Elina Vaittinen -haulla löytyi 15 hakutulosta.

1. Vaittinen: Tuhannet suomalaiset ovat pysähtymisen kokemusasiantuntijoita

Koronavirus pakotti monet hiljentämään tahtia. Toisille rajoituksia täynnä oleva elämä on tuttua.

31.03.2020

2. Vaittinen: Apu kuolemanpelkoon löytyy muualta kuin vessapaperihyllyltä

Ei kannata naureskella niille, jotka huoli ajaa hamstraamaan. Jokaisella on oma tapansa varautua näkymättömään viholliseen. Oma keinoni on monesta naiivi.

17.03.2020

3. Vaittinen: Lastenrattaita työnnellessä tunsin jääväni tehokkaiden läppäri-ihmisten jalkoihin

Lasten hoitaminen kotona antaa aavistuksen syrjäytymisestä. Ystävälliset kohtaamiset merkitsivät silloin arvaamattoman paljon.

18.02.2020

4. Vaittinen: Kirkolla on tarjota arvaamaton positiivinen tekijä, joka on mukana piinassa ja rakkaudessa

Kirkon työssä minua puhuttelee eräänlainen ”faktori X”. Se on läsnä, kun muistisairas yhtyy kostein silmin lapsuutensa virteen tai tuoreen isän silmäkulmaan nousee kyynel kasteveden koskettaessa vauvan päälakea.

04.02.2020

5. Vaittinen: Talvilomasuunnitelmat tuovat perheiden tuloerot esiin

Kotonakin voi viettää mukavan loman, mutta pienituloisen perheen lapsen itsetunto voi olla koetuksella.

21.01.2020

6. Vaittinen: Voimia on helppo toivottaa, mutta aito myötätunto jättää syvän jäljen

Älä kehota vaikeuksiaan valittavaa olemaan kiitollinen kaikesta hyvästä, mitä hänellä on.

07.01.2020

7. Vaittinen: Jeesus ei syntynyt sisustusjutun keskelle

Minun jouluni näyttää sotkuiselta ja keskeneräiseltä, mutta joulun lapsen valo yltää kaikenlaisen kotihäpeän yli.

23.12.2019

8. Vaittinen: Raja menestyneiden ja menettäneiden välillä on häilyvä

Myllypurossa sadat jonottavat ruokaa. Se muistuttaa siitä, ettei mikään ole itsestään selvää eikä vain omaa ansiota.

10.12.2019

9. Vaittinen: Hädässä lähetän viestejä sukulaisille ja ystäville – voitteko rukoilla?

Pelkoni ympärille laskeutuu rauha, kun ajattelen yhteen liitettyjä käsiä ympärillä.

26.11.2019

10. Vaittinen: Meihin kätkeytyy yllättäviä tarinoita, joita some ei kerro

Mikä on se todellinen tarina sinusta ja minusta? Ehkäpä sitä pitäisi kysyä kirjailijalta itseltään.

12.11.2019

11. Vaittinen: Unelmoin messusta, jossa ovat mukana kaikki ikäryhmät, kokonainen seurakuntaperhe

On kysyttävä aidosti mitä nuoret haluavat, tai kohta kirkkoon ei ole enää tulijoita.

29.10.2019

12. Vaittinen: Kirkko on hengenpelastamo, mutta eteistiloihin voisi vielä satsata

Ei ole kovin paljon paikkoja ihmisille, jotka pelkäävät olla kotona yksin tai esimerkiksi pienten lasten kanssa. Onneksi on kirkko.

15.10.2019

13. Vaittinen: Kauppakeskuksen automaatti voisi korvata live-papin

Mihin pappeja enää tarvitaan? Kirkolliset toimituksethan voisi hoitaa käteväsi itsepalveluna seuraavaan tapaan.

01.10.2019

14. Vaittinen: Korkeuksien Faija, meitsi on liemessä, jeesaa snadisti!

Parikymppisenä opiskelijana kuulin koskettavan hartauden, jota en unohda koskaan. En kuullut sitä kirkossa tai kappelissa, vaan sporalogisessa tiedekunnassa eli kaljanhuuruisessa ratikassa.

25.09.2019