Vantaalainen kirkkoherra Jukka Nevala: ”Nykykirkossa ahdasmielistä moralismia edustavat monet, jotka pitävät itseään liberaaleina”

Kirkkoherra Nevala on viimeinen työntekijä, joka on ollut Hämeenkylän seurakunnan palveluksessa sen perustamisesta lähtien.

Myös kuollut lapsi kuuluu perheeseen

Johanna ja Janne ovat esikoisensa kuoltua löytäneet paikkoja, joissa suru ja muistelu sallitaan. Lapsensa menettäneiden messu on sellainen.

Jätetyksi tuleminen voi aiheuttaa shokin – eroryhmä tukee Espoossa elämän jatkumista

Erosta toipumiseen auttaa siihen liittyvien tunteiden käsitteleminen, sanoo eroryhmän ohjaaja Paula Ruotsalainen.

Teetä ja kahvia, englantia ja suomea – Malmin seurakunnan ystävyyskahvilassa voi tutustua eri kieltä puhuviin naapureihin

Koronarajoitukset sulkivat uuden monikulttuurisen kahvilan Pihlajamäen kirkolla maaliskuussa, mutta nyt kahvila avaa taas ovensa torstai-iltaisin.

Myyrmäen Virtakirkossa esitettävä tanssiteos kertoo pyhästä Birgitasta

Osana VanDance-tapahtumaa Virtakirkossa nähdään teos Minä Birgitta, joka pureutuu yhteiskunnallisena ja hengellisenä vaikuttajana tunnettuun pyhään Birgittaan.

Pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat mukana Pride-viikolla ja järjestävät muun muassa kirjekampanjan

Välittävän vanhemman halaus -tempauksen sijasta tänä vuonna voi lähettää välittävän vanhemman kirjeitä.

Tervetuloa maailmaan, pienet varpaat! Espoon tuomiokirkkoseurakunta lahjoittaa villasukat 300 vauvalle

Talkoolaiset neulovat vauvasukat kaikille seurakuntaan kuuluville perheille, joihin syntyy tänä vuonna vauva.

Vielä ehtii nähdä mestari Bertel Gardbergin suunnittelemia kirkkohopeita Helsingissä

Gardbergin elämäntyönäyttely on esillä Tuomiokirkon kryptassa 13.9. asti.

Kirkko avasi kuudennen hävikkiruokaravintolan Helsinkiin – ”En tiedä eettisesti kestävämpää tapaa syödä ravintolassa”, hehkuttaa koordinaattori

Koronapandemia viivästytti Malmin Waste & Feast -ravintolan avaamista puolella vuodella. Ravintoloihin palkataan ihmisiä, joiden on vaikea työllistyä.

Jumalasta turvaa uudessa maassa ja kulttuurissa: seura­kunta auttoi Venäjältä muuttanutta Anzhelika Khimichiä kotiutu­maan Suomeen

Venäjänkielinen seurakunta­yhteisö on auttanut kotoutumisessa Hakunilassa asuvaa Anzhelika Khimichiä. Kohta hän voi osallistua omalla äidinkielellä pidettävään raamattupiiriin kotikulmillaan.

Poliittinen murha Bulevardilla ja muita historian käänteitä – Ilari Korpikoski opastaa Helsingin kävelyfestivaalin kierroksia

Kolmatta kertaa järjestettävä Helsingin kävelyfestivaali tarjoaa lähes sata opastettua kävelykierrosta eri teemoista.

Etäkaudella keskusteltiin puhelimessa ja tehtiin sielunhoitokävelyitä – epävarmuudenkin kanssa voi elää, kun tulee kuulluksi, sanoo oppilaitospappi Sanna Uusitalo

Uusitalo kuuntelee Stadin ammattiopiston opiskelijoiden iloja ja suruja viidellä eri kampuksella. Oppilaitospapin löytää myös somesta.

”Matka omaan itseen on pyhiinvaelluksella tärkeämpi kuin kilometrit” – Uusi kaupunkireitti vie Tapiolasta Otaniemeen

Pieni pyhiinvaellusreitti tarjoaa kävelyretken, hengellistä virkistystä ja vaihtelevia maisemia eteläisessä Espoossa.

Ymmärränkö, mitä lapseni yrittää sanoa? Vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutusta edistetään Toimiva perhe -kurssilla

Arvoristiriitoja nousee esiin usein lasten kasvaessa. Silloin vanhempi joutuu pohtimaan omia arvojaan, asenteitaan ja ajatuksiaan.

Huippumuusikot soittavat Ankkabarockissa – festivaali sai innoituksen Korson kirkon cembalosta

Helposti lähestyttävä barokkifestivaali järjestetään Korsossa syyskuun alussa viidennen kerran.

Yhteensattuma Kingston Wall -paidan kanssa edelsi artistivalintaa: Meri Vahtera laulaa syksyn ensimmäisessä Pop-messussa

Pop-messuissa on kuultu hyvin erilaisia ja yllättäviäkin artistivieraita. Töölön kirkossa pidettävässä iltamessussa kuullaan solistilta kolme kappaletta.

Kirkot ja luonto ovat pyhän Olavin merireitin kohokohtia – Toimittaja teki pyhiinvaelluksen polkupyörällä Turusta Korppooseen

Turun saaristoa myötäilevä pyhän Olavin merireitti on jo vuoden houkutellut pyhiinvaeltajia Suomen saaristoon.  Kirkko ja kaupunki testasi reittiä.

Kirkko järjestää Why so Myrtsi -tapahtumassa temppuradan ja parkkihallikonsertteja – ”Jeesus voisi hyvin syntyä myyrmäkeläiseen parkkihalliin”

Vantaankosken seurakunta osallistuu myyrmäkeläiseen taidetapahtumaan. Tarjolla on vanhaa kirkkomusiikkia rujossa ympäristössä ja mahdottoman pitkä temppurata.