Jaakko Heinimäki -haulla löytyi 165 hakutulosta.

1. Pääkirjoitus: Koronajoulun alla sisäinen edukettuseni huokaa: ”Voi kun huomenna ois ihan tavallinen päivä”

Huolien värittämänä aikana joulun ihmeestä paljastuu piirre, joka helposti peittyy tavanomaisen tunnelmoinnin alle.

03.12.2020

2. Pääkirjoitus: Kirkolla on näköjään vielä varaa kolmeen päällekkäiseen mainoskampanjaan

Voisi kuvitella, että pääkaupunkiseudun seurakuntien kampanjat olisi kannattanut mieluummin suunnitella ja toteuttaa yhdessä kuin jokainen erikseen.

19.11.2020

3. Pääkirjoitus: Kirkko voisi jättää taakseen patriarkaalisen epätasa-arvon ja keskittyä rukoukseen

Enemmistö suomalaisista rukoilee. Kirkko voisi profiloitua juuri rukouksen soihdunkantajana. Siihen ei välttämättä tarvita edes sanoja.

04.11.2020

4. Pääkirjoitus: Taivas on Taunuksen takapenkillä

Taivaan ihanuus tulee maan päällä ymmärrettäväksi maanpäällisen autuuden avulla.

22.10.2020

5. Pääkirjoitus: Kirkolla on päässä vikaa

Mitä enemmän kirkko on huolissaan omasta olemassaolostaan ja yhteiskunnallisesta asemastaan, sitä vähemmän sillä on mistä ammentaa.

07.10.2020

6. Pääkirjoitus: Terhokoti pitää pelastaa

Terhokoti näyttää koko suomalaiselle sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle esimerkkiä kuolemaa tekevien ihmisten kunnioittavasta hoidosta ja heidän läheistensä tukemisesta.

23.09.2020

7. Pääkirjoitus: Raamattu kuvaa taivaan valtaviksi sateenkaarihäiksi

Kuolemanjälkeisestä todellisuudesta voi puhua vain vertauksin ja kuvin. Keskeinen Raamatun kuva taivaan riemuista on iloinen hääjuhla, jossa morsiamen sukupuolella ei ole mitään merkitystä.

09.09.2020

8. Amissien tilkkutäkit ovat kärsivällisyyden taidetta – kun ei ole mihinkään kiire, voi tehdä niin kaunista kuin suinkin

Amissien perinnekäsitöissä näkyvät käytännöllisyys, yksinkertaisuus ja säästäväisyys. Yhden tilkkutäkin tikkaaminen saattaa kestää jopa 700 tuntia.

13.08.2020

9. Pääkirjoitus: Samaa sukupuolta olevien kirkkohäät ei ole enää kaukainen haave tai uhka – alttari on jo avoinna

Hiippakunnissa on eroa. Helsingin piispa Laajasalo saattoi luvata homopareille kirkkohäät, sillä hänellä on näkemykselleen tuomiokapitulin tuki. Espoon piispa Hintikka on Laajasalon kanssa samoilla linjoilla, mutta Espoon tuomiokapituli on toista mieltä.

11.08.2020

10. Pääkirjoitus: Senaatintorin suurterassi osoittaa, että ihmisen on hyvä olla kirkon kainalossa

Jo pelkällä läsnäolollaan kirkko viestii armosta ja rakkaudesta. Siksi rakennuksen nimittäminen ”tuomiokirkoksi” on elämälle vierasta.

30.07.2020

11. Knoppeja Kehä kolmosen sisältä – testaa, kuinka hyvin tunnet pääkaupunkiseudun kirkot!

Monet Herran huoneet ovat arkkitehtuurin aarteita, mutta niihin liittyy paljon muutakin kiinnostavaa. Tunnetko pääkaupunkiseudun kirkkojen ja kappeleitten tarinat?

22.07.2020

12. Kasvatitko kesäparran? Testosteronin esiin työntämät karvat symboloivat viisautta, voimaa ja irtiottoa arjesta

Parta on vanhastaan jakanut itäisen ja läntisen kulttuuripiirin. Siksi paavin ja Konstatinopolin patriarkan tyylissä on eroa.

13. Testaa, kuinka hyvin tunnet Raamatun knopit!

Taivaan portilla näitä ei kysellä, mutta knoppitiedoilla voit ilahduttaa itseäsi ja ystäviäsi. Testaa tietosi Raamatun kertomuksista ja hämmästy.

25.06.2020

14. Kommentti: Kenttäpiispan blogikirjoituksella saattaa olla pitkät jäljet

Pekka Särkiön ummehtuneita asenteita vilisseelle kirjoitukselle ei löytynyt ymmärrystä sen paremmin Puolustusvoimien kuin kirkonkaan johdossa, ja se on hyvä se.

23.06.2020

15. Pääkirjoitus: Voimme vähän höllätä – maailma on silti yhä arvaamaton

Kristinuskon mukaan meidän ei tarvitse kohota tästä maailmasta korkeampiin sfääreihin kohdataksemme Jumalan. Tämä erottaa kristinuskon monista muista uskonnoista.

17.06.2020

16. Raamattuknoppivisan oikeat vastaukset selityksineen

Oikea vastaus on kursivoitu.

15.06.2020

17. Pääkirjoitus: Kirkon johto ei halua keskustella ihmisten kanssa sosiaalisessa mediassa

Arkkipiispa Tapio Luoma, Helsingin piispa Teemu Laajasalo ja Kuopion piispa Jari Jolkkonen näyttivät esimerkkiä, miten keskustelua sosiaalisessa mediassa ei käydä.

25.05.2020

18. Pääkirjoitus: Perheneuvonnan pitää pysyä maksuttomana

Seurakunnat eivät Espoossa halua vähentää perheneuvonnan resursseja, eikä se viisasta olisikaan. Viisasta ei ole myöskään palvelujen muuttaminen maksulliseksi.

13.05.2020