Jaakko Heinimäki -haulla löytyi 154 hakutulosta.

1. Kasvatitko kesäparran? Testosteronin esiin työntämät karvat symboloivat viisautta, voimaa ja irtiottoa arjesta

Parta on vanhastaan jakanut itäisen ja läntisen kulttuuripiirin. Siksi paavin ja Konstatinopolin patriarkan tyylissä on eroa.

2. Testaa, kuinka hyvin tunnet Raamatun knopit!

Taivaan portilla näitä ei kysellä, mutta knoppitiedoilla voit ilahduttaa itseäsi ja ystäviäsi. Testaa tietosi Raamatun kertomuksista ja hämmästy.

25.06.2020

3. Kommentti: Kenttäpiispan blogikirjoituksella saattaa olla pitkät jäljet

Pekka Särkiön ummehtuneita asenteita vilisseelle kirjoitukselle ei löytynyt ymmärrystä sen paremmin Puolustusvoimien kuin kirkonkaan johdossa, ja se on hyvä se.

23.06.2020

4. Pääkirjoitus: Voimme vähän höllätä – maailma on silti yhä arvaamaton

Kristinuskon mukaan meidän ei tarvitse kohota tästä maailmasta korkeampiin sfääreihin kohdataksemme Jumalan. Tämä erottaa kristinuskon monista muista uskonnoista.

17.06.2020

5. Raamattuknoppivisan oikeat vastaukset selityksineen

Oikea vastaus on kursivoitu.

15.06.2020

6. Pääkirjoitus: Kirkon johto ei halua keskustella ihmisten kanssa sosiaalisessa mediassa

Arkkipiispa Tapio Luoma, Helsingin piispa Teemu Laajasalo ja Kuopion piispa Jari Jolkkonen näyttivät esimerkkiä, miten keskustelua sosiaalisessa mediassa ei käydä.

25.05.2020

7. Pääkirjoitus: Perheneuvonnan pitää pysyä maksuttomana

Seurakunnat eivät Espoossa halua vähentää perheneuvonnan resursseja, eikä se viisasta olisikaan. Viisasta ei ole myöskään palvelujen muuttaminen maksulliseksi.

13.05.2020

8. Haudan pimeyteen alkaa kajastaa valoa – pääsiäisyön palvelus käy läpi koko ihmiselämän kaaren

Kauniaisten kirkkoherra Mimosa Mäkinen rakastui pääsiäisyön messuun jo nuorena.

08.04.2020

9. Arvaa, mitä Mikael Agricolan keksimät sanat tarkoittavat: kamelikurki, luutarha ja ruohonpäristäjä

Suomen kielen päivää vietetään 9.4. Testaa, hallitsetko Agricolan ajan suomen kielen.

07.04.2020

10. Pashassa pitää olla kunnolla rasvaa – Valamon luostarin keittiöpäällikön vinkeillä onnistut pääsiäisherkun kanssa

Mikael Agricola joutui keksimään kevään juhlalle suomenkielisen nimen. Aavistuksen verran arveluttavan kuuloinen pasha jäi silti elämään keittiökielessä.

11. Pääkirjoitus: Kristinusko ei ole pakoa todellisuudesta

Sellaista suojaa ei olekaan, joka voisi pelastaa meidät elämästä maailmassa. Uskonto auttaa katsomaan syvemmälle.

12. Pääkirjoitus: Kun ehtoollinen on peruttu, korostuu arkiruuan armo

Rakastavan Jumalan läsnäoloa ei ole peruttu, vaikka ehtoolliselle ei nyt pääsekään.

25.03.2020

13. ”Jumalalle ei ole se ja sama, miten meille käy” – Piispa Kaisamari Hintikka rohkaisee uskoon, toivoon ja rakkauteen

Piispa Kaisamari Hintikka ymmärtää koronaepidemiaan liittyvän pelon ja ahdistuksen. Hän suosittelee tarrautumaan nyt jokaiseen toivon ja ilon muruseenkin. Niin hän tekee itsekin.

17.03.2020

14. Pääkirjoitus: Koronavirus saa meidät tuntemaan, että ihmiskunnan kohtalo on yhteinen

Kellot soivat aina myös minulle. Se koskee myös ilmastoa, taloutta, sotaa ja rauhaa.

11.03.2020

15. Pääkirjoitus: Miten sinä määrittelisit kristilliset arvot?

Paasto haastaa minut tutkimaan omia arvojani ja kysymään, elänkö itse niiden mukaan.

27.02.2020

16. Hernekeiton syöminen torstaisin on vanha kristillinen tapa – näin Jyrki Sukula tuunaa tölkkihernarin

Hernekeittoa on Suomessa syöty torstaisin ja ennen paaston alkamista jo keskiajalta lähtien.

20.02.2020