Matias Uusisilta -haulla löytyi 25 hakutulosta.

1. Uusisilta: Ei enää yhtäkään kauppakeskusta Helsinkiin, kiitos

Pääkaupunkiseudulle rakennetaan jatkuvasti uusia ostoskeskuksia, joissa ihminen voi kadottaa itsensä kuluttamisen raukeuteen. Oikeasti me tarvitsisimme enemmän perinteisiä ostareita ja kirjastoja.

14.09.2021

2. Uusisilta: Samaa sukupuolta olevien parien vihkiminen on vasta alkua – seuraavaksi kirkollinen vihkiminen pitäisi sallia vielä useammille pareille

Edellisessä kirkolliskokouksessa puitiin jälleen kovasanaisesti samaa sukupuolta olevien parien mahdollisuutta kirkkohäihin. Asia olisi hyvä saada jo käsiteltyä, jotta avioliittoa voitaisiin sen jälkeen laajentaa vielä useammille pareille.

31.08.2021

3. Uusisilta: Koronakriisi on aikamme suurin osoitus siitä, että omaan napaan tuijottaminen ei toimi

On vaikeaa löytää kuvaavampaa esimerkkiä valkoisen länsimaalaisen ihmisen etuoikeudesta kuin ihminen, joka kieltäytyy koronarokotteesta samaan aikaan kun toisella puolella maailmaa ihmiset kärsivät rokotepulasta meidän takiamme.

17.08.2021

4. Uusisilta: Myös miehet ovat ahdistelukulttuurin uhreja

Jotta kaikilla olisi turvallinen olo, tarvitaan laajempi kulttuurinmuutos.

03.08.2021

5. Uusisilta: Ilmestyskirjan maailmanlopun kuvaus tuntuu ajankohtaiselta, mutta se tuskin kertoo tämän ajan tapahtumista

Uutisia seuratessa ei voi välttyä siltä ajatukselta, että tässähän elää keskellä lopun aikoja itsekin.

20.07.2021

6. Uusisilta: Herätysliikkeiden julkilausumat Pride-viikolla osoittavat kirkon sisäisten rajaviivojen olevan jo ehkä liian isoja ylitettäviksi – olisiko helpompaa lähteä eri teille?

Pride-viikolla kuultiin useita kirkollisia kannanottoja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksiin. Mitään yhtenäistä linjaa näistä ei tosin löydy.

06.07.2021

7. Uusisilta: Ilmastokriisiä hälyttävämpi ongelma on empatiakriisi

Ilmastokriisi uhkaa koko ihmiskuntaa. Se, miten me suhtaudumme ilmaston puolesta mieltään osoittaviin aktivisteihin osoittaa kuitenkin, että meneillään on myös toinen, vähintään yhtä vaarallinen kriisi.

22.06.2021

8. Uusisilta: Pride-kuukausi ei takaa sitä, että suuryritys on ystäväsi – myös kirkko syyllistyi pinkkipesuun

Pride antaa yrityksille mahdollisuuden kiillottaa omaa kuvaansa, mutta ihmisoikeudet pitää muistaa kaikessa toiminnassa.

08.06.2021

9. Uusisilta: Lentäminen kuuluu suurimpiin ilmastosynteihin, mutta se ei ole yksilön vika

Jos junalippu Rovaniemelle maksaa 120 euroa ja halpalento Euroopan keskukseen vain puolet tuosta summasta, on helppo ymmärtää kiusaus, jonka seurauksena löytääkin itsensä Mauerparkista syömästä jäätelöä Lordin aukion sijaan.

25.05.2021

10. Uusisilta: Suomalainen kaura voisi pelastaa Suomen talouden ja ympäristön, mutta syötämme sitä mielummin porsaille

Jos kauraa jalostettaisiin yhä enemmän ihmisten käyttöön, siitä hyötyisivät myös maanviljelijät.

11.05.2021

11. Uusisilta: Valkoisten miesten aika on ohi – meille on hyväksi nähdä ja lukea eri taustaisten ihmisten tarinoita

Tämän vuoden Oscar-gaala osoittaa, että maailma on jo hieman oikeudenmukaisempi kuin kymmenen vuotta sitten.

27.04.2021

12. Uusisilta: Pitkänäperjantaina ristille naulattiin temppelin pöydät kaatanut anarkisti – sitten kirkko muutti hänet säyseäksi paimeneksi

Jeesus oli oman aikansa radikaali, joka vaati oikeudenmukaisuutta yhteiskunnan syrjityille ja vähäosaisille. Historian saatossa hänestä on kuitenkin muutettu säyseä paimen, joka ei halua osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun.

30.03.2021

13. Uusisilta: Kirkon sanoma armosta on arvokasta lääkettä cancel-kulttuurin aikana

Cancel-kulttuurina tunnettu sosiaalisen median ilmiö on tuonut maailmaan paljon hyvää, mutta ihmisiä ei voi jakaa hyviksiin ja pahiksiin.

16.03.2021

14. Uusisilta: Nyt on erinomainen aika sulkea some ja katsoa ulos

Kukaan ei ole koskaan vaihtanut mielipidettään someväittelyn perusteella.

02.03.2021

15. Uusisilta: Suomalaisten kahvinjuonti on ikävä ongelma, josta ei haluta puhua

Siitä kyllä puhutaan, että soijan tuomien Etelä-Amerikasta Suomeen on ongelmallista. Harva sen sijaan puhuu siitä, että samanlaiset ongelmat koskevat myös kahvia.

16.02.2021

16. Uusisilta: Setäselittäjän ammattitauti on rationaalisuutensa yliarvioiminen

Toiset meistä uskovat olevansa ajattelussaan rationaalisia ja ideologioista vapaita. Oikeasti tietomme on rajallista.

02.02.2021

17. Uusisilta: Valkoinen mies uhriutuu Suomessa ja Yhdysvalloissa

Populistit pyrkivät asettamaan maailman etuoikeutetuimpiin kuuluvat ihmiset uhrin asemaan.

19.01.2021

18. Uusisilta: Olkoon vuosi 2021 riemuvuosi, jolloin koronan aiheuttamat velat annetaan kaikille anteeksi

Vanhan testamentin riemuvuosi voisi hyvin olla esikuvana sille, että koronan jälkeen kaikki saisivat aloittaa puhtaalta pöydältä.

05.01.2021

19. Uusisilta: Tämän joulun ihme on al-Holin pakolaisleiriltä turvaan tuodut kuusi lasta

Jouluna koko kristillinen maailma polvistuu seimessä makaavan pakolaislapsen äärelle. Silti moni kristitty äänestää poliitikkoja, jotka käännyttäisivät Pyhän perheen rajalla pois.

22.12.2020