Jaakko Heinimäki -haulla löytyi 174 hakutulosta.

1. Pääkirjoitus: Ollakseen kristitty ei tarvitse allekirjoittaa koko systeemiä

Jumalaan ei voi uskoa kristinuskon opettamalla tavalla, koska ei ole mitään yhtä kristinuskon opettamaa tapaa uskoa Jumalaan.

25.02.2021

2. Pääkirjoitus: Ekopaastoa tärkeämpää on egopaasto

Kohtuullisuuden testinä paastossa ei ole kyse vain minun ruokavaliostani vaan näkökulma laajenee koko planeettaan.

11.02.2021

3. Tee testi: Kuka on sinun suojeluspyhimyksesi?

Historia tuntee paljon suojeluspyhimyksiä, mutta kuka heistä tuntee sinut? Oletko hilpeä yhteiskuntakriitikko, elämännälkäinen seikkailija vai rohkea bosslady? Testi kertoo, keneltä sinä voit ammentaa voimaa ja suojelusta.

10.02.2021

4. Pääkirjoitus: Rasistisen ja fasistisen puheen normalisoituminen on vielä kauheampaa kuin rasismi ja fasismi

Kansallismielisyyttä ja heimoaatetta on täysin mahdotonta perustella kristinuskolla.

05.02.2021

5. Pääkirjoitus: Armo ei kuulu kenellekään

Armoa ei voi vaatia. Sitä voi vain anoa.

29.01.2021

6. Päätoimittajalta: Onko karjatila keskitysleiri?

Päätoimittaja Heinimäki pahoittelee Kirkko ja kaupungin viimeviikkoista kolumnia.

25.01.2021

7. Pääkirjoitus: Autuaita ovat tikkurilalaiset, sillä heidän(kään) kirkkonsa ei ole mikä tahansa rakennus

Kirkko julistaa Jumalan rakkautta pelkällä olemassaolollaan. Sellainen hiljainen julistus on hyvin virkistävää.

13.01.2021

8. Suuri jouluvisa! Testaa tietosi ja opi uutta joulusta

Mistä piparit ovat peräisin, keitä varten porisee Pelastusarmeijan joulupata? Mitä hoosianna tarkoittaa, miksi ihmeessä syödään lipeäkalaa? Testaa joulutietosi ja opi asioita joulutapojen taustalta.

18.12.2020

9. Pääkirjoitus: Joulun rauha ei ole vain sodan puuttumista eikä pelkkää iisisti ottamista

Se mikä tapahtui kerran Betlehemissä, tapahtuu nyt täällä.

16.12.2020

10. Pääkirjoitus: Koronajoulun alla sisäinen edukettuseni huokaa: ”Voi kun huomenna ois ihan tavallinen päivä”

Huolien värittämänä aikana joulun ihmeestä paljastuu piirre, joka helposti peittyy tavanomaisen tunnelmoinnin alle.

03.12.2020

11. Pääkirjoitus: Kirkolla on näköjään vielä varaa kolmeen päällekkäiseen mainoskampanjaan

Voisi kuvitella, että pääkaupunkiseudun seurakuntien kampanjat olisi kannattanut mieluummin suunnitella ja toteuttaa yhdessä kuin jokainen erikseen.

19.11.2020

12. Pääkirjoitus: Kirkko voisi jättää taakseen patriarkaalisen epätasa-arvon ja keskittyä rukoukseen

Enemmistö suomalaisista rukoilee. Kirkko voisi profiloitua juuri rukouksen soihdunkantajana. Siihen ei välttämättä tarvita edes sanoja.

04.11.2020

13. Pääkirjoitus: Taivas on Taunuksen takapenkillä

Taivaan ihanuus tulee maan päällä ymmärrettäväksi maanpäällisen autuuden avulla.

22.10.2020

14. Pääkirjoitus: Kirkolla on päässä vikaa

Mitä enemmän kirkko on huolissaan omasta olemassaolostaan ja yhteiskunnallisesta asemastaan, sitä vähemmän sillä on mistä ammentaa.

07.10.2020

15. Pääkirjoitus: Terhokoti pitää pelastaa

Terhokoti näyttää koko suomalaiselle sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle esimerkkiä kuolemaa tekevien ihmisten kunnioittavasta hoidosta ja heidän läheistensä tukemisesta.

23.09.2020

16. Pääkirjoitus: Raamattu kuvaa taivaan valtaviksi sateenkaarihäiksi

Kuolemanjälkeisestä todellisuudesta voi puhua vain vertauksin ja kuvin. Keskeinen Raamatun kuva taivaan riemuista on iloinen hääjuhla, jossa morsiamen sukupuolella ei ole mitään merkitystä.

09.09.2020

17. Amissien tilkkutäkit ovat kärsivällisyyden taidetta – kun ei ole mihinkään kiire, voi tehdä niin kaunista kuin suinkin

Amissien perinnekäsitöissä näkyvät käytännöllisyys, yksinkertaisuus ja säästäväisyys. Yhden tilkkutäkin tikkaaminen saattaa kestää jopa 700 tuntia.

13.08.2020

18. Pääkirjoitus: Samaa sukupuolta olevien kirkkohäät ei ole enää kaukainen haave tai uhka – alttari on jo avoinna

Hiippakunnissa on eroa. Helsingin piispa Laajasalo saattoi luvata homopareille kirkkohäät, sillä hänellä on näkemykselleen tuomiokapitulin tuki. Espoon piispa Hintikka on Laajasalon kanssa samoilla linjoilla, mutta Espoon tuomiokapituli on toista mieltä.

11.08.2020

19. Pääkirjoitus: Senaatintorin suurterassi osoittaa, että ihmisen on hyvä olla kirkon kainalossa

Jo pelkällä läsnäolollaan kirkko viestii armosta ja rakkaudesta. Siksi rakennuksen nimittäminen ”tuomiokirkoksi” on elämälle vierasta.

30.07.2020

20. Knoppeja Kehä kolmosen sisältä – testaa, kuinka hyvin tunnet pääkaupunkiseudun kirkot!

Monet Herran huoneet ovat arkkitehtuurin aarteita, mutta niihin liittyy paljon muutakin kiinnostavaa. Tunnetko pääkaupunkiseudun kirkkojen ja kappeleitten tarinat?

22.07.2020