Jaakko Heinimäki -haulla löytyi 208 hakutulosta.

1. Pääkirjoitus: Seurakuntien säästöpaineessa pitää pystyä katsomaan laajempaa kokonaisuutta kuin omia pieniä piirejä

Kampin kappeli on ollut kaikkia kaupunkilaisia palveleva matalan kynnyksen kohtaamispaikka. Sen toiminnan alasajo surettaa.

22.09.2022

2. Pääkirjoitus: Hurskaat korulauseet eivät tarjoa äänestäjälle tarpeeksi tietoa seurakuntavaalien valitsijayhdistyksistä

Seurakuntavaalien puolueilla eli valitsijayhdistyksillä ei aina ole selkeitä ohjelmia ja tavoitteita. Jotkin ryhmät taas eivät halua kertoa tavoitteitaan. Onneksi kaikki eivät kampanjoi sammutetuin lyhdyin.

08.09.2022

3. Pääkirjoitus: Parane pian, Salman Rushdie

Kun vastakkain ovat ajatollah Khomeinin sanan- ja uskonnonvapaus ja Rushdien oikeus henkeen, terveyteen ja työhön, menee Rushdien oikeus Khomeinin vapauden edelle.

25.08.2022

4. Pääkirjoitus: Mitä Helsingin kaupungin surkeasta palkkasotkusta voidaan oppia?

Työntekijä ei ole vain rivi jossakin taulukossa vaan ihminen, joka tarvitsee palkkarahansa elämiseensä.

11.08.2022

5. Tämä kolahti: Tuore tietokirja kertoo vaikenemisen kulttuurista, joka myrkyttää Pohjois-Irlantia edelleen

Patrick Radden Keefen Älä sano mitään ei osoittele vaan osoittaa, miten kollektiivinen vaikenemisen laki estää todellisen rauhan ja sovinnon syntymisen.

30.06.2022

6. Päätoimittajalta: Aborttien kieltäminen ei vähennä abortteja

Raskauden keskeytyksiä vähennetään tehokkaimmin ehkäisyvälineiden saatavuutta parantamalla ja asiallisella valistuksella.

27.06.2022

7. Pääkirjoitus: Meikäläisiin ja heikäläisiin jakava ”rauhanmuuri” ylläpitää vihaa

Pohjois-Irlannin vastakkainasettelun leimat lyö uskonto, vaikka protestanttien ja katolilaisten välienselvittelyssä ei ole koskaan ollut uskonnollista sisältöä.

16.06.2022

8. Pääkirjoitus: Kirkko kuuluu jokaiselle, vaikka ei tuntisi tarvetta osallistua seurakuntaelämään

Kirkko ja kaupungin alkusanat lausuttiin 80 vuotta sitten. Huoli kirkon käpertymisestä pienen mutta sitäkin hartaamman harrastajajoukon sisäpiiriksi synnytti elämänmakuisen suuren yleisön seurakuntamedian.

19.05.2022

9. Pääkirjoitus: Sinäkin voit olla tietämättäsi merkkihenkilö

Joskus tututkaan eivät näe ystävänsä epätoivoa. Silloin yksikin arvostava kohtaaminen voi koitua hyvällä tavalla kohtalokkaaksi.

05.05.2022

10. Mitä on rairuohon rai, miksi munia koristellaan? Testaa tietosi pääsiäisvisassa!

Entä mitä tapahtui viimeisellä ehtoollisella juuri ennen Öljymäelle lähtöä? Kokeile, kuinka monta 15 kysymyksestä saat oikein.

13.04.2022

11. Pääkirjoitus: Pääsiäisen ilosanoma on, että me selviämme tästä

Vaikka kristinuskoon kuuluu tietty kaksinaisuus, kristitty ei silti näe maailmaa kosmisena taistelutantereena, jossa hyvä ja paha, Jumala ja saatana, ottaisivat mittaa toisistaan.

07.04.2022

12. Pääkirjoitus: Missä Jumala on, kun häntä tarvittaisiin Ukrainassa?

Olisi houkuttelevaa löytää pahuuteen selkeä syyllinen ja kuvitella, että ongelma ratkeaa, kun syyllinen poistetaan.

24.03.2022

13. Pääkirjoitus: Rauha vaatii uskaltamista

Vaikka pahan valta näyttää kasvaneen, myös ääni toisenlaisesta maailmasta on vahvistunut.

10.03.2022

14. Pääkirjoitus: Putinin keisarillinen uho osoittaa, että historia ei loppunutkaan

Kolmekymmentä vuotta sitten puhuttiin historian lopusta. Maailma ei näytä kuitenkaan tulleen valmiiksi.

24.02.2022

15. Pääkirjoitus: Olisipa aikuisillekin pyhäkoulu

Toivottavasti pyhäkoulu kehittyy maailman muuttuessa ja pitää edelleen pintansa.

09.02.2022

16. Pääkirjoitus: Kansainvälisen yhteisön pitää ilmaista Kiinalle, että sen peli ei vetele

Nykyaikaiset olympialaiset kehittänyt ranskalainen paroni oli vilpitön maailmanparantaja.

27.01.2022

17. Pääkirjoitus: Myös seurakuntavaalit ovat hyvinvointivaalit

Muutos edellyttää päättäjiltä arvoja ja hoksottimia.

12.01.2022

18. Tämä on evankeliumi Janne Saarikiven mukaan: ”Täytyypä nyt mennä Beetlehemiin asti katsomaan tätä juttua”

Ja tapahtui niinä päivinä, että työttömäksi jäänyt kielentutkija alkoi aikansa kuluksi suomentaa Uutta testamenttia suoraan alkukielestä. Tämä käännöstyö ei ollut ensimmäinen, eikä se varmaan ole viimeinenkään. Sen seurauksena syntyi uusi suomenkielinen versio jouluevankeliumista.

23.12.2021

19. Pääkirjoitus: Jeesus syntyi meille merkiksi ja esimerkiksi

Joulun lapsi ei pelasta meitä maailman lainalaisuuksista ja välttämättömyyksistä. Hän pelastaa meidät toivottomuudelta, mielettömyydeltä ja merkityksettömyydeltä.

16.12.2021

20. Pääkirjoitus: Tänä vuonna tarvitsemme myös toisenlaista laumasuojaa

Tämän joulun alla joka kolmas suomalainen kärsii yksinäisyydestä. Mitä me voisimme tehdä paremmin?

02.12.2021