Jaakko Heinimäki -haulla löytyi 187 hakutulosta.

1. Pääkirjoitus: Kirkon ei pidä taipua painostukseen

Ilmastoaktivistien Elokapina saa kirkolta enimmäkseen tukea ja ymmärrystä. Se ei ole kaikkien mieleen – eikä sen tarvitsekaan olla.

20.10.2021

2. Pääkirjoitus: Pitäisikö kirkolla olla jäsenetuja ja bonusasiakkaita?

Jeesus ei rajannut Jumalan huolenpitoa ja muita bonuksia vain seuraajilleen. Hän opetti heitä huomaamaan kaikille kuuluvan hyvyyden.

06.10.2021

3. Pääkirjoitus: Hakaristi ja Suomen leijona – eli mitä seuraa, jos yksittäisiä symboleita kriminalisoidaan?

Natsilipun kriminalisoimisen sijaan laitonta pitäisi olla lipulla uhkaaminen ja pelottelu.

09.09.2021

4. Pääkirjoitus: Luvattiin päävoitto, saatiin kolme ja lisänumero

Jeesus julisti Jumalan valtakuntaa, mutta me saimme homojen häistä jähnääviä kirkolliskokouksia ja kirkonmiesten kukkotappeluita.

25.08.2021

5. Pääkirjoitus: Kirkon pitäisi toivottaa kaikki kihlaparit yhtä tervetulleiksi vihille

Ehdotus pappien omantunnonvapaudesta vihkimisten suhteen on kovin pappiskeskeinen. Häissä keskuksena on kuitenkin vihkipari ja heidän toiveensa saada siunaus liitolleen.

11.08.2021

6. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen kaljamme – Martti Luther piti olutta hyvänä keinona pirun karkottamiseen

Oletko ajatellut juoda kesällä olutta? Marketin oluthyllyllä tarkkasilmäinen voi tavata munkin tai piispan.

24.06.2021

7. Pääkirjoitus: Jumala ei pihtaa hyvyyttään

Raamatun paratiisikuvaukset ovat melko maalaisia. Paratiisin makuun voi silti päästä myös parvekkeella, terassilla, kujilla ja kuppiloissa.

17.06.2021

8. Pääkirjoitus: On kohtuutonta, että ravintolaan pääsee porukalla, mutta hautajaisiin ei

Jos kirkkoja koskisivat samat koronarajoitukset kuin ravintoloita, Helsingin tuomiokirkkoon voisi kokoontua 650 ihmistä. Nyt siunaustilaisuuteen saa osallistua vain kuusi omaista. Se tuntuu kohtuuttomalta.

20.05.2021

9. Pääkirjoitus: Piispat pyyhkivät kristittyjen arjella ekumeenisen kokouspöytänsä

Piispainkokouksen tuore linjaus vesittää luterilaisten ja anglikaanien yhteiselon kirkkojen virallisten edustajien kohteliaisuuskeskusteluiksi.

06.05.2021

10. Elokuvaohjaaja Francis Ford Coppola sai toisen nimensä auton mukaan – keneltä hän sai ensimmäinen nimensä?

"Pyhä Franciscus Assisilainen on minulle kyllä läheinen ja tärkeä ihminen", sanoo maailmankuulu ohjaaja.

25.03.2021

11. Pääkirjoitus: Tuonela ei ole vain osa rippikoulun ulkoläksyn ritirimpsua – Jumalan armo painuu juuri niin syvälle kuin on tarvis

Jeesus ei astunut alas taivaasta vain maan päälle vaan painui vieläkin syvemmälle. Sinne asti, mistä löytyy viimeinenkin onneton sielu.

25.03.2021

12. Pääkirjoitus: Maailmassa on virhe, mihin voi valittaa?

Kysymyksen pahan liian suuresta määrästä voi kääntää toisin päin: eikö maailmassa ilmenevä hyvyys pane epäilemään väitteitä kaiken mielettömyydestä?

10.03.2021

13. Pääkirjoitus: Ollakseen kristitty ei tarvitse allekirjoittaa koko systeemiä

Jumalaan ei voi uskoa kristinuskon opettamalla tavalla, koska ei ole mitään yhtä kristinuskon opettamaa tapaa uskoa Jumalaan.

25.02.2021

14. Pääkirjoitus: Ekopaastoa tärkeämpää on egopaasto

Kohtuullisuuden testinä paastossa ei ole kyse vain minun ruokavaliostani vaan näkökulma laajenee koko planeettaan.

11.02.2021

15. Tee testi: Kuka on sinun suojeluspyhimyksesi?

Historia tuntee paljon suojeluspyhimyksiä, mutta kuka heistä tuntee sinut? Oletko hilpeä yhteiskuntakriitikko, elämännälkäinen seikkailija vai rohkea bosslady? Testi kertoo, keneltä sinä voit ammentaa voimaa ja suojelusta.

10.02.2021

16. Pääkirjoitus: Rasistisen ja fasistisen puheen normalisoituminen on vielä kauheampaa kuin rasismi ja fasismi

Kansallismielisyyttä ja heimoaatetta on täysin mahdotonta perustella kristinuskolla.

05.02.2021

17. Pääkirjoitus: Armo ei kuulu kenellekään

Armoa ei voi vaatia. Sitä voi vain anoa.

29.01.2021

18. Päätoimittajalta: Onko karjatila keskitysleiri?

Päätoimittaja Heinimäki pahoittelee Kirkko ja kaupungin viimeviikkoista kolumnia.

25.01.2021

19. Pääkirjoitus: Autuaita ovat tikkurilalaiset, sillä heidän(kään) kirkkonsa ei ole mikä tahansa rakennus

Kirkko julistaa Jumalan rakkautta pelkällä olemassaolollaan. Sellainen hiljainen julistus on hyvin virkistävää.

13.01.2021