Jaakko Heinimäki -haulla löytyi 127 hakutulosta.

1. Pääkirjoitus: Piispojen kummallinen kannanotto

Piispat julkaisevat yhteisiä kannanottoja harvoin. Siksi on outoa, että evoluutioteorian ja luomisuskon käsittely saa palstatilaa.

05.12.2019

2. Pääkirjoitus: Kirkko on Herran huone riippumatta siitä, mihin sitä käytetään

Kirkoissa tulee järjestää niin hyviä tilaisuuksia, että ihmiset haluavat vapaaehtoisesti tulla altistumaan kirkosta välittyville uskonnollisille merkityksille.

21.11.2019

3. Pääkirjoitus: Raamattua voi siteerata myös rikollisesti

Raamattua voi käyttää väärin. Sen katkelmilla voi loukata, herjata ja vahingoittaa. Siksi on hyvä, että poliisi tutkii Päivi Räsäsen homotwiitin.

04.11.2019

4. Pääkirjoitus: Hautausmaan kynttilät yhdistävät meidät koko ihmiskuntaan

Jo 50 000 vuotta sitten neandertalinihmiset hautasivat kuolleensa. He koristelivat vainajat ja asettivat hautaan työkaluja ja koruja siltä varalta, että niille olisi käyttöä siellä jossakin.

24.10.2019

5. Pääkirjoitus: En tiedä voinko auttaa, mutta lupaan etten lähde karkuun

Sellainen apu, joka auttajasta tuntuu hyvin pieneltä, saattaa merkitä toiselle paljon, kun kaikki ympäriltä murenee.

10.10.2019

6. Pääkirjoitus: Maailma ei saa langeta liialliseen vakavuuteen

Ville Ranta ei enää piirrä Kirkko ja kaupunki -mediaan pilakuvia. Aiomme silti julkaista jatkossakin kipakkaa satiiria.

26.09.2019

7. Pääkirjoitus: Historian kauheudet toistuvat Suomessa – palautamme vainottuja ihmisiä kuoleman syliin

Kirkkojen johtajat vetosivat kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ihmisten oikeuksien puolesta.

22.08.2019

8. Pääkirjoitus: Sotilasvalasta voisi poistaa kirkollisen kuorrutuksen

Omaantuntoon vetoaminen sopii kristilliseen arvomaailmaan paremmin kuin Jumalan nimeen vannominen.

01.08.2019

9. Päätoimittajalta: Avoin kirje Päivi Räsäselle

"Huolessanne näkyy kysymys siitä, ohjaako kirkon raamatuntulkintaa luottamus Jumalan hyvyyteen ja ihmisrakkauteen vai ohjaako sitä pelko hänen ankaraa vihaansa kohtaan", kirjoittaa päätoimittaja Jaakko Heinimäki.

10. Pääkirjoitus: Juhliminen kannattaa aina

Tanssi ja laulu ovat tehneet meistä meitä. Tämä tuli mieleeni, kun katselin jääkiekon maailmanmestaruutta juhlivia lajitovereitani.

06.06.2019

11. Laiho, laupias ja lilja Saaronin – Tiesitkö, mistä Suvivirressä lauletaan?

Suvivirsi kertoo 1600-luvun lopun katovuosien päättymisestä ja siitä, kuinka ihanaa on, kun kesä monen vuoden jälkeen taas tuli. Laulun kuvakieli ammentaa Laulujen laulusta, Raamatun erotiikkaa tihkuvasta rakkausrunoelmasta.

23.05.2019

12. Pääkirjoitus: Kummin ja kummilapsen osat voivat vaihtua

Vaipoissa mökeltävä avuton vauva on jonakin päivänä iso ja vahva aikuinen. Hän saattaa silloin pitää huolta kummeistaan, jotka ovat avuttomia ja vaipoissa, eikä heidän puheestaan saa selvää.

23.05.2019

13. Pääkirjoitus: Kirkon diakonialla ei voi korvata sosiaaliturvaa, joka on kuntien vastuulla

Kirkon diakonia kurkottaa sinne, minne muu apu ei ulotu. Sen tehtävä on täydentää julkisen vallan palveluita.

08.05.2019

14. Pääkirjoitus: Onko piispan sopimatonta puhua sopivan puheen rajoista sopimattomia puhuvan poliitikon kanssa?

Teemu Laajasalon ja Jussi Halla-ahon keskustelu Kirkkopäivillä herättää tunteita. Ja ihan syystä.

24.04.2019

15. Kommentti: Notre Damen menetys on korvaamaton, vaikka Jumala ei ihmisten rakentamia temppeleitä tarvitsekaan

Pariisin katedraali on kokenut kovia ennenkin: 1500-luvulla siellä riehuivat protestantit ja 1700-luvulla kirkonvastaiset vallankumoukselliset.

16.04.2019

16. Pääkirjoitus: Noidiksi pukeutuneet lapset toimivat Jumalan lähettiläinä – miten suhtautua ristiriitaan?

Perinteet elävät, kuolevat, muuttuvat ja yhdistyvät toisiinsa. Virpomisen perinne elää, koska siinä kietoutuu yhteen kaksi erilaista traditiota.

11.04.2019

17. Pääkirjoitus: Pitääkö Raamatun tutkimusta pimittää tyhmältä kansalta?

Terho Pursiaisen Uusin testamentti täytti viisikymmentä vuotta. Tutkijoiden analyysi kirkon avioliittomietinnöstä osoittaa, että Raamattu alistetaan edelleen oikeassa olemisen käsikassaraksi eikä raamatuntutkimusta oteta vakavasti.

28.03.2019

18. Päätoimittajan kommentti: Sote tyssäsi pääministerin jääräpäisyyteen

Sote-uudistus paisui liian suureksi ja muuttui muuksi kuin sosiaali- ja terveyspalvelujen parantamiseksi, kirjoittaa päätoimittaja Jaakko Heinimäki.

08.03.2019