Miika Auvinen -haulla löytyi 28 hakutulosta.

  1. Retkikunnat etsivät liitonarkkua ja perustivat Afrikkaan Uutta Jerusalemia – moni pohjoinen hengenmies jäi historiaan myös seikkailuistaan

    Tutkimusmatkailijoiksi heittäytyneitä hengenmiehiä ajoivat maailmalle myyttiset aarteet, suuret ihanteet ja tieteentekeminen. Näiden kolmen herran matkoja innoittivat kristinusko ja siitä eronneet suuntaukset.

    01.02.2021

  2. Riivaajat, Saatana ja Antikristus – elokuvissa seikkailevat myös Kristuksen viholliset

    Pimeä syksy houkuttelee kauhuelokuvien pariin. Niissä pahiksina häärivät usein Raamatusta tutut hirvittävät olennot. 

    12.11.2020

  3. Kristinusko inspiroi sarjakuvantekijöitä myös Suomessa – teokset huvittavat ja haastavat pohdiskelemaan

    Sarjakuvissa näkyy hengellisiä teemoja aina Kristuksen toisesta tulemisesta erilaisiin Raamatun kertomuksiin. Pertti Jarla, Jarkko Vehniäinen ja Harri Filppa ammentavat sarjakuvissaan kristinuskosta.

    04.09.2020

  4. Kirkot ja luonto ovat pyhän Olavin merireitin kohokohtia – Toimittaja teki pyhiinvaelluksen polkupyörällä Turusta Korppooseen  

    Turun saaristoa myötäilevä pyhän Olavin merireitti on jo vuoden houkutellut pyhiinvaeltajia Suomen saaristoon.  Kirkko ja kaupunki testasi reittiä.

    20.08.2020

  5. Moni mielenterveys- ja päihdekuntoutuja eristäytyy kotiin ilman koronaakin – heitä houkutellaan ihmisten ilmoille päivätoiminnassa

    Leikkiväki, Helsingin Klubitalo ja Kulttuuripaja ELVIS tarjoavat myös koronaepidemian aikana aikuisten päivätoimintaa. Kuntoutuja voi löytää sieltä elämälleen uuden suunnan.

    04.08.2020

  6. Päiväkeskus Hirundossa on selvitty koronakriisistä ilman tartuntoja – edessä muutto uusiin tiloihin

    Päiväkeskus Hirundo ja sen yhteydessä oleva hätämajoitus auttavat Suomeen saapuneita Romanian ja Bulgarian romaneja. Työntekijät vastasivat korona-ajan haasteisiin aukioloja laajentamalla, koronatesteillä ja hygieniavalistuksella. 

    27.07.2020

  7. Espoon Velskolassa korona ei vienyt riparitunnelmaa, vaikka vaikuttikin leikkeihin ja ruokailuihin

    Espoon Tuomiokirkkoseurakunnan Väentupa 2 -rippileiri järjestettiin kesä–heinäkuun vaihteessa. Kirkko ja kaupunki kysyi riparin vetäjältä, isoselta ja rippileiriläiseltä, kuinka koronatilanne näkyi järjestelyissä.

    24.07.2020

  8. Gräsan uurnalehdon remontti etenee, mutta hautakoristeille ei ole paikkaa: ”Muistoesineet hävitetään, jos niitä ei noudeta”

    Espoon Olarissa sijaitsevaa Gräsan uurnalehtoa remontoidaan. Kehotuksista huolimatta omaiset eivät juuri ole noutaneet hautojen yhteydessä olevia muistoesineitä omaan säilöön. Esimerkiksi noutamatta jääneet kyntteliköt heitetään metallinkeräykseen.

    22.07.2020

  9. Liitonarkin mysteeristä levitoivaan velhoon – podcasteissa kerrotaan kristinuskon vähemmän tunnetuista ilmiöistä

    Asiantuntijat keskustelevat podcast-sarjoissa teologiasta, myyteistä ja kristityn arjesta.  Esittelemme kolme kiehtovaa podcastia, joilla voi syventää tietämystään kristinuskosta.

    21.07.2020

  10. Rationalisti Sanal Edamaruku kyseenalaisti itkevän patsaan ja taistelee nyt intialaisten taikauskoa vastaan Suomesta käsin

    Sanal Edamaruku tunnetaan ympäri Intiaa taikauskon vastustajana ja uskonnonvapauden puolestapuhujana. Ääriuskonnolliset radikaalit ovat tappaneet Edamarukun kollegoja. Väkivallan uhan vuoksi Edamaruku asuu nyt Suomessa.

    17.07.2020

  11. Roska päivässä -liike pitää ympäristön siistinä, jakaa miniroskiksia ja tuunaa roska-astioita

    Kirkko ja kaupunki kävi keräämässä roskia Roska päivässä -liikkeen perustajan opastamana. Roskien poiminen piristi mieltä ja kehoa.

    15.07.2020

  12. Pyhiinvaellus on ruumiin hengellisyyttä ja jalkojen rukousta – ”Kävelijä voi löytää asemansa yhtenä luomakunnan olentona”

    Nuuksion pienellä luontopyhiinvaelluksessa matkaaja voi saada hengellisen kokemuksen kävelemällä ja rukoilemalla.

    10.07.2020

  13. Huvittaisiko mennä naimisiin? Hääyö-tapahtumat tarjoavat taas pikavihkimisiä pääkaupunkiseudulla

    Hääyö-tapahtumassa vihitään useita pareja saman illan aikana. Miljööstä, musiikista ja kakkukahveista vastaa kirkko.

    09.07.2020

  14. ”Paluu normaaliin arkeen edellyttää, että löytää uuden mielekkään elämäntavan” – Diakonissalaitos auttaa ihmisiä ulos väkivaltaisista ääriliikkeistä

    Diakonissalaitoksen käynnistämässä EXIT-toiminnassa autetaan ääriajattelusta irti pyrkiviä. Tärkeää on autettavan oma halu päästä irti ääriajattelusta.

    08.07.2020

  15. ”Valkoisen pelastajan stereotypiasta on hankala päästä eroon” – vielä 1900-luvulla suomalainen lähetystyöntekijä puhui poppamiesten hokkuspokkuksista

    Lähetystyöntekijöiden kertomukset ovat monen suomalaisen Afrikka-mielikuvien takana. Varsinkin 1900-luvulla radiosta ja koulusaleissa kuullut tarinat olivat ikkuna vieraisiin kulttuureihin. 

    07.07.2020

  16. Kolme karmivaa kävelykierrosta – Helsingissä voi tutustua henkiin ja surmatöihin

    Erilaisissa teemakävelyissä käydään läpi murhia, kummituksia ja traagisen kohtalon kokeneiden julkkisten hautoja.

    30.06.2020

  17. Suviseurat vaihtuivat minisuviseuroihin kotipihoilla, herättäjäjuhlista tuli etäherättäjäjuhlat – hengellisiä tapahtumia järjestetään nyt luovasti

    Herätysliikkeisiin kuuluville hengelliset kesäjuhlat kuuluvat vuoden kohokohtiin. Juhlia ei peruttu kokonaan, vaikka massatapahtumia ei voikaan järjestää.

    29.06.2020

  18. Arkkipiispa Tapio Luoma kampanjoi sukupuolen perusteella tehtyä väkivaltaa vastaan

    Kirkkojen maailmanneuvosto organisoi Thursdays in Black -kampanjaa, jossa vastustetaan seksuaalista ja eritoten naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Yksi kampanjan lähettiläistä on arkkipiispa Tapio Luoma. 

    26.06.2020

  19. Seurakunnat keräävät rahaa Linnanmäki-rannekkeisiin vähävaraisille – Malmilla liput arvotaan tarvitsevien kesken  

    Lapselle Linnanmäkireissu voi olla kesän kohokohta. Helsingissä eri seurakuntien diakoniat keräävät rahaa lahjoittaakseen perheille Linnanmäki-rannekkeita. 

    26.06.2020

  20. Pasifisti, arkkiatri, ministeri ja ex-alkoholisti: bongaa sosiaalisten uranuurtajien patsaat Helsingissä

    Helsingissä voi törmätä Intiaa uudistaneen Gandhin tai alkoholisteja auttaneen Arvo Parkkilan patsaisiin. Julkiset muistomerkit ovat aina muistuttaneet meitä yhteiskunnallisista muutoksista. Juuri nyt maailmalla henkilöpatsaat ovat poliittisen kuohunnan keskipisteessä.  

    25.06.2020