Elina Vaittinen -haulla löytyi 27 hakutulosta.

1. Vaittinen: Seurakunnan ei kuulu määritellä, kuka kelpaa ja kuka ei

Kun hengellinen yhteisö torjuu ihmisen, arvet voivat olla syvät.

01.09.2020

2. Vaittinen: Miten niin vanhemmuus on hukassa?

Älypuhelimet ja sosiaalinen media ovat muuttaneet elämäämme radikaalisti, mutta nykynuoret ovat yhtä viisaita ja kivoja kuin ennenkin.

18.08.2020

3. Vaittinen: Ei ole auttajia ja avunsaajia, on vain ihmisiä eri elämäntilanteissa

Kuka tahansa voi päätyä diakonian asiakkaaksi. Hän voi silti olla yhtä aktiivinen toimija ja muiden auttaja kuin ennenkin.

04.08.2020

4. Vaittinen: Olen pappi, joka ei sovi muottiin

Ennen papit olivat auktoriteetteja ja kansan opettajia, mutta nyky-yhteiskunnassa sellaiselle ei ole enää tilausta.

21.07.2020

5. Vaittinen: Seurakunnan on siedettävä epäjärjestystä, koska juuri sitä ihmiset tuovat mukanaan

Seurakuntien tulisi muuttua palveluntarjoajista yhdessä elämisen paikoiksi.

07.07.2020

6. Vaittinen: Helsingissä rikas suunnittelee matkaa Balille, köyhä jonottaa apua mielenterveyteensä

Kukaan ei valitse omia lähtökohtiaan, ja jokainen meistä on saavuttanut jotakin jonkun muun ansiosta.

23.06.2020

7. Vaittinen: Takaisin toisten luo – mitä koronaeristys opetti

Yhdessäolo edellyttää vähän, mutta antaa paljon.

09.06.2020

8. Vaittinen: Kun ikäihmiset kuolevat, jäävätkö työntekijät yksin pönöttämään kirkkoon?

Luterilaisessa kirkossa on nyt aika miettiä, mitä pitää tehdä, että kirkko ei kuole pystyyn.

26.05.2020

9. Vaittinen: Kirkko onnistui digiloikassa – seuraavaksi tarvitaan jalkautumisloikka

Seurakunnat toimivat tulevaisuudessa yhä enemmän vapaaehtoisvoimin. Nyt olisi hyvä sauma ottaa vapaaehtoisista ilo irti.

12.05.2020

10. Vaittinen: Haudanhiljaiset kadut eivät tarkoita, että myös Jumala olisi kaukana

Koronaviruksen muotoinen varjo on laskeutunut maamme ylle. Onneksi emme jää sen alle yksin.

14.04.2020

11. Vaittinen: Tuhannet suomalaiset ovat pysähtymisen kokemusasiantuntijoita

Koronavirus pakotti monet hiljentämään tahtia. Toisille rajoituksia täynnä oleva elämä on tuttua.

31.03.2020

12. Vaittinen: Apu kuolemanpelkoon löytyy muualta kuin vessapaperihyllyltä

Ei kannata naureskella niille, jotka huoli ajaa hamstraamaan. Jokaisella on oma tapansa varautua näkymättömään viholliseen. Oma keinoni on monesta naiivi.

17.03.2020

13. Vaittinen: Lastenrattaita työnnellessä tunsin jääväni tehokkaiden läppäri-ihmisten jalkoihin

Lasten hoitaminen kotona antaa aavistuksen syrjäytymisestä. Ystävälliset kohtaamiset merkitsivät silloin arvaamattoman paljon.

18.02.2020

14. Vaittinen: Kirkolla on tarjota arvaamaton positiivinen tekijä, joka on mukana piinassa ja rakkaudessa

Kirkon työssä minua puhuttelee eräänlainen ”faktori X”. Se on läsnä, kun muistisairas yhtyy kostein silmin lapsuutensa virteen tai tuoreen isän silmäkulmaan nousee kyynel kasteveden koskettaessa vauvan päälakea.

04.02.2020

15. Vaittinen: Talvilomasuunnitelmat tuovat perheiden tuloerot esiin

Kotonakin voi viettää mukavan loman, mutta pienituloisen perheen lapsen itsetunto voi olla koetuksella.

21.01.2020

16. Vaittinen: Voimia on helppo toivottaa, mutta aito myötätunto jättää syvän jäljen

Älä kehota vaikeuksiaan valittavaa olemaan kiitollinen kaikesta hyvästä, mitä hänellä on.

07.01.2020

17. Vaittinen: Jeesus ei syntynyt sisustusjutun keskelle

Minun jouluni näyttää sotkuiselta ja keskeneräiseltä, mutta joulun lapsen valo yltää kaikenlaisen kotihäpeän yli.

23.12.2019