ei kysellä, mutta knoppitiedoilla voit ilahduttaa itseäsi ja ystäviäsi. Testaa tietosi Raamatun kertomuksista ja hämmästy.

25.06.2020

8. Kommentti: Kenttäpiispan blogikirjoituksella saattaa olla pitkät jäljet

Pekka Särkiön ummehtuneita asenteita vilisseelle kirjoitukselle ei löytynyt ymmärrystä sen paremmin Puolustusvoimien kuin kirkonkaan johdossa, ja se on hyvä se.

23.06.2020

9. Pääkirjoitus: Voimme vähän höllätä – maailma on silti yhä arvaamaton

Kristinuskon mukaan meidän ei tarvitse kohota tästä maailmasta korkeampiin sfääreihin kohdataksemme Jumalan. Tämä erottaa kristinuskon monista muista uskonnoista.

17.06.2020

10. Raamattuknoppivisan oikeat vastaukset selityksineen

Oikea vastaus on kursivoitu.

15.06.2020

11. Pääkirjoitus: Kirkon johto ei halua keskustella ihmisten kanssa sosiaalisessa mediassa

Arkkipiispa Tapio Luoma, Helsingin piispa Teemu Laajasalo ja Kuopion piispa Jari Jolkkonen näyttivät esimerkkiä, miten keskustelua sosiaalisessa mediassa ei käydä.

25.05.2020

12. Pääkirjoitus: Perheneuvonnan pitää pysyä maksuttomana

Seurakunnat eivät Espoossa halua vähentää perheneuvonnan resursseja, eikä se viisasta olisikaan. Viisasta ei ole myöskään palvelujen muuttaminen maksulliseksi.

13.05.2020

13. Haudan pimeyteen alkaa kajastaa valoa – pääsiäisyön palvelus käy läpi koko ihmiselämän kaaren

Kauniaisten kirkkoherra Mimosa Mäkinen rakastui pääsiäisyön messuun jo nuorena.

08.04.2020

14. Arvaa, mitä Mikael Agricolan keksimät sanat tarkoittavat: kamelikurki, luutarha ja ruohonpäristäjä

Suomen kielen päivää vietetään 9.4. Testaa, hallitsetko Agricolan ajan suomen kielen.

07.04.2020

15. Pashassa pitää olla kunnolla rasvaa – Valamon luostarin keittiöpäällikön vinkeillä onnistut pääsiäisherkun kanssa

Mikael Agricola joutui keksimään kevään juhlalle suomenkielisen nimen. Aavistuksen verran arveluttavan kuuloinen pasha jäi silti elämään keittiökielessä.

16. Pääkirjoitus: Kristinusko ei ole pakoa todellisuudesta

Sellaista suojaa ei olekaan, joka voisi pelastaa meidät elämästä maailmassa. Uskonto auttaa katsomaan syvemmälle.

17. Pääkirjoitus: Kun ehtoollinen on peruttu, korostuu arkiruuan armo

Rakastavan Jumalan läsnäoloa ei ole peruttu, vaikka ehtoolliselle ei nyt pääsekään.