Jaakko Heinimäki -haulla löytyi 182 hakutulosta.

1. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen kaljamme – Martti Luther piti olutta hyvänä keinona pirun karkottamiseen

Oletko ajatellut juoda kesällä olutta? Marketin oluthyllyllä tarkkasilmäinen voi tavata munkin tai piispan.

24.06.2021

2. Pääkirjoitus: Jumala ei pihtaa hyvyyttään

Raamatun paratiisikuvaukset ovat melko maalaisia. Paratiisin makuun voi silti päästä myös parvekkeella, terassilla, kujilla ja kuppiloissa.

17.06.2021

3. Pääkirjoitus: On kohtuutonta, että ravintolaan pääsee porukalla, mutta hautajaisiin ei

Jos kirkkoja koskisivat samat koronarajoitukset kuin ravintoloita, Helsingin tuomiokirkkoon voisi kokoontua 650 ihmistä. Nyt siunaustilaisuuteen saa osallistua vain kuusi omaista. Se tuntuu kohtuuttomalta.

20.05.2021

4. Pääkirjoitus: Piispat pyyhkivät kristittyjen arjella ekumeenisen kokouspöytänsä

Piispainkokouksen tuore linjaus vesittää luterilaisten ja anglikaanien yhteiselon kirkkojen virallisten edustajien kohteliaisuuskeskusteluiksi.

06.05.2021

5. Elokuvaohjaaja Francis Ford Coppola sai toisen nimensä auton mukaan – keneltä hän sai ensimmäinen nimensä?

"Pyhä Franciscus Assisilainen on minulle kyllä läheinen ja tärkeä ihminen", sanoo maailmankuulu ohjaaja.

25.03.2021

6. Pääkirjoitus: Tuonela ei ole vain osa rippikoulun ulkoläksyn ritirimpsua – Jumalan armo painuu juuri niin syvälle kuin on tarvis

Jeesus ei astunut alas taivaasta vain maan päälle vaan painui vieläkin syvemmälle. Sinne asti, mistä löytyy viimeinenkin onneton sielu.

25.03.2021

7. Pääkirjoitus: Maailmassa on virhe, mihin voi valittaa?

Kysymyksen pahan liian suuresta määrästä voi kääntää toisin päin: eikö maailmassa ilmenevä hyvyys pane epäilemään väitteitä kaiken mielettömyydestä?

10.03.2021

8. Pääkirjoitus: Ollakseen kristitty ei tarvitse allekirjoittaa koko systeemiä

Jumalaan ei voi uskoa kristinuskon opettamalla tavalla, koska ei ole mitään yhtä kristinuskon opettamaa tapaa uskoa Jumalaan.

25.02.2021

9. Pääkirjoitus: Ekopaastoa tärkeämpää on egopaasto

Kohtuullisuuden testinä paastossa ei ole kyse vain minun ruokavaliostani vaan näkökulma laajenee koko planeettaan.

11.02.2021

10. Tee testi: Kuka on sinun suojeluspyhimyksesi?

Historia tuntee paljon suojeluspyhimyksiä, mutta kuka heistä tuntee sinut? Oletko hilpeä yhteiskuntakriitikko, elämännälkäinen seikkailija vai rohkea bosslady? Testi kertoo, keneltä sinä voit ammentaa voimaa ja suojelusta.

10.02.2021

11. Pääkirjoitus: Rasistisen ja fasistisen puheen normalisoituminen on vielä kauheampaa kuin rasismi ja fasismi

Kansallismielisyyttä ja heimoaatetta on täysin mahdotonta perustella kristinuskolla.

05.02.2021

12. Pääkirjoitus: Armo ei kuulu kenellekään

Armoa ei voi vaatia. Sitä voi vain anoa.

29.01.2021

13. Päätoimittajalta: Onko karjatila keskitysleiri?

Päätoimittaja Heinimäki pahoittelee Kirkko ja kaupungin viimeviikkoista kolumnia.

25.01.2021

14. Pääkirjoitus: Autuaita ovat tikkurilalaiset, sillä heidän(kään) kirkkonsa ei ole mikä tahansa rakennus

Kirkko julistaa Jumalan rakkautta pelkällä olemassaolollaan. Sellainen hiljainen julistus on hyvin virkistävää.

13.01.2021

15. Suuri jouluvisa! Testaa tietosi ja opi uutta joulusta

Mistä piparit ovat peräisin, keitä varten porisee Pelastusarmeijan joulupata? Mitä hoosianna tarkoittaa, miksi ihmeessä syödään lipeäkalaa? Testaa joulutietosi ja opi asioita joulutapojen taustalta.

18.12.2020

16. Pääkirjoitus: Joulun rauha ei ole vain sodan puuttumista eikä pelkkää iisisti ottamista

Se mikä tapahtui kerran Betlehemissä, tapahtuu nyt täällä.

16.12.2020

17. Pääkirjoitus: Koronajoulun alla sisäinen edukettuseni huokaa: ”Voi kun huomenna ois ihan tavallinen päivä”

Huolien värittämänä aikana joulun ihmeestä paljastuu piirre, joka helposti peittyy tavanomaisen tunnelmoinnin alle.

03.12.2020

18. Pääkirjoitus: Kirkolla on näköjään vielä varaa kolmeen päällekkäiseen mainoskampanjaan

Voisi kuvitella, että pääkaupunkiseudun seurakuntien kampanjat olisi kannattanut mieluummin suunnitella ja toteuttaa yhdessä kuin jokainen erikseen.

19.11.2020

19. Pääkirjoitus: Kirkko voisi jättää taakseen patriarkaalisen epätasa-arvon ja keskittyä rukoukseen

Enemmistö suomalaisista rukoilee. Kirkko voisi profiloitua juuri rukouksen soihdunkantajana. Siihen ei välttämättä tarvita edes sanoja.

04.11.2020