Mitä tapahtuu, kun muskariopet lyövät fiksut päänsä yhteen? Syntyy joulukonsertti, joka vetää kirkon täyteen lapsia

Ihmeellinen yö -konserteissa viihtyvät myös perheen pienimmät. Tarina kertoo, mitä tapahtuu, kun lammas lähtee seuraamaan tähteä.

Pop up -puurojuhlissa Malmin ja Viikin kirkoilla kattila on kuumana koko päivän, kyytipoikana glögiä ja tarinoita

Malmin ja Viikin kirkoilla yhdistetään pienten porukoiden joulujuhlat samaan päivään ja kutsutaan puuron ystävät laajemminkin mukaan.

Lähde lasten kanssa luontoon Hanikan joulupolulle Espooseen

”Monimuotoisella ulkoilualueella on mahdollista kokea oikeaa hämärän taikaa”, perhetoiminnan ohjaaja Kati Vilkman sanoo.

”Tämä menee jo rutiinilla”, kertoo kehitysvammaisten joulukuvaelmassa esiintyvä Anja Koivula – mutta tällä kertaa paikalle tulevat televisiokamerat

Kehitysvammaisten joulukirkossa kaikki pääsevät osallistumaan. Seurakuntalaiset esiintyvät, soittavat ja lukevat tekstejä.

Kirkkokiertueelle lähtevä Reino Nordin: ”Minulla on aina ollut suhde Jumalaan”

Reino Nordinilla on mennyt monta vuotta lujaa. Siksi hänestä tuntuu, että kirkkokiertue tuli hyvään saumaan.

Seurakunta vie lapset sisäleikkipuistoon joulun alla – kaikilla perheillä ei ole varaa pääsylippuihin

Vanhemmat saavat omaa aikaa, lapset leikkiaikaa. Kädenojennus joulun alla on kirkolta uusi kokeilu.

”Lapset pystyvät esittämään vaativaakin musiikkia”, sanoo vuoden nuorisokuoroksi valitun CandoMinin johtaja Viena Kangas

Ulkomaillakin menestynyt espoolainen lapsikuoro panostaa tasokkaan laulamisen lisäksi läsnäoloon ja heittäytymiseen. Kuorotaipaleen voi aloittaa jo kuusivuotiaana.

Sisäministeri Maria Ohisalo saarnaa kirkkoherra Kari Kanalan kanssa adventtikirkossa Helsingin Vallilassa

Paavalinkirkossa lauletaan adventtina tuttuun tapaan Hoosianna. Saarna sen sijaan on kaikkea muuta kuin tavanomainen.

Ensimmäistä adventtia juhlitaan Hoosiannafestareilla Espoon Leppävaarassa – piispa Kaisamari Hintikka saarnaa

Leppävaaran kirkko avaa ovensa 1. joulukuuta ensimmäistä kertaa remontin jälkeen.

Hoosianna-kirkko aloittaa joulukauden – Vantaalla lauletaan sitä aamusta iltaan 1.12.

Marssimainen hymni kuuluu ensimmäiseen adventtisunnuntaihin.

Nykyään lapset haluavat joululahjaksi elämyksen – Rakenna joulupuu -keräys tulee taas

Ilman Rakenna joulupuu -keräystä moni vähävarainen perhe ei koskaan voisi viedä lapsiaan elokuviin tai sisäleikkipuistoon.

Sanna Sorsa rakentaa seimikylän olohuoneeseen – leijonaperhe saa pennun aina jouluyönä

Seimikylään sisältyy hartautta, hauskanpitoa, realismia ja leikkimistä.

Myötätunnon juhlavuosi on lopuillaan – Teemu Laajasalo, lisääntyikö myötätunto?

Helsingin piispa haluaisi kokea enemmän myötätuntoa niitä ihmisiä kohtaan, ”jotka eivät pelottavuutensa vuoksi pääse huomiohyväntekeväisyyden piiriin”.

Lasten kanssa pohditaan vakaviakin aiheita: Taika-Petteri ja Jakke Jääkarhu herättävät ajatuksia myös ilmastonmuutoksesta

Vatsastapuhuja Petteri Hakanen kertoo lapsille kannustamisen ja reilun meiningin merkityksestä. – Olen itse kokenut, miten suuri merkitys niillä on elämässä.

Ehdota Tikkurilan uudelle kirkolle nimeä netissä tai kirkkonäyttelyn avajaisissa

Kauppakeskus Dixin Vantaa-infossa voi kokeilla, miltä mahdollinen kirkonpenkki tuntuu istua.

Mikä motivoi sohvaperunoita, kuulevatko bakteerit, pelastaako sisäviljely maailman? – Kallion kirkossa esitellään tiedeideoita kolmen minuutin hissipuheilla

Kahdeksan tieteentekijää eri puolilta maailmaa esittelee Kallion kirkossa sadantuhannen euron pitchaus-kilpailuun osallistuvia aiheitaan.

Tässä tapahtumassa saa laulaa synnistä ja kuolemasta – Kanttori Petri Koivusalo haluaa järkyttää ja lohduttaa

Espoon tuomiokirkossa järjestetään jo kolmas Synkkien virsien ilta, jossa veisataan voimalla vaikeista asioista.

Pakohuonepelien tekijä innostuu arvoitusten ratkaisemisesta – ”Parasta on onnistumisen tunne”

Seikkailupelissä hoksottimet, tarkat silmät ja yhteistyö auttavat pääsemään maaliin.