Elina Vaittinen -haulla löytyi 22 hakutulosta.

1. Vaittinen: Seurakunnan on siedettävä epäjärjestystä, koska juuri sitä ihmiset tuovat mukanaan

Seurakuntien tulisi muuttua palveluntarjoajista yhdessä elämisen paikoiksi.

07.07.2020

2. Vaittinen: Helsingissä rikas suunnittelee matkaa Balille, köyhä jonottaa apua mielenterveyteensä

Kukaan ei valitse omia lähtökohtiaan, ja jokainen meistä on saavuttanut jotakin jonkun muun ansiosta.

23.06.2020

3. Vaittinen: Takaisin toisten luo – mitä koronaeristys opetti

Yhdessäolo edellyttää vähän, mutta antaa paljon.

09.06.2020

4. Vaittinen: Kun ikäihmiset kuolevat, jäävätkö työntekijät yksin pönöttämään kirkkoon?

Luterilaisessa kirkossa on nyt aika miettiä, mitä pitää tehdä, että kirkko ei kuole pystyyn.

26.05.2020

5. Vaittinen: Kirkko onnistui digiloikassa – seuraavaksi tarvitaan jalkautumisloikka

Seurakunnat toimivat tulevaisuudessa yhä enemmän vapaaehtoisvoimin. Nyt olisi hyvä sauma ottaa vapaaehtoisista ilo irti.

12.05.2020

6. Vaittinen: Haudanhiljaiset kadut eivät tarkoita, että myös Jumala olisi kaukana

Koronaviruksen muotoinen varjo on laskeutunut maamme ylle. Onneksi emme jää sen alle yksin.

14.04.2020

7. Vaittinen: Tuhannet suomalaiset ovat pysähtymisen kokemusasiantuntijoita

Koronavirus pakotti monet hiljentämään tahtia. Toisille rajoituksia täynnä oleva elämä on tuttua.

31.03.2020

8. Vaittinen: Apu kuolemanpelkoon löytyy muualta kuin vessapaperihyllyltä

Ei kannata naureskella niille, jotka huoli ajaa hamstraamaan. Jokaisella on oma tapansa varautua näkymättömään viholliseen. Oma keinoni on monesta naiivi.

17.03.2020

9. Vaittinen: Lastenrattaita työnnellessä tunsin jääväni tehokkaiden läppäri-ihmisten jalkoihin

Lasten hoitaminen kotona antaa aavistuksen syrjäytymisestä. Ystävälliset kohtaamiset merkitsivät silloin arvaamattoman paljon.

18.02.2020

10. Vaittinen: Kirkolla on tarjota arvaamaton positiivinen tekijä, joka on mukana piinassa ja rakkaudessa

Kirkon työssä minua puhuttelee eräänlainen ”faktori X”. Se on läsnä, kun muistisairas yhtyy kostein silmin lapsuutensa virteen tai tuoreen isän silmäkulmaan nousee kyynel kasteveden koskettaessa vauvan päälakea.

04.02.2020

11. Vaittinen: Talvilomasuunnitelmat tuovat perheiden tuloerot esiin

Kotonakin voi viettää mukavan loman, mutta pienituloisen perheen lapsen itsetunto voi olla koetuksella.

21.01.2020

12. Vaittinen: Voimia on helppo toivottaa, mutta aito myötätunto jättää syvän jäljen

Älä kehota vaikeuksiaan valittavaa olemaan kiitollinen kaikesta hyvästä, mitä hänellä on.

07.01.2020

13. Vaittinen: Jeesus ei syntynyt sisustusjutun keskelle

Minun jouluni näyttää sotkuiselta ja keskeneräiseltä, mutta joulun lapsen valo yltää kaikenlaisen kotihäpeän yli.

23.12.2019

14. Vaittinen: Raja menestyneiden ja menettäneiden välillä on häilyvä

Myllypurossa sadat jonottavat ruokaa. Se muistuttaa siitä, ettei mikään ole itsestään selvää eikä vain omaa ansiota.

10.12.2019

15. Vaittinen: Hädässä lähetän viestejä sukulaisille ja ystäville – voitteko rukoilla?

Pelkoni ympärille laskeutuu rauha, kun ajattelen yhteen liitettyjä käsiä ympärillä.

26.11.2019

16. Vaittinen: Meihin kätkeytyy yllättäviä tarinoita, joita some ei kerro

Mikä on se todellinen tarina sinusta ja minusta? Ehkäpä sitä pitäisi kysyä kirjailijalta itseltään.

12.11.2019

17. Vaittinen: Unelmoin messusta, jossa ovat mukana kaikki ikäryhmät, kokonainen seurakuntaperhe

On kysyttävä aidosti mitä nuoret haluavat, tai kohta kirkkoon ei ole enää tulijoita.

29.10.2019

18. Vaittinen: Kirkko on hengenpelastamo, mutta eteistiloihin voisi vielä satsata

Ei ole kovin paljon paikkoja ihmisille, jotka pelkäävät olla kotona yksin tai esimerkiksi pienten lasten kanssa. Onneksi on kirkko.

15.10.2019