Pappi vastaa puhelimeen aamusta iltaan – älä jää yksin koronahuolen kanssa

Espoon seurakunnat laajensivat pappien puhelinpäivystyksen soittoaikoja korona­epidemian vuoksi. Papin kanssa voi puhua mistä tahansa asiasta.

Kakarat aamuksi metsään, vanhemmat vapaalle! – Näinkin kirkko auttaa Helsingissä

Lauttasaaren seurakunta järjestää ilmaista lastenhoitoa joka arkiaamu. Ilmoittautua ei tarvitse.

”Hyvä hengellisyys voi tukea masentunutta, mutta tiukka uskonnollisuus saattaa tehdä pahaa”, sanoo masennuksesta toipunut pappi Miia Moisio

Miia Moisio puhuu masennuksesta, toipumisesta ja toivosta keskiviikkona 18.3. Vantaan Pyhän Laurin kirkon pappilassa.

Elisabeth Rehn ihmettelee, minne maailmasta on kadonnut ihmisrakkaus – ”Srebrenican joukkohaudat on näky, joka ei unohdu koskaan”

Entinen puolustusministeri ja sittemmin YK-tehtävissä toiminut Elisabeth Rehn on huolestunut maailman pakolaistilanteesta ja ääriliikkeiden vahvistumisesta.

Leskenlehdet-ryhmässä puhutaan siitä, kun puolisoa ei enää ole

– Jos tunteet patoaa, ne jäävät kytemään sisälle, ja elämässä on vaikea päästä eteenpäin, sanoo ryhmän vetäjänä toimiva Kaija Väänänen.

Urkutaiteilija Pétur Sakari: ”Musiikki aiheuttaa aivoissa impulsseja, joilla ohitetaan kipua”

Helsinki Organ Festivalissa esiintyy kansainvälisiä huippu-urkureita Alankomaista, Ruotsista, Ranskasta ja Virosta. Konserttien ohessa keskustellaan hoitavasta musiikista.

Janne Saarikivi saapuu Paavalinkirkkoon saarnaamaan puhdasta evankeliumia ja Jumalan sanaa

Kirkkoherra Kari Kanala ja kielitieteilijä Janne Saarikivi pitävät dialogisaarnan Paavalinkirkon messussa sunnuntaina 8.3. kello 10.

Kahvikaisat pitävät huolen, että Kallion kirkkokansa saa kuppiinsa kahvia – mukana on myös yksi kalle

”Kahvikaisat tarjoavat käsillä tekemistä ja toistemme henkistä hoitoa”, kertoo Kallion kirkolla vapaaehtoistyötä tekevä Marjatta Manninen.

Pienet ryhmäkoot ja lyhyet päivät tekevät seurakunnan päiväkerhoista ”monella tavalla lintukotoja”

Päiväkerhossa leikitään, lauletaan, askarrellaan ja tavataan kavereita. Espoossa ryhmiin ilmoittaudutaan nyt.

Colourful Espoon nuortenleirillä toteutuu lähimmäisenrakkaus – ”Muurit murtuvat, kun ihmiset tutustuvat toisiinsa”

Suositulle nuorten leirille kokoontuvat suomalaiset ja maahanmuuttajanuoret. Tärkeintä on yhdessäolo.

Naisten saunailloissa Hvittorpissa unohdetaan kiireet ja rentoudutaan

Hvittorpin rantasaunaan kokoontuu saunomista ja avantouintia rakastavia naisia.

Unelmana ”Pyövelin parantola” – Käpylän ”hyväveli” Jukka Järvinen haluaa auttaa asunnottomia

Harvemmin helsinkiläisessä kirkossa on pääpuhujana entinen raskaansarjan ammattinyrkkeilijä.

Haave-leiri kokoaa nuoria ympäri Suomea – ”Täällä saa olla oma itsensä”

Vertaistukileiri kokoaa sukupuolivähemmistöihin kuuluvia nuoria kolmatta kertaa yhteen viikonlopuksi.

Ison omenan Chapple kutsuu sateenkaariperheet kahville karkauspäivänä

Perheiden pienimpiä laulatetaan, isommille varataan pelihuone.

Ystävämessussa ei tarvitse jurottaa, sillä jokainen voi osallistua messun toteutukseen

Ystävämessussa puhutaan ainakin kahta kieltä. Lapsille on pyhäkoulu.

Ysärin tv-tähti Anu Hälvä pani pelin poikki ja keskittyi teatteriin – nyt hän elää elämänsä parasta aikaa

”Taide on minulle tärkeä itsensä toteuttamisen kanava”, sanoo musiikkia ja teatteria tekevä laulaja, näyttelijä ja ohjaaja. Hän kertoo luovuudesta voimavarana Naisten päivänä Espoon Karakappelissa.

Monikulttuurisessa Itäkeskuksessa rukoillaan englanniksi – luterilaista messua vietetään Helsingissä myös kiinaksi, arabiaksi, venäjäksi ja viroksi

Helsingissä tehdään seurakuntatyötä viidellä vieraalla kielellä. Messut yhdistävät monta kansallisuutta ja kirkkokuntaa.

Myyrmäen kirkko kotiutui toimistotaloon – vahtimestari kiitää Virtakirkon käytävillä potkulaudalla, mutta kanttori ei soita keskellä päivää

Kun Myyrmäen kirkko jouduttiin sulkemaan, iso osa seurakunnan toiminnasta siirtyi Virtataloon. Vuodessa kaikki on löytänyt paikkansa.

Sopii ihmiselle, joka on kiinnostunut hyvinvoinnistaan – arkiretriitissä ei sulkeuduta viikonlopuksi maailmalta

Aikaa hiljentymiseen ja ajatustenvaihtoon löytyy arjesta ja osallistuja voi rakentaa retriitin osittain kotiinsa.