Matias Uusisilta -haulla löytyi 18 hakutulosta.

1. Uusisilta: Pride-kuukausi ei takaa sitä, että suuryritys on ystäväsi – myös kirkko syyllistyi pinkkipesuun

Pride antaa yrityksille mahdollisuuden kiillottaa omaa kuvaansa, mutta ihmisoikeudet pitää muistaa kaikessa toiminnassa.

08.06.2021

2. Uusisilta: Lentäminen kuuluu suurimpiin ilmastosynteihin, mutta se ei ole yksilön vika

Jos junalippu Rovaniemelle maksaa 120 euroa ja halpalento Euroopan keskukseen vain puolet tuosta summasta, on helppo ymmärtää kiusaus, jonka seurauksena löytääkin itsensä Mauerparkista syömästä jäätelöä Lordin aukion sijaan.

25.05.2021

3. Uusisilta: Suomalainen kaura voisi pelastaa Suomen talouden ja ympäristön, mutta syötämme sitä mielummin porsaille

Jos kauraa jalostettaisiin yhä enemmän ihmisten käyttöön, siitä hyötyisivät myös maanviljelijät.

11.05.2021

4. Uusisilta: Valkoisten miesten aika on ohi – meille on hyväksi nähdä ja lukea eri taustaisten ihmisten tarinoita

Tämän vuoden Oscar-gaala osoittaa, että maailma on jo hieman oikeudenmukaisempi kuin kymmenen vuotta sitten.

27.04.2021

5. Uusisilta: Pitkänäperjantaina ristille naulattiin temppelin pöydät kaatanut anarkisti – sitten kirkko muutti hänet säyseäksi paimeneksi

Jeesus oli oman aikansa radikaali, joka vaati oikeudenmukaisuutta yhteiskunnan syrjityille ja vähäosaisille. Historian saatossa hänestä on kuitenkin muutettu säyseä paimen, joka ei halua osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun.

30.03.2021

6. Uusisilta: Kirkon sanoma armosta on arvokasta lääkettä cancel-kulttuurin aikana

Cancel-kulttuurina tunnettu sosiaalisen median ilmiö on tuonut maailmaan paljon hyvää, mutta ihmisiä ei voi jakaa hyviksiin ja pahiksiin.

16.03.2021

7. Uusisilta: Nyt on erinomainen aika sulkea some ja katsoa ulos

Kukaan ei ole koskaan vaihtanut mielipidettään someväittelyn perusteella.

02.03.2021

8. Uusisilta: Suomalaisten kahvinjuonti on ikävä ongelma, josta ei haluta puhua

Siitä kyllä puhutaan, että soijan tuomien Etelä-Amerikasta Suomeen on ongelmallista. Harva sen sijaan puhuu siitä, että samanlaiset ongelmat koskevat myös kahvia.

16.02.2021

9. Uusisilta: Setäselittäjän ammattitauti on rationaalisuutensa yliarvioiminen

Toiset meistä uskovat olevansa ajattelussaan rationaalisia ja ideologioista vapaita. Oikeasti tietomme on rajallista.

02.02.2021

10. Uusisilta: Valkoinen mies uhriutuu Suomessa ja Yhdysvalloissa

Populistit pyrkivät asettamaan maailman etuoikeutetuimpiin kuuluvat ihmiset uhrin asemaan.

19.01.2021

11. Uusisilta: Olkoon vuosi 2021 riemuvuosi, jolloin koronan aiheuttamat velat annetaan kaikille anteeksi

Vanhan testamentin riemuvuosi voisi hyvin olla esikuvana sille, että koronan jälkeen kaikki saisivat aloittaa puhtaalta pöydältä.

05.01.2021

12. Uusisilta: Tämän joulun ihme on al-Holin pakolaisleiriltä turvaan tuodut kuusi lasta

Jouluna koko kristillinen maailma polvistuu seimessä makaavan pakolaislapsen äärelle. Silti moni kristitty äänestää poliitikkoja, jotka käännyttäisivät Pyhän perheen rajalla pois.

22.12.2020

13. Uusisilta: Juhlat jatkuvat täysillä – nykyihminen ajaa itsensä ja ympäristön burnoutiin

Hidastaminen on luonnon vuoksi välttämätöntä, mutta se tekisi hyvää myös ihmisille.

08.12.2020

14. Uusisilta: Globaali markkinatalous mahdollistaa kolonialismin jatkumisen vielä 2020-luvulla

Järjestelmässä on vikaa, mutta sitä ei haluta korjata, jottei oma elintaso laskisi.

24.11.2020

15. Uusisilta: Suomalaisten erityinen luontosuhde on pelkkä vitsi

Luonnolla on monelle pelkkä välinearvo. Suomi on enemmän puupeltojen kuin metsien maa.

10.11.2020

16. Uusisilta: Me tarvitsemme utopioita, sillä maailma ei ole valmis

Utopia ei ole haukkumasana. Elokapinan utopia on tavoittelemisen arvoinen utopia, kun miettii sen vaihtoehtoa.

27.10.2020

17. Uusisilta: Maailma on tulessa, ja siksi kaikkein rikkaimpien varallisuudelle on määrättävä yläraja

Voisiko Jeff Bezosin miljardeja käyttää esimerkiksi maailman nälänhädän poistamiseen? Kohtuullisuushan on vanha kristillinen hyve.

13.10.2020