Jaakko Heinimäki -haulla löytyi 201 hakutulosta.

1. Pääkirjoitus: Kirkko kuuluu jokaiselle, vaikka ei tuntisi tarvetta osallistua seurakuntaelämään

Kirkko ja kaupungin alkusanat lausuttiin 80 vuotta sitten. Huoli kirkon käpertymisestä pienen mutta sitäkin hartaamman harrastajajoukon sisäpiiriksi synnytti elämänmakuisen suuren yleisön seurakuntamedian.

19.05.2022

2. Pääkirjoitus: Sinäkin voit olla tietämättäsi merkkihenkilö

Joskus tututkaan eivät näe ystävänsä epätoivoa. Silloin yksikin arvostava kohtaaminen voi koitua hyvällä tavalla kohtalokkaaksi.

05.05.2022

3. Mitä on rairuohon rai, miksi munia koristellaan? Testaa tietosi pääsiäisvisassa!

Entä mitä tapahtui viimeisellä ehtoollisella juuri ennen Öljymäelle lähtöä? Kokeile, kuinka monta 15 kysymyksestä saat oikein.

13.04.2022

4. Pääkirjoitus: Pääsiäisen ilosanoma on, että me selviämme tästä

Vaikka kristinuskoon kuuluu tietty kaksinaisuus, kristitty ei silti näe maailmaa kosmisena taistelutantereena, jossa hyvä ja paha, Jumala ja saatana, ottaisivat mittaa toisistaan.

07.04.2022

5. Pääkirjoitus: Missä Jumala on, kun häntä tarvittaisiin Ukrainassa?

Olisi houkuttelevaa löytää pahuuteen selkeä syyllinen ja kuvitella, että ongelma ratkeaa, kun syyllinen poistetaan.

24.03.2022

6. Pääkirjoitus: Rauha vaatii uskaltamista

Vaikka pahan valta näyttää kasvaneen, myös ääni toisenlaisesta maailmasta on vahvistunut.

10.03.2022

7. Pääkirjoitus: Putinin keisarillinen uho osoittaa, että historia ei loppunutkaan

Kolmekymmentä vuotta sitten puhuttiin historian lopusta. Maailma ei näytä kuitenkaan tulleen valmiiksi.

24.02.2022

8. Pääkirjoitus: Olisipa aikuisillekin pyhäkoulu

Toivottavasti pyhäkoulu kehittyy maailman muuttuessa ja pitää edelleen pintansa.

09.02.2022

9. Pääkirjoitus: Kansainvälisen yhteisön pitää ilmaista Kiinalle, että sen peli ei vetele

Nykyaikaiset olympialaiset kehittänyt ranskalainen paroni oli vilpitön maailmanparantaja.

27.01.2022

10. Pääkirjoitus: Myös seurakuntavaalit ovat hyvinvointivaalit

Muutos edellyttää päättäjiltä arvoja ja hoksottimia.

12.01.2022

11. Tämä on evankeliumi Janne Saarikiven mukaan: ”Täytyypä nyt mennä Beetlehemiin asti katsomaan tätä juttua”

Ja tapahtui niinä päivinä, että työttömäksi jäänyt kielentutkija alkoi aikansa kuluksi suomentaa Uutta testamenttia suoraan alkukielestä. Tämä käännöstyö ei ollut ensimmäinen, eikä se varmaan ole viimeinenkään. Sen seurauksena syntyi uusi suomenkielinen versio jouluevankeliumista.

23.12.2021

12. Pääkirjoitus: Jeesus syntyi meille merkiksi ja esimerkiksi

Joulun lapsi ei pelasta meitä maailman lainalaisuuksista ja välttämättömyyksistä. Hän pelastaa meidät toivottomuudelta, mielettömyydeltä ja merkityksettömyydeltä.

16.12.2021

13. Pääkirjoitus: Tänä vuonna tarvitsemme myös toisenlaista laumasuojaa

Tämän joulun alla joka kolmas suomalainen kärsii yksinäisyydestä. Mitä me voisimme tehdä paremmin?

02.12.2021

14. Pääkirjoitus: ”Kääntäkää kelkkanne” on oikein hyvä kehotus adventin alla

Adventtina odotetaan muutakin kuin joulua. Se merkitsee valmistautumista ylipäänsä johonkin uuteen.

18.11.2021

15. Pääkirjoitus: Kirkon ei pidä taipua painostukseen

Ilmastoaktivistien Elokapina saa kirkolta enimmäkseen tukea ja ymmärrystä. Se ei ole kaikkien mieleen – eikä sen tarvitsekaan olla.

20.10.2021

16. Pääkirjoitus: Pitäisikö kirkolla olla jäsenetuja ja bonusasiakkaita?

Jeesus ei rajannut Jumalan huolenpitoa ja muita bonuksia vain seuraajilleen. Hän opetti heitä huomaamaan kaikille kuuluvan hyvyyden.

06.10.2021

17. Pääkirjoitus: Hakaristi ja Suomen leijona – eli mitä seuraa, jos yksittäisiä symboleita kriminalisoidaan?

Natsilipun kriminalisoimisen sijaan laitonta pitäisi olla lipulla uhkaaminen ja pelottelu.

09.09.2021

18. Pääkirjoitus: Luvattiin päävoitto, saatiin kolme ja lisänumero

Jeesus julisti Jumalan valtakuntaa, mutta me saimme homojen häistä jähnääviä kirkolliskokouksia ja kirkonmiesten kukkotappeluita.

25.08.2021

19. Pääkirjoitus: Kirkon pitäisi toivottaa kaikki kihlaparit yhtä tervetulleiksi vihille

Ehdotus pappien omantunnonvapaudesta vihkimisten suhteen on kovin pappiskeskeinen. Häissä keskuksena on kuitenkin vihkipari ja heidän toiveensa saada siunaus liitolleen.

11.08.2021

20. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen kaljamme – Martti Luther piti olutta hyvänä keinona pirun karkottamiseen

Oletko ajatellut juoda kesällä olutta? Marketin oluthyllyllä tarkkasilmäinen voi tavata munkin tai piispan.

24.06.2021