Jaakko Heinimäki -haulla löytyi 131 hakutulosta.

1. Pääkirjoitus: Sata vuotta sitten arkkipiispana oli mies, joka kannatti kastilaitosta – onneksi ajat muuttuvat

1920-luvulla kirkossa vastustettiin naisasialiikettä ja yhtäläistä äänioikeutta.

16.01.2020

2. Kuinka iloinen oli 1920-luku? – Alkoholia sai tarjoilla ainoastaan kirkoissa, ja arkkipiispa inhosi kaikkea uutta

1920-lukua sanotaan ”iloiseksi 20-luvuksi”. Suomessa oli koko 1920-luvun ajan arkkipiispana mies, joka vastusti naisasialiikettä, demokratiaa, ekumeniaa ja Pelastusarmeijaa. Ennen vuoden 1923 uskonnonvapauslakia kirkosta ei saanut erota.

02.01.2020

3. Pääkirjoitus: Jouluna taivas laskeutui maan päälle

Joulu on usein pakattu täyteen odotuksia. Oikeastaan niitä odotuksia on vain yksi: että kaikki olisi hyvin.

18.12.2019

4. Pääkirjoitus: Piispojen kummallinen kannanotto

Piispat julkaisevat yhteisiä kannanottoja harvoin. Siksi on outoa, että evoluutioteorian ja luomisuskon käsittely saa palstatilaa.

05.12.2019

5. Pääkirjoitus: Kirkko on Herran huone riippumatta siitä, mihin sitä käytetään

Kirkoissa tulee järjestää niin hyviä tilaisuuksia, että ihmiset haluavat vapaaehtoisesti tulla altistumaan kirkosta välittyville uskonnollisille merkityksille.

21.11.2019

6. Pääkirjoitus: Raamattua voi siteerata myös rikollisesti

Raamattua voi käyttää väärin. Sen katkelmilla voi loukata, herjata ja vahingoittaa. Siksi on hyvä, että poliisi tutkii Päivi Räsäsen homotwiitin.

04.11.2019

7. Pääkirjoitus: Hautausmaan kynttilät yhdistävät meidät koko ihmiskuntaan

Jo 50 000 vuotta sitten neandertalinihmiset hautasivat kuolleensa. He koristelivat vainajat ja asettivat hautaan työkaluja ja koruja siltä varalta, että niille olisi käyttöä siellä jossakin.

24.10.2019

8. Pääkirjoitus: En tiedä voinko auttaa, mutta lupaan etten lähde karkuun

Sellainen apu, joka auttajasta tuntuu hyvin pieneltä, saattaa merkitä toiselle paljon, kun kaikki ympäriltä murenee.

10.10.2019

9. Pääkirjoitus: Maailma ei saa langeta liialliseen vakavuuteen

Ville Ranta ei enää piirrä Kirkko ja kaupunki -mediaan pilakuvia. Aiomme silti julkaista jatkossakin kipakkaa satiiria.

26.09.2019

10. Pääkirjoitus: Historian kauheudet toistuvat Suomessa – palautamme vainottuja ihmisiä kuoleman syliin

Kirkkojen johtajat vetosivat kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ihmisten oikeuksien puolesta.

22.08.2019

11. Pääkirjoitus: Sotilasvalasta voisi poistaa kirkollisen kuorrutuksen

Omaantuntoon vetoaminen sopii kristilliseen arvomaailmaan paremmin kuin Jumalan nimeen vannominen.

01.08.2019

12. Päätoimittajalta: Avoin kirje Päivi Räsäselle

"Huolessanne näkyy kysymys siitä, ohjaako kirkon raamatuntulkintaa luottamus Jumalan hyvyyteen ja ihmisrakkauteen vai ohjaako sitä pelko hänen ankaraa vihaansa kohtaan", kirjoittaa päätoimittaja Jaakko Heinimäki.

13. Pääkirjoitus: Juhliminen kannattaa aina

Tanssi ja laulu ovat tehneet meistä meitä. Tämä tuli mieleeni, kun katselin jääkiekon maailmanmestaruutta juhlivia lajitovereitani.

06.06.2019

14. Laiho, laupias ja lilja Saaronin – Tiesitkö, mistä Suvivirressä lauletaan?

Suvivirsi kertoo 1600-luvun lopun katovuosien päättymisestä ja siitä, kuinka ihanaa on, kun kesä monen vuoden jälkeen taas tuli. Laulun kuvakieli ammentaa Laulujen laulusta, Raamatun erotiikkaa tihkuvasta rakkausrunoelmasta.

23.05.2019

15. Pääkirjoitus: Kummin ja kummilapsen osat voivat vaihtua

Vaipoissa mökeltävä avuton vauva on jonakin päivänä iso ja vahva aikuinen. Hän saattaa silloin pitää huolta kummeistaan, jotka ovat avuttomia ja vaipoissa, eikä heidän puheestaan saa selvää.

23.05.2019

16. Pääkirjoitus: Kirkon diakonialla ei voi korvata sosiaaliturvaa, joka on kuntien vastuulla

Kirkon diakonia kurkottaa sinne, minne muu apu ei ulotu. Sen tehtävä on täydentää julkisen vallan palveluita.

08.05.2019

17. Pääkirjoitus: Onko piispan sopimatonta puhua sopivan puheen rajoista sopimattomia puhuvan poliitikon kanssa?

Teemu Laajasalon ja Jussi Halla-ahon keskustelu Kirkkopäivillä herättää tunteita. Ja ihan syystä.

24.04.2019