Jaakko Heinimäki -haulla löytyi 112 hakutulosta.

1. Pääkirjoitus: Onko piispan sopimatonta puhua sopivan puheen rajoista sopimattomia puhuvan poliitikon kanssa?

Teemu Laajasalon ja Jussi Halla-ahon keskustelu Kirkkopäivillä herättää tunteita. Ja ihan syystä.

24.04.2019

2. Kommentti: Notre Damen menetys on korvaamaton, vaikka Jumala ei ihmisten rakentamia temppeleitä tarvitsekaan

Pariisin katedraali on kokenut kovia ennenkin: 1500-luvulla siellä riehuivat protestantit ja 1700-luvulla kirkonvastaiset vallankumoukselliset.

16.04.2019

3. Pääkirjoitus: Noidiksi pukeutuneet lapset toimivat Jumalan lähettiläinä – miten suhtautua ristiriitaan?

Perinteet elävät, kuolevat, muuttuvat ja yhdistyvät toisiinsa. Virpomisen perinne elää, koska siinä kietoutuu yhteen kaksi erilaista traditiota.

11.04.2019

4. Pääkirjoitus: Pitääkö Raamatun tutkimusta pimittää tyhmältä kansalta?

Terho Pursiaisen Uusin testamentti täytti viisikymmentä vuotta. Tutkijoiden analyysi kirkon avioliittomietinnöstä osoittaa, että Raamattu alistetaan edelleen oikeassa olemisen käsikassaraksi eikä raamatuntutkimusta oteta vakavasti.

28.03.2019

5. Päätoimittajan kommentti: Sote tyssäsi pääministerin jääräpäisyyteen

Sote-uudistus paisui liian suureksi ja muuttui muuksi kuin sosiaali- ja terveyspalvelujen parantamiseksi, kirjoittaa päätoimittaja Jaakko Heinimäki.

08.03.2019

6. Pääkirjoitus: Paastoaminen on konmarituksen vastakohta

Japanilainen Marie Kondo neuvoo luopumaan kaikista kodin tavaroista, jotka eivät tuota iloa. Paasto taas on mielen järjestämistä luopumalla juuri siitä, mikä tuottaa iloa.

28.02.2019

7. Paavin kyykyttämä vasemmistopappi sai pappisoikeutensa takaisin

Paavi Franciscus paikkasi edeltäjänsä Johannes Paavali II:n päätöksen ja kutsui Ernesto Cardenalin takaisin papin virkaan. Kuolemaa tekevä nicaragualaispappi toimitti messun sairaalan vuoteella maaten.

22.02.2019

8. Pääkirjoitus: Kirkon pitää olla piikkinä lihassa silloin, kun ihmisarvoa poljetaan

Hiljaisia signaaleja vanhusten huonosta kohtelusta ei haluttu kuulla. Silloin kirkon pitää lisätä meteliä hiljaisiin viesteihin.

14.02.2019

9. Pääkirjoitus: Kerran usko nuoruuden mulla oli suloinen

Meitä on monta, jotka ammensimme teinivuosina elämän evästä Landoloin säestetyistä Nuoren seurakunnan veisuista.

30.01.2019

10. Pääkirjoitus: Lapinlahden sairaalaan on viipymättä perustettava cityluostari

Helsingin kaupunki käynnisti ideakilpailun Lapinlahden sairaalan tulevaisuudesta. Nykymalli on täydellinen, kunhan siihen saadaan yksi muutos.

14.01.2019

11. Mielikuva Jeesus-lapsesta tallin seimessä voi olla väärä – aasi ja muut eläimet puuttuvat jouluevankeliumista

Raamatun kertomus ensimmäisen jouluyön tapahtumista on yllättävän niukka. Enkeli, paimenet ja seimi mainitaan, mutta missä ovat aasi, härkä ja talli?

12. Sydämeeni joulun teen -kappale voisi olla keskiaikaisen munkin kirjoittama

Vexi Salmen kirjoittaman joululaulun ajatuksia esittivät jo 300-luvun kristilliset mystikot.

20.12.2018

13. Pääkirjoitus: Jumala tuli tähän maailmaan rääpäleenä

Mahtoivatko Maria ja Joosef tajuta, kuinka suuren symbolisen teon he tekivät peitellessään lapsensa ruoka-astiaan?

20.12.2018

14. Alkuperäinen Lucia-neito oli sisilialainen marttyyri, joka kieltäytyi järjestetystä avioliitosta

Tänään vietetään Lucian päivää. Valoisan juhlan taustalla on synkkä tarina murhatusta nuoresta tytöstä.

13.12.2018

15. Pääkirjoitus: Valmistaudu jouluun kuin kaikki tapahtuisi ensimmäistä kertaa

Vasta-alkaja huomaa asioita, joita konkari ei näe. Aloittelija tietää, ettei hän itsekään ole täydellinen. Siksi hän suhtautuu toisiin myötätuntoisesti.

28.11.2018

16. Pääkirjoitus: Fiksut seurakunnat eivät käytä rippikouluissaan konservatiivien tunkkaista seksiopasta

Rippikoulun oppikirjat kulkevat piispainkokouksen siivilän läpi, mutta muusta oppimateriaalista seurakunnat saavat päättää itsenäisesti. Viime kädessä päätösvalta on kirkkoherralla.

17. Asiantuntija: Kaisamari Hintikka voisi ottaa piispanimekseen Lyydian

Joissakin kirkoissa on tapana, että piispaksi valittu ottaa käyttöön uuden nimen. Espoon uusi piispa voisi ottaa nimensä naispuoliselta apostolilta.

01.11.2018

18. Pääkirjoitus: Tämän vuoksi säilytän kuolleiden ystävieni puhelinnumerot

Pyhäinpäivänä muistetaan kuolleita. Jonakin päivänä joku katsoo puhelimestaan minun numeroani ja tietää, etten enää vastaa.

31.10.2018

19. Pääkirjoitus: Tähän perustuu halloweenin suosio

Grimmin sadut, television poliisisarjat ja ovelta ovelle kiertävät hellyttävät zombit vetoavat samaan perustarpeeseen.

25.10.2018

20. Pääkirjoitus: Kisa vuoden kristillisestä kirjasta on aikansa elänyt

Jeesuksen asiaa edistävälle kirjallisuuspalkinnolle olisi kuitenkin paikkansa.

10.10.2018