Jaakko Heinimäki -haulla löytyi 179 hakutulosta.

1. Pääkirjoitus: Piispat pyyhkivät kristittyjen arjella ekumeenisen kokouspöytänsä

Piispainkokouksen tuore linjaus vesittää luterilaisten ja anglikaanien yhteiselon kirkkojen virallisten edustajien kohteliaisuuskeskusteluiksi.

06.05.2021

2. Elokuvaohjaaja Francis Ford Coppola sai toisen nimensä auton mukaan – keneltä hän sai ensimmäinen nimensä?

"Pyhä Franciscus Assisilainen on minulle kyllä läheinen ja tärkeä ihminen", sanoo maailmankuulu ohjaaja.

25.03.2021

3. Pääkirjoitus: Tuonela ei ole vain osa rippikoulun ulkoläksyn ritirimpsua – Jumalan armo painuu juuri niin syvälle kuin on tarvis

Jeesus ei astunut alas taivaasta vain maan päälle vaan painui vieläkin syvemmälle. Sinne asti, mistä löytyy viimeinenkin onneton sielu.

25.03.2021

4. Pääkirjoitus: Maailmassa on virhe, mihin voi valittaa?

Kysymyksen pahan liian suuresta määrästä voi kääntää toisin päin: eikö maailmassa ilmenevä hyvyys pane epäilemään väitteitä kaiken mielettömyydestä?

10.03.2021

5. Pääkirjoitus: Ollakseen kristitty ei tarvitse allekirjoittaa koko systeemiä

Jumalaan ei voi uskoa kristinuskon opettamalla tavalla, koska ei ole mitään yhtä kristinuskon opettamaa tapaa uskoa Jumalaan.

25.02.2021

6. Pääkirjoitus: Ekopaastoa tärkeämpää on egopaasto

Kohtuullisuuden testinä paastossa ei ole kyse vain minun ruokavaliostani vaan näkökulma laajenee koko planeettaan.

11.02.2021

7. Tee testi: Kuka on sinun suojeluspyhimyksesi?

Historia tuntee paljon suojeluspyhimyksiä, mutta kuka heistä tuntee sinut? Oletko hilpeä yhteiskuntakriitikko, elämännälkäinen seikkailija vai rohkea bosslady? Testi kertoo, keneltä sinä voit ammentaa voimaa ja suojelusta.

10.02.2021

8. Pääkirjoitus: Rasistisen ja fasistisen puheen normalisoituminen on vielä kauheampaa kuin rasismi ja fasismi

Kansallismielisyyttä ja heimoaatetta on täysin mahdotonta perustella kristinuskolla.

05.02.2021

9. Pääkirjoitus: Armo ei kuulu kenellekään

Armoa ei voi vaatia. Sitä voi vain anoa.

29.01.2021

10. Päätoimittajalta: Onko karjatila keskitysleiri?

Päätoimittaja Heinimäki pahoittelee Kirkko ja kaupungin viimeviikkoista kolumnia.

25.01.2021

11. Pääkirjoitus: Autuaita ovat tikkurilalaiset, sillä heidän(kään) kirkkonsa ei ole mikä tahansa rakennus

Kirkko julistaa Jumalan rakkautta pelkällä olemassaolollaan. Sellainen hiljainen julistus on hyvin virkistävää.

13.01.2021

12. Suuri jouluvisa! Testaa tietosi ja opi uutta joulusta

Mistä piparit ovat peräisin, keitä varten porisee Pelastusarmeijan joulupata? Mitä hoosianna tarkoittaa, miksi ihmeessä syödään lipeäkalaa? Testaa joulutietosi ja opi asioita joulutapojen taustalta.

18.12.2020

13. Pääkirjoitus: Joulun rauha ei ole vain sodan puuttumista eikä pelkkää iisisti ottamista

Se mikä tapahtui kerran Betlehemissä, tapahtuu nyt täällä.

16.12.2020

14. Pääkirjoitus: Koronajoulun alla sisäinen edukettuseni huokaa: ”Voi kun huomenna ois ihan tavallinen päivä”

Huolien värittämänä aikana joulun ihmeestä paljastuu piirre, joka helposti peittyy tavanomaisen tunnelmoinnin alle.

03.12.2020

15. Pääkirjoitus: Kirkolla on näköjään vielä varaa kolmeen päällekkäiseen mainoskampanjaan

Voisi kuvitella, että pääkaupunkiseudun seurakuntien kampanjat olisi kannattanut mieluummin suunnitella ja toteuttaa yhdessä kuin jokainen erikseen.

19.11.2020

16. Pääkirjoitus: Kirkko voisi jättää taakseen patriarkaalisen epätasa-arvon ja keskittyä rukoukseen

Enemmistö suomalaisista rukoilee. Kirkko voisi profiloitua juuri rukouksen soihdunkantajana. Siihen ei välttämättä tarvita edes sanoja.

04.11.2020

17. Pääkirjoitus: Taivas on Taunuksen takapenkillä

Taivaan ihanuus tulee maan päällä ymmärrettäväksi maanpäällisen autuuden avulla.

22.10.2020

18. Pääkirjoitus: Kirkolla on päässä vikaa

Mitä enemmän kirkko on huolissaan omasta olemassaolostaan ja yhteiskunnallisesta asemastaan, sitä vähemmän sillä on mistä ammentaa.

07.10.2020

19. Pääkirjoitus: Terhokoti pitää pelastaa

Terhokoti näyttää koko suomalaiselle sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle esimerkkiä kuolemaa tekevien ihmisten kunnioittavasta hoidosta ja heidän läheistensä tukemisesta.

23.09.2020