Jaakko Heinimäki -haulla löytyi 143 hakutulosta.

1. Pashassa pitää olla kunnolla rasvaa – Valamon luostarin keittiöpäällikön vinkeillä onnistut pääsiäisherkun kanssa

Mikael Agricola joutui keksimään kevään juhlalle suomenkielisen nimen. Aavistuksen verran arveluttavan kuuloinen pasha jäi silti elämään keittiökielessä.

2. Pääkirjoitus: Kristinusko ei ole pakoa todellisuudesta

Sellaista suojaa ei olekaan, joka voisi pelastaa meidät elämästä maailmassa. Uskonto auttaa katsomaan syvemmälle.

3. Pääkirjoitus: Kun ehtoollinen on peruttu, korostuu arkiruuan armo

Rakastavan Jumalan läsnäoloa ei ole peruttu, vaikka ehtoolliselle ei nyt pääsekään.

25.03.2020

4. ”Jumalalle ei ole se ja sama, miten meille käy” – Piispa Kaisamari Hintikka rohkaisee uskoon, toivoon ja rakkauteen

Piispa Kaisamari Hintikka ymmärtää koronaepidemiaan liittyvän pelon ja ahdistuksen. Hän suosittelee tarrautumaan nyt jokaiseen toivon ja ilon muruseenkin. Niin hän tekee itsekin.

17.03.2020

5. Pääkirjoitus: Koronavirus saa meidät tuntemaan, että ihmiskunnan kohtalo on yhteinen

Kellot soivat aina myös minulle. Se koskee myös ilmastoa, taloutta, sotaa ja rauhaa.

11.03.2020

6. Pääkirjoitus: Miten sinä määrittelisit kristilliset arvot?

Paasto haastaa minut tutkimaan omia arvojani ja kysymään, elänkö itse niiden mukaan.

27.02.2020

7. Hernekeiton syöminen torstaisin on vanha kristillinen tapa – näin Jyrki Sukula tuunaa tölkkihernarin

Hernekeittoa on Suomessa syöty torstaisin ja ennen paaston alkamista jo keskiajalta lähtien.

20.02.2020

8. Pääkirjoitus: Kirkossa tehdään liikaa työtä

Kirkko mielletään uskonnollisten spesialistien organisaatioksi, joka tuottaa palveluja asiakkailleen. Seurakunnan pitäisi pikemminkin olla Jumalaa kaipaavien joukko, joka etsii hyvää elämää.

30.01.2020

9. Tämä kolahti: Sakari Huovisen kirja isästään kertoo miehestä, joka ei pystynyt puhumaan kaikkein tärkeimmästä asiasta

Enemmän kuin elämäkerta, Isän kädestä -kirja on kuvaus raskasmielisyyteen taipuvaisen ihmisen sisäisestä maailmasta.

23.01.2020

10. Pääkirjoitus: Sata vuotta sitten arkkipiispana oli mies, joka kannatti kastilaitosta – onneksi ajat muuttuvat

1920-luvulla kirkossa vastustettiin naisasialiikettä ja yhtäläistä äänioikeutta.

16.01.2020

11. Kuinka iloinen oli 1920-luku? – Alkoholia sai tarjoilla ainoastaan kirkoissa, ja arkkipiispa inhosi kaikkea uutta

1920-lukua sanotaan ”iloiseksi 20-luvuksi”. Suomessa oli koko 1920-luvun ajan arkkipiispana mies, joka vastusti naisasialiikettä, demokratiaa, ekumeniaa ja Pelastusarmeijaa. Ennen vuoden 1923 uskonnonvapauslakia kirkosta ei saanut erota.

02.01.2020

12. Pääkirjoitus: Jouluna taivas laskeutui maan päälle

Joulu on usein pakattu täyteen odotuksia. Oikeastaan niitä odotuksia on vain yksi: että kaikki olisi hyvin.

18.12.2019

13. Pääkirjoitus: Piispojen kummallinen kannanotto

Piispat julkaisevat yhteisiä kannanottoja harvoin. Siksi on outoa, että evoluutioteorian ja luomisuskon käsittely saa palstatilaa.

05.12.2019

14. Pääkirjoitus: Kirkko on Herran huone riippumatta siitä, mihin sitä käytetään

Kirkoissa tulee järjestää niin hyviä tilaisuuksia, että ihmiset haluavat vapaaehtoisesti tulla altistumaan kirkosta välittyville uskonnollisille merkityksille.

21.11.2019

15. Pääkirjoitus: Raamattua voi siteerata myös rikollisesti

Raamattua voi käyttää väärin. Sen katkelmilla voi loukata, herjata ja vahingoittaa. Siksi on hyvä, että poliisi tutkii Päivi Räsäsen homotwiitin.

04.11.2019

16. Pääkirjoitus: Hautausmaan kynttilät yhdistävät meidät koko ihmiskuntaan

Jo 50 000 vuotta sitten neandertalinihmiset hautasivat kuolleensa. He koristelivat vainajat ja asettivat hautaan työkaluja ja koruja siltä varalta, että niille olisi käyttöä siellä jossakin.

24.10.2019